Преден капак със амортИсЬорчета за голф 3

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Съб 10 ное 2007 16:42

ЕДНА ГОЛЯМА ПИТАНКА ОТ МЕН :

Абе защо всички го закрепвате за горният болт на капака ,а не за долният (дето са на пантата де)?Според мен колкото е по-къс амортисьорът и колкто е по-легнал е по-добре. Според мен амортисьорчетата са достатъчно твърди за да държат капака дори и да е хванат на долният болт.
Днес ходих да си купувам в един магазин за лада и се оказа ,че за Алеко и за Самара амортисьорие са с еднаква дебелина (някой писа ,че от лада не ставали защото били по-дебели) Взех си от Самара ,които са с около 8 сантиметра по-къси. Бройката им е 12 лв ,газови са и на тях пише : "made in France :shock "
Изчислих ,че за полото са ми нужни не по-малко от 30 сметрови амортисьори (в отворено положение) ,които в затворено положение да не стават по-малки от 24 см. За Самарата са 47 см (обща дължина) и като се съберат са 30 см или с други думи винаги ще има едни 11 см от хода на амортисьора които няма да се изполват.
Човека в магазина ме пита за какво ми са и като му казах ми обясни ,че в Самарата има ощо 4 такива амортисьора - 2 бр за вратата на багажника и два броя за предният капак
естетвено изядах базика :
" момче, каквото и да му правиш на това поло не мо'ж го докара да мяза на Самара" mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
alpine
wheels dealer
Автомобил: L-Es
Двигател: 1H-1H-PG-1V-1Z-AJL-Cosworth
Контакти:

Мнениеот alpine » Съб 10 ное 2007 20:09

мерси много замислил съм и аз да сложа едни но всичко по реда си ! супер става! Браво !

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Нед 11 ное 2007 0:02

Абе защо всички го закрепвате за горният болт на капака ,а не за долният (дето са на пантата де)?Според мен колкото е по-къс амортисьорът и колкто е по-легнал е по-добре. Според мен амортисьорчетата са достатъчно твърди за да държат капака дори и да е хванат на долният болт.
Kолкото по нагоре толкова по силно натискат капака и няма опастност да ти падне на главата при силен вятър например.

Потребителски аватар
alpine
wheels dealer
Автомобил: L-Es
Двигател: 1H-1H-PG-1V-1Z-AJL-Cosworth
Контакти:

Мнениеот alpine » Нед 11 ное 2007 0:12

това е така но няма ли опасност от "прегъване' на капака смисъл като се затваря да го погънеш леко ?! :(

Потребителски аватар
Bubo
Автомобил: Audi S4 Biturbo
Двигател:

Мнениеот Bubo » Нед 11 ное 2007 0:32

alpine написа:това е така но няма ли опасност от "прегъване' на капака смисъл като се затваря да го погънеш леко ?! :(

Мисля,че няма опасност.Поне при мен е така.

Потребителски аватар
vladote
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladote » Сря 14 ное 2007 21:10

И аз мисля да сложа, но ми стана интересно за посоката на цилиндърчетата, как мислите по-добре ли е да са отгоре за да не влизат боклуци или няма значение?
на линка от руския сайт се вижда че там са отгоре

Потребителски аватар
Лъвчо
KMETO
Автомобил: Passat B5 syncro
Двигател: AFN

Мнениеот Лъвчо » Сря 14 ное 2007 21:16

vladote написа:И аз мисля да сложа, но ми стана интересно за посоката на цилиндърчетата, как мислите по-добре ли е да са отгоре за да не влизат боклуци или няма значение?

Според мен няма значение :D така , че слагаи и да видиме как е станало на срещата :wink:

Потребителски аватар
Bubo
Автомобил: Audi S4 Biturbo
Двигател:

Мнениеот Bubo » Сря 14 ное 2007 21:19

vladote написа:И аз мисля да сложа, но ми стана интересно за посоката на цилиндърчетата, как мислите по-добре ли е да са отгоре за да не влизат боклуци или няма значение?

И според мен няма значение от къде ще са цилиндърчетата,моите са от горе и от както съм ги сложил(две години) нямам проблеми. :wink:

Потребителски аватар
vladote
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladote » Сря 14 ное 2007 21:21

lav4o79 написа:

Според мен няма значение :D така , че слагаи и да видиме как е станало на срещата :wink:

Ще го преценявам на място

Потребителски аватар
nasko79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko79 » Чет 15 ное 2007 11:38

Колеги купих си амортисиорчета от самара,на далжина са 45см.,само с 5см по къси от тези на москвича,а диаметара е съштия с когато ги монтирах ми изривяват и издуват леко капака,точно както колегата Alpine се опасяваше да не стане.Колата е голф2,даите идеи как да се оправи проблемчето.

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Чет 15 ное 2007 18:09

nasko79 написа:Колеги купих си амортисиорчета от самара,на далжина са 45см.,само с 5см по къси от тези на москвича,а диаметара е съштия с когато ги монтирах ми изривяват и издуват леко капака,точно както колегата Alpine се опасяваше да не стане.Колата е голф2,даите идеи как да се оправи проблемчето.

Не го закрепвай отгоре както на Голф3-защото там има по-голямо разстояние от капака до калника.При Г2,за да не ти издува трябва да го закрепиш отстрани на калника.Така го е направил колегата "golfer".Много добре се е получило на неговата двойка!
Успех :wink:

Потребителски аватар
nikolai_ignatov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_ignatov » Чет 15 ное 2007 18:33

някой знае ли от къде мога да си намеря аморисьорчета със дължина 35см или от каква кола.Благодаря предварително.

Потребителски аватар
vladote
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladote » Пон 19 ное 2007 0:17

Монтирах го най-после. Специални благодарности на lav4o79 за отделеното време и оказаната помощ при монтажа. Имам да черпя :beer

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Пон 19 ное 2007 1:02

Аз си намерих в e-bay комплект специално за VW Passat B3 и B4, чакам го. Ще видиме като дойде.

Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Пон 19 ное 2007 12:38

ABSOLUT написа:Аз си намерих в e-bay комплект специално за VW Passat B3 и B4, чакам го. Ще видиме като дойде.

А каква им е цената :roll:

Върни се в “Направи си сам!”