Надхитри крадеца :)
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Надхитри крадеца :)
Единственото вярно в мита за "тенис топка" е че се УДРЯ.И то не на всички механизми(по-точно елемент от ел.частта се задейства).Може и с чук,но се поврежда боята..а това са разходиии..тц,тц....Жокер-удря се по вратата,особено шофьорската...Дотук с подробност
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ifidik написа:добре е да вземете да разглобите вратите от вътрешната страна и тогава да разсъждавате дали ще стане с каквато и да е топка
спеклите механизми на г2 ми е интересно как ще ги размърда тази топка ама аре

сигурно има вярващи и в топката за пинг понг а

- stefo93
- Автомобил: MB 124 coupe
- Двигател: 2.0 16v
колеги преди 5 години си взех голф 2ка внос от италия. зимата имах проблем с казанчето на парното и се наложих да го смена. като махнах половината табло забелязах някакво копче по таблото и си нямах никаква идея за какво е и просто го натиснах. на другия ден когато зглобих колата и реших да запаля. но така и не успях! тогава се сетих за копчето. намерих пролука под таблото с изглед към него и го натиснах пак. и веднага колата запали! много ми беше интересно как са го направили! иначе като завъртиш да палиш върти ама не пали! някой ако има идея как е станало тоя номер да пише! мерси предварително
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
stefo93 написа:колеги преди 5 години си взех голф 2ка внос от италия. зимата имах проблем с казанчето на парното и се наложих да го смена. като махнах половината табло забелязах някакво копче по таблото и си нямах никаква идея за какво е и просто го натиснах. на другия ден когато зглобих колата и реших да запаля. но така и не успях! тогава се сетих за копчето. намерих пролука под таблото с изглед към него и го натиснах пак. и веднага колата запали! много ми беше интересно как са го направили! иначе като завъртиш да палиш върти ама не пали! някой ако има идея как е станало тоя номер да пише! мерси предварително
Колега,това не вярвам да е оригинално,нещо направи си сам е

- mafiacartel
- Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
- Двигател: PG
enigma79 написа:stefo93 написа:колеги преди 5 години си взех голф 2ка внос от италия. зимата имах проблем с казанчето на парното и се наложих да го смена. като махнах половината табло забелязах някакво копче по таблото и си нямах никаква идея за какво е и просто го натиснах. на другия ден когато зглобих колата и реших да запаля. но така и не успях! тогава се сетих за копчето. намерих пролука под таблото с изглед към него и го натиснах пак. и веднага колата запали! много ми беше интересно как са го направили! иначе като завъртиш да палиш върти ама не пали! някой ако има идея как е станало тоя номер да пише! мерси предварително
Колега,това не вярвам да е оригинално,нещо направи си сам е
Ми как като спрат искрата към лулата става

- jagler
- Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
- Двигател: CFFB-2014
става като се прекъсне напрежението на запалителната бобина от контактния ключ...върти и не пали.
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
това ме навежда на разни мисли... а ако отстрани до копчето за мъгла се сложи оригинално копче..натискаш го..и така...ще е по лесно..а и примерно ако е за аварийните... кой ще се сети да ги включи преди да тръгне 

Аз за друго си мисля, дали може да се направи имобилайзер с таймер за време. Примерно пали си колата нормално, но след 30 секунди изгасва ако не си го деактивирал
И тъкмо са ти затворили вратите да тръгват, и почват да се чудят кво става
Или примерно да се направи схема симулираща липса на гориво в резервоара, която да се прикачи към сондата за гориво в резервоара и да се изключва след деактивация на имобилайзера/не знам тия сонди от резервоара какъв сигнал подават и когато е празно дали просто не подават нищо/. И като не си деактивирал имобилайзера да показва че няма гориво в колата. Вече след деактивация да си показва реалното количество?

