а я малко офф топик
някои може ли да ми каже от къде мога да си зема оригинален километраж че аз като купих колата беше с бели циферблати/не че са грозни/ма не ме кефи и искам да си сложа черен оригинален циферблат
Смяна на цвят/осветлението на таблото и стрелките/-Passat В3
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- gstoyanov
- Автомобил:
- Двигател:
Winner25 написа:... Някой може ли да ми обясни как да направя снимка с цифров фотоапарат и да се вижда тъблото, защото като снимам без светкавица не се вижда добре и затова снимах с телефона обаче с него не стават хубави снимки.
Какъв ти е фотоапарата?
Нагласяш го на ISO 80, някакъв нощен режим.
Има някои режими, които имат комбиниран режим - нощна панорама, или нощен портрет със светлини на фона (пуска дълга снимка и накрая светват със светкавицата). Можеш да използваш някой от тях.
И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СТАТИВ, ИЛИ НЕПОДВИЖНО ЗАКРЕПВАНЕ (с тел ако трябва

За да снимаш неподвижно - нагласи апарата на съответния режим, включи самоснимачката (10 секунди, или поне 2 секунди). Натискаш копчето, отдръпваш се и го оставяш да снима - може да отнеме от 4 до 30 секунди !!! за това е нужен статив, иначе става размазано.
Ако снимаш без светкавица и ти е тъмно - може да пробваш с включена лампичка на тавана.
Успех!
- gstoyanov
- Автомобил:
- Двигател:
Ако на Pasat-а са като на моя Golf III - Пластмасата около копчетата се държи на таблото на пастмасови зъбчета. Пъхаш една отверка отстрани и леко напъваш докато изкочи. По същият начин изкарваш копчетата.
В средата на централното има лампичка 1.2W, която си купуваш от бензиностанция (Шел - около левче).
Желателно е да продължиш с разглобяването - 4 винчета в ъглите + още, които се виждат като свалиш пепелника. На конзолата с врътките има една бяла пластмаса - също на зъбчета, както и един прозрачен светловод, подобен на паяк-стоножка
.
Сваляш бялата пластмаса, светловода и покривната капачка дето е около врътките и измиваш много добре с веро и топла (но не вряла!) вода. Внимателно да не го счупиш светловода!!! Слагаш новата крушка, проверяваш дали свети и сглобяваш наобратно.
Ето тук се вижда разглобено:
http://blauertacho.de/doc/vw/golf_3/Heizung/umbau_eines_golf_3_vento_heizungsregler_auf_rot_blaue_beleuchtung.htm
http://blauertacho.de/doc/vw/golf_3/Heizung/Anleitung5.jpg
Други примери:
http://www.blauertacho.de/doc/vw/golf_3/index.htm
Снимка на светловода зад капачката:

В средата на централното има лампичка 1.2W, която си купуваш от бензиностанция (Шел - около левче).
Желателно е да продължиш с разглобяването - 4 винчета в ъглите + още, които се виждат като свалиш пепелника. На конзолата с врътките има една бяла пластмаса - също на зъбчета, както и един прозрачен светловод, подобен на паяк-стоножка

Сваляш бялата пластмаса, светловода и покривната капачка дето е около врътките и измиваш много добре с веро и топла (но не вряла!) вода. Внимателно да не го счупиш светловода!!! Слагаш новата крушка, проверяваш дали свети и сглобяваш наобратно.
Ето тук се вижда разглобено:
http://blauertacho.de/doc/vw/golf_3/Heizung/umbau_eines_golf_3_vento_heizungsregler_auf_rot_blaue_beleuchtung.htm
http://blauertacho.de/doc/vw/golf_3/Heizung/Anleitung5.jpg
Други примери:
http://www.blauertacho.de/doc/vw/golf_3/index.htm
Снимка на светловода зад капачката:

- St`Gofren
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здрасти колега аз миналата седмица си сменях тая лапицхка дето стои в средното копче жади се направо сялато то е като на палче незнам тоцхно как да ти го обанся отиваш с него до някои магазин сваля лампичката вземаш си нова (както колегата каза до 1 левче е)
и проблема ти е решен а вече ако искащ по добро усветяване е желателно да изчистисх добре светловодите и ваншната капачка от вътре дето има зелено (това е при пасат Б3)
Успех и дано сам помогнал
и проблема ти е решен а вече ако искащ по добро усветяване е желателно да изчистисх добре светловодите и ваншната капачка от вътре дето има зелено (това е при пасат Б3)
Успех и дано сам помогнал

