Смяна на цвят/осветлението на таблото и стрелките/-Passat В3

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
nigga
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nigga » Чет 04 яну 2007 22:13

а я малко офф топик
някои може ли да ми каже от къде мога да си зема оригинален километраж че аз като купих колата беше с бели циферблати/не че са грозни/ма не ме кефи и искам да си сложа черен оригинален циферблат

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Пет 05 яну 2007 0:39

Купуваш си от морга табло, сваляш му циферблатите и си готов.Ако ги поръчаш от Юнитрейд (не знам дали това е възможно ) гаранция ще ти одерат кожата :wink:

Потребителски аватар
gstoyanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gstoyanov » Пет 05 яну 2007 10:23

Winner25 написа:... Някой може ли да ми обясни как да направя снимка с цифров фотоапарат и да се вижда тъблото, защото като снимам без светкавица не се вижда добре и затова снимах с телефона обаче с него не стават хубави снимки.

Какъв ти е фотоапарата?
Нагласяш го на ISO 80, някакъв нощен режим.

Има някои режими, които имат комбиниран режим - нощна панорама, или нощен портрет със светлини на фона (пуска дълга снимка и накрая светват със светкавицата). Можеш да използваш някой от тях.

И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СТАТИВ, ИЛИ НЕПОДВИЖНО ЗАКРЕПВАНЕ (с тел ако трябва ;) )

За да снимаш неподвижно - нагласи апарата на съответния режим, включи самоснимачката (10 секунди, или поне 2 секунди). Натискаш копчето, отдръпваш се и го оставяш да снима - може да отнеме от 4 до 30 секунди !!! за това е нужен статив, иначе става размазано.
Ако снимаш без светкавица и ти е тъмно - може да пробваш с включена лампичка на тавана.
Успех!

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пет 26 яну 2007 12:40

Ще помоля нвкой който е сменял осветлението на врътките за парното на пасат да ми обясни как става. Ако има и снимки ще съм благодарен.

Потребителски аватар
gstoyanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gstoyanov » Пет 26 яну 2007 17:17

Ако на Pasat-а са като на моя Golf III - Пластмасата около копчетата се държи на таблото на пастмасови зъбчета. Пъхаш една отверка отстрани и леко напъваш докато изкочи. По същият начин изкарваш копчетата.
В средата на централното има лампичка 1.2W, която си купуваш от бензиностанция (Шел - около левче).
Желателно е да продължиш с разглобяването - 4 винчета в ъглите + още, които се виждат като свалиш пепелника. На конзолата с врътките има една бяла пластмаса - също на зъбчета, както и един прозрачен светловод, подобен на паяк-стоножка ;).
Сваляш бялата пластмаса, светловода и покривната капачка дето е около врътките и измиваш много добре с веро и топла (но не вряла!) вода. Внимателно да не го счупиш светловода!!! Слагаш новата крушка, проверяваш дали свети и сглобяваш наобратно.

Ето тук се вижда разглобено:
http://blauertacho.de/doc/vw/golf_3/Heizung/umbau_eines_golf_3_vento_heizungsregler_auf_rot_blaue_beleuchtung.htm
http://blauertacho.de/doc/vw/golf_3/Heizung/Anleitung5.jpg
Други примери:
http://www.blauertacho.de/doc/vw/golf_3/index.htm

Снимка на светловода зад капачката:
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
Winner25

Мнениеот Winner25 » Пет 26 яну 2007 19:25

Ами на пасата е малко по различно. Ще изчакам да още малко да видя дали някой ще обясни как става и след това ще разглобявам.