Или примерно да се направи схема симулираща липса на гориво в резервоара, която да се прикачи към сондата за гориво в резервоара и да се изключва след деактивация на имобилайзера/не знам тия сонди от резервоара какъв сигнал подават и когато е празно дали просто не подават нищо/. И като не си деактивирал имобилайзера да показва че няма гориво в колата. Вече след деактивация да си показва реалното количество?
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
[list=]Аз за друго си мисля, дали може да се направи имобилайзер с таймер за време. Примерно пали си колата нормално, но след 30 секунди изгасва ако не си го деактивирал[/list]
Не че съм много на ТИ с нещата...но със автоматично реле и прекъсвач би могло да стане. Ако греша нека някой по компетентен да ме поправи...
Не че съм много на ТИ с нещата...но със автоматично реле и прекъсвач би могло да стане. Ако греша нека някой по компетентен да ме поправи...

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Моето момче ми каза ,че за 30 лв ще ми сложи допълнителна защита която много малко хаидути биха я отворили!!Не ,че ми е за 30 лв но моите хора бяха вътре ,но сега излязоха и се замислям.Ама Голфа ми струва около 2000 .Не знам дали пак биха се пробвали натакава кола!!Предният автомобил беше Пежо 205 Д .Но вървяха по 5000.Разбиха ми гаража ,но не можаха да я запалят!!Пълни аматиори!!
- offside
- Автомобил: Passat B5 1997
- Двигател: 1.8 20v ADR
На един приятел пасата палеше само при десен мигач и натиснат педал на спирачката. Иначе можеш да си въртиш колкото си искаш, ако едното от двете не е направено 

Сещам се за поне три добри начина, неспоменати тук, но нямам право дори да намекна за тях, щото за два ще е подсъдно, макар и при двата да е трудно доказуемо. Целта на този пост е само да стимулира креативност. Джентълмен съм, ще призная, когато някой налучка. 

Ми с реле за време ама и ел варянт на него може да се настрои след коло време да изгасне .Може да се сложи реле на бензиниомера да прекъсва жицата от резервоара и показва няма гориво.Та от пркъсваници на токове ми аз ще си доида с една букса от инсталация закачам + - - на акомулатора а другия караи на бобината забутвам си колата и света да ме няма.Но повечето алармаджии прекъсвт точно бобината че наи лесно .За това режете или компира или дюза на моно или управлението на дюзите пълния инжекцион или бензинова помпа е тогава ще му е гадно на крадеца.Може да сложите едно реле някъде което се оправлява от рит ампула скрита под пластмаса а от горе ви трябва едно магнитче дето прави веригата може да е в химикалка ,запалка и каквото ви роди главата просто ако го няма над ридампулата няма палене.
А иначе алармите всеки знае къде са под волана колко ли му трябва на аидука да и дръпне всичките кабели на куп.
А иначе алармите всеки знае къде са под волана колко ли му трябва на аидука да и дръпне всичките кабели на куп.
- apchih
- Автомобил: Ford Mondeo MK4 TDCi
- Двигател:
Датчик за движение като тези които се използват за СОТ системите. Вади се самата платка и се монтира някъде на място от което датчика да сочи към шоф. седалка (например в сенника, но май ще е малко грозничко). Напрежение за датчика се взима от алармата, на мойта на един от изводите има 12В след включването на алармата. Релето на датчика което е за активирането на алармата може да бъде в 2 положения: нормално отворено и нормално затворено. Обикновенно е нормално затворено и се прекъсва при движение, но има още 1 извод който не се изкарва на клема и който е нормално отворен (поне датчика който имам аз е така). Та ... пускате маса към релето и от нормално отворения контакт пускате кабел до алармата или по точно до извода на който се връзват бутоните за вратите. При движение (ако някой счупи левия прозорец което ще е достатъчно) или при влизане в колата релето на датчика ще се затваря и ще пуска маса към извода на алармата (ще симулира отваряне на врата) и алармата ще започне да свири. Може да се добави и GSM с реле за време и при активирането на алармата релето за време да дава на късо единицата на GSMa и да набира предварително въведения номер, демек става като пейджър. Не е точно предотвратяване, но е известяване