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Аз си смених осветлението на таблото и го направих да свети синьо, но и аз като колегата се чудя как да преправя осветлението на врътките на парното.
Опитах като смених бялата лампичка със синя и изтрих с шкурка 2000 зеленото от блендата пред светловодите, но перчатката на която е поставена лампата е в зелен цвят, а тя предава светлината на страничните светловоди и се получи светене по скоро бяло, отколкото синьо или зелено.
Не съв пробвал още /и това ще стане/ да сложа диод на мястото на лампата.
Опитах като смених бялата лампичка със синя и изтрих с шкурка 2000 зеленото от блендата пред светловодите, но перчатката на която е поставена лампата е в зелен цвят, а тя предава светлината на страничните светловоди и се получи светене по скоро бяло, отколкото синьо или зелено.
Не съв пробвал още /и това ще стане/ да сложа диод на мястото на лампата.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Вече свалих конзилата с врътките. оказа се че светловодите отзад са зелени. Дали могат да се избелят по някакъв начин. Като алтернативен вариант се сещам на всички места до където отива светловода да сложа диоди. имам два въпроса които не са свързани с осветлението.
1. Счупен ми е единия държач на жилото. Може ли по някакъв начин дс се оправи?
2. До ръчната има една букса която не знам за какво е
Ето и снимки:

Ето и снимки:

- valyo_v
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
здравейте колеги,за сефте влизам във форума.. макар че съм голям маниак на марката,но просто не ми остава време..
тааа по същество,да ви помогна,на моя голф2 преди доста време реших да му направя таблото като на новия ни пасатор (синио и черве)... теи като в момента не мога да разбера как да ви покажа снимките.. 6те ги кача утре,а за сега да кажа идеите.. ако е като на най първата снимка направено(със сини диоди) офертата е да си направиш дисплея 4ервен,а за стрелките си купи от някоя книжарница листи А4 самозалепва6та хартия (с цвят като ценичките по магазините) ако ги облепи6 с оранжевия цвят,на диода изглежда точно както ти свети 4ервения сектор на оборотомера,докато 4ервеникавото електрикове седи розови и грозно!става о6те по хуваво ако си изрежеж от тая хартия квадрат4ета и да ги залепи6 върху по дебелите 4ерти4ки на километража.. става по контрастно 4ервено/синио!
снимки 6те ка4а скоро [/img]
тааа по същество,да ви помогна,на моя голф2 преди доста време реших да му направя таблото като на новия ни пасатор (синио и черве)... теи като в момента не мога да разбера как да ви покажа снимките.. 6те ги кача утре,а за сега да кажа идеите.. ако е като на най първата снимка направено(със сини диоди) офертата е да си направиш дисплея 4ервен,а за стрелките си купи от някоя книжарница листи А4 самозалепва6та хартия (с цвят като ценичките по магазините) ако ги облепи6 с оранжевия цвят,на диода изглежда точно както ти свети 4ервения сектор на оборотомера,докато 4ервеникавото електрикове седи розови и грозно!става о6те по хуваво ако си изрежеж от тая хартия квадрат4ета и да ги залепи6 върху по дебелите 4ерти4ки на километража.. става по контрастно 4ервено/синио!
снимки 6те ка4а скоро [/img]
- valyo_v
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
някои ако може да ми даде идея само как да кача снимките в отговара си 6те съм му благодарен;)
а за коп4етата 6тях да казжам 4е си ги направих да светят като свалих капа4ето и на мястото на лампи4ката сложих 4 светодиода от 3мм свързани последователно в квадрат4е :: - сини или 4ервени(както ре6ите) и ако въпреки си4ко смятата 4е не свети ражномерно,с пили4ка за нокти може да изпилите съвсем леко връх4етата им (колкото да станат по матови и да пръскат по добре светлината)
[/quote]
а за коп4етата 6тях да казжам 4е си ги направих да светят като свалих капа4ето и на мястото на лампи4ката сложих 4 светодиода от 3мм свързани последователно в квадрат4е :: - сини или 4ервени(както ре6ите) и ако въпреки си4ко смятата 4е не свети ражномерно,с пили4ка за нокти може да изпилите съвсем леко връх4етата им (колкото да станат по матови и да пръскат по добре светлината)
[/quote]
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Winner25 написа:Вече свалих конзилата с врътките. оказа се че светловодите отзад са зелени. Дали могат да се избелят по някакъв начин. Като алтернативен вариант се сещам на всички места до където отива светловода да сложа диоди. имам два въпроса които не са свързани с осветлението.
Ето и снимки:
За буксата, при мене там е буксата за компютърна диагностика ама моя е В3.