Потребителски аватар
St`Gofren
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот St`Gofren » Съб 27 яну 2007 10:08

Здрасти колега аз миналата седмица си сменях тая лапицхка дето стои в средното копче жади се направо сялато то е като на палче незнам тоцхно как да ти го обанся отиваш с него до някои магазин сваля лампичката вземаш си нова (както колегата каза до 1 левче е)
и проблема ти е решен а вече ако искащ по добро усветяване е желателно да изчистисх добре светловодите и ваншната капачка от вътре дето има зелено (това е при пасат Б3)
Успех и дано сам помогнал :wink:

Потребителски аватар
Winner25

Мнениеот Winner25 » Съб 27 яну 2007 16:00

Явно не съм се изразил правилно. Лампата знам как се сменя. Става въпрос за поставяне на диоди вместо лампа и смяна на цвета на осветлението.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Съб 27 яну 2007 17:21

Аз си смених осветлението на таблото и го направих да свети синьо, но и аз като колегата се чудя как да преправя осветлението на врътките на парното.
Опитах като смених бялата лампичка със синя и изтрих с шкурка 2000 зеленото от блендата пред светловодите, но перчатката на която е поставена лампата е в зелен цвят, а тя предава светлината на страничните светловоди и се получи светене по скоро бяло, отколкото синьо или зелено.
Не съв пробвал още /и това ще стане/ да сложа диод на мястото на лампата.

Потребителски аватар
Winner25

Мнениеот Winner25 » Нед 28 яну 2007 18:49

Вече свалих конзилата с врътките. оказа се че светловодите отзад са зелени. Дали могат да се избелят по някакъв начин. Като алтернативен вариант се сещам на всички места до където отива светловода да сложа диоди. имам два въпроса които не са свързани с осветлението.
1. Счупен ми е единия държач на жилото. Може ли по някакъв начин дс се оправи?
2. До ръчната има една букса която не знам за какво е
Ето и снимки:
ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
valyo_v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valyo_v » Пон 29 яну 2007 1:21

здравейте колеги,за сефте влизам във форума.. макар че съм голям маниак на марката,но просто не ми остава време..
тааа по същество,да ви помогна,на моя голф2 преди доста време реших да му направя таблото като на новия ни пасатор (синио и черве)... теи като в момента не мога да разбера как да ви покажа снимките.. 6те ги кача утре,а за сега да кажа идеите.. ако е като на най първата снимка направено(със сини диоди) офертата е да си направиш дисплея 4ервен,а за стрелките си купи от някоя книжарница листи А4 самозалепва6та хартия (с цвят като ценичките по магазините) ако ги облепи6 с оранжевия цвят,на диода изглежда точно както ти свети 4ервения сектор на оборотомера,докато 4ервеникавото електрикове седи розови и грозно!става о6те по хуваво ако си изрежеж от тая хартия квадрат4ета и да ги залепи6 върху по дебелите 4ерти4ки на километража.. става по контрастно 4ервено/синио!
снимки 6те ка4а скоро [/img]

Потребителски аватар
valyo_v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valyo_v » Пон 29 яну 2007 1:32

някои ако може да ми даде идея само как да кача снимките в отговара си 6те съм му благодарен;)
а за коп4етата 6тях да казжам 4е си ги направих да светят като свалих капа4ето и на мястото на лампи4ката сложих 4 светодиода от 3мм свързани последователно в квадрат4е :: - сини или 4ервени(както ре6ите) и ако въпреки си4ко смятата 4е не свети ражномерно,с пили4ка за нокти може да изпилите съвсем леко връх4етата им (колкото да станат по матови и да пръскат по добре светлината)
[/quote]

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Пон 29 яну 2007 13:25

Ето тук е описано как се качват снимки :)

http://www.vwclub-bg.org/forum/viewtopic.php?t=9617

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пон 29 яну 2007 14:00

Winner25 написа:Вече свалих конзилата с врътките. оказа се че светловодите отзад са зелени. Дали могат да се избелят по някакъв начин. Като алтернативен вариант се сещам на всички места до където отива светловода да сложа диоди. имам два въпроса които не са свързани с осветлението.
1. Счупен ми е единия държач на жилото. Може ли по някакъв начин дс се оправи?
2. До ръчната има една букса която не знам за какво е
Ето и снимки:
ИзображениеИзображение

За буксата, при мене там е буксата за компютърна диагностика ама моя е В3.

Потребителски аватар
Winner25

Мнениеот Winner25 » Пон 29 яну 2007 23:54

Аз вече се справих с осветлението но отзад много загряват съпротивленията и ме е страх да не подпаля нещо.
еото какво се получи
Изображение

Върни се в “Направи си сам!”