Фолио за стъклата но ...!

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Re: Фолио за стъклата но ...!

Мнениеот Vento » Чет 12 май 2011 13:37

Може ли да кажеш на коя страница на бр. 19 на ДВ е това, защото сега го свалих и изобщо не виждам промени по ЗДвП и ПП.
Ето какво съдържа броят:
19_11_Page_001.jpg

На мен ми направи впечатление, че никъде не се споменават други стъкла - например тези на комби-помещението. Следователно за тях никога не е имало никакви ограничение.

Потребителски аватар
Tipsy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tipsy » Чет 12 май 2011 14:11

Не съм чел ДВ, просто това е дадата на последното изменение в закона.
Това, което казваш за комби помещението е интересно, не се бях сещал до сега. Щом не се говори за тях значи не е забранено :)

Потребителски аватар
Vento

Мнениеот Vento » Чет 12 май 2011 14:43

Дадено е къде? Посочвайте си източниците, че иначе става малко махленска клюка... Аз го изчетох отгоре-отгоре въпросния брой, няма такова нещо.

naydenov23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот naydenov23 » Чет 12 май 2011 16:04

А това фолио на задното панорамно стъкло не ви ли пречи на видимостта? Зашото на Голфа съм със затъмнено задно (май е фабрично) и изобщо не мога да видя нешо сериозно на средното огледало, особено вечер. А каране само на странични огледала (вече даже свикнах и да не поглеждам в средното) си е опано.

Потребителски аватар
Vento

Мнениеот Vento » Чет 12 май 2011 16:09

На Голф фабрично не съм виждал затъмнено задно стъкло (толкова тъмно, че да ти пречи), поне европейските версии.
Лично на мен не ми пречи, защото фолиото ми е доста светло. Който и друг да е карал колата, не му е направило впечатление. Карал съм и с щори, и с напълно черно задно стъкло (на други коли) - нямам проблеми с видимостта.
Понеже карам и товарни коли, които са само на външни огледала, никога не ми е било преблем средното - е, малко по-криво е, като го няма, но на товарните пък страничните са доста изнесени и асферични и се вижда идеално дори зад колата (почти като с централно огледало).

Потребителски аватар
estariol_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот estariol_ » Чет 12 май 2011 20:14

Vento написа:На мен ми направи впечатление, че никъде не се споменават други стъкла - например тези на комби-помещението. Следователно за тях никога не е имало никакви ограничение.

И аз така си мислех нооооо...
Нека започна от начало.И така пътувам си аз от Хасково за летище София с пасат комби със затъмнени стъкла на задните врати и на комби помещението и на входа на София хоп слънчоглед спирам и
>Добър ден сержант .... документите за проверка
Всичко с документите ми беше ОК,но явно полицая си искаше нещо и тъй като нямаше за какво да се заяде [даже и пожарогасителя беше ОК] ми казва
>Добре ама това фолио трябва да го махнеш че иначе я спирам от движение.
Аз му казвам че според закона няма проблем щом имам странични огледала и отговорът му беше
>Ти ли ще ми кажеш Аз сам закона и знам по добре кое е позволено и кое не.Позволено е само на задните врани а ти и на багажника си затъмнил.
Трябвало да избирам или само багажника или само задните врати, при което аз започнах да се смея защото за мен това си беше чисто заяждане явно искаше кеш но тъй като аз не му дадох след всички заплахи за спиране от движение и тем подобни ми написа някъм смешен акт за 30 лева

Изводите за това кое е позволени или не си правете сами

P.S. Това е реална случка от преди 2 години.

Потребителски аватар
bulaki
Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bulaki » Чет 12 май 2011 23:22

Е въз основа на кой член ти написаха АКТ и за какво и защо не го оспори?

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Чет 12 май 2011 23:26

Още на място щях да го побъркам!Веднага почваш да пишеш възражения и ще видиш как ще те пусне!

Потребителски аватар
bheart
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bheart » Пет 13 май 2011 8:52

Ето мойта количка :)
Прикачени файлове
Снимки0091.jpg

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Пет 13 май 2011 9:02

Мммммм-идеален!! Готов си за спиране от движение.
Повярвайте ми - в полицаите е "и ножа и хляба". Може да им се правите на хитри, да им обяснявате, да им се смеете, да пишете възражения обаче като ви изшият един акт разправията си остава за Вас дори и да сте прави. Дето се вика ще трябва да доказвате "че нямате сестра". Та според мен варианта с нормален разговор и в краен случай - кинти е по-удачен.

Потребителски аватар
bobo_golfa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobo_golfa » Пет 13 май 2011 9:05

neon написа:Мммммм-идеален!! Готов си за спиране от движение.
Повярвайте ми - в полицаите е "и ножа и хляба". Може да им се правите на хитри, да им обяснявате, да им се смеете, да пишете възражения обаче като ви изшият един акт разправията си остава за Вас дори и да сте прави. Дето се вика ще трябва да доказвате "че нямате сестра". Та според мен варианта с нормален разговор и в краен случай - кинти е по-удачен.

:да: :да:

Потребителски аватар
Vento

Мнениеот Vento » Пет 13 май 2011 9:22

neon написа:Мммммм-идеален!! Готов си за спиране от движение.
Краси, тук жестоко грешиш! Не разбрахте ли, че според ЗДвП право да спира МПС от движение има САМО началник на съответна служба, НЕ и пътен полицай. По тоя повод има спечелени ПОНЕ 5 дела, имам ги на домашния комп свалени решенията - от цяла България са.
Второ - по действащия ЗДвП (докато не го изменят), НЯМА специално предвидено наказание за черни стъкла. Каквото и да ти пишат в акта, ОТПАДА в съда. Единственият член, по който може да те санкционират е "други нарушения, за които няма специално предвидени наказания" - 20лв.! Това е в момента действащото законодателство и съдебна практика.

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Пет 13 май 2011 9:25

Добре бе Мите-греша. Но като ти изпердашат акт после трябва да ходиш по съдилища и да доказваш, че си прав. И пак ше отмъкнеш 20 кинта глоба и 1-2 месеца разправии. В случая става въпрос за затъмняване на предни стъкла и незнам как ше мине в съда, но... ОК.

Потребителски аватар
Vento

Мнениеот Vento » Пет 13 май 2011 9:27

Краси, всички случаи, за които говоря (поне 5 знам), при които съдебното решение отменя акта, са за ПРЕДНИ стъкла, никой не говори за задни. Колкото до ходенето по съдилища (а то е 1 или 2 пъти), нали се сещаш, че ще ми го платят, като си пусна неплатена отпуска и знам какво да кажа в съда. Колкото до 20-те лв., мога да ги давам всеки път, като ме спрат, ама не се налага.
Ако ти е интересно, довечера ще ти пратя съдебните решения да ги прочетеш. ТО ги има в нета, но иска търсене де.

Потребителски аватар
1,9TDI
Автомобил: Passat B6
Двигател: BMP

Мнениеот 1,9TDI » Пет 13 май 2011 11:55

за това сме и на този хал, вместо да си търсим правата ги оставяме да ни тъпчат и от всичкото нагоре им пълним джобовете

Върни се в “Направи си сам!”