SoWhat написа:Здравейте всички!
Да споделя и моя опит.Днес реших да си почистя /полирирам/ фаровете на Б5.Бяха доста надраскани от прашинки и др. и стояха като помътнели и леко жълтееха.
Та първо ги минах с шкурка 1000,после с 2000 с бормашина и гумена подложка.Дълго се чудех какво да използвам за кече за пастата,докато накрая изрязох парче от една стара мукетена стелка.Минах и с полир пастата и.....ефекта е поразяващ.Все едно, че съм сложил нови фарове.Много съм доволен.Цялата процедура ми отне около 3 часа,може би защото много внимавах с бормашината и шкурката.Това е.Успех на тези,които имат желание сами да си правят нещо по колата.
BLADE8209 написа:Е това ти е грешката не се ползва лак. Изчакай да изсъхне добре и после с водна 600, 1000 и т.н.
cvetomir_d_petrov написа:F1 жалта на цвят опаковка.после с полираща паста отново F1.
Dino Kirov написа:Махнах пожълтелия слой с водна шкурка 2000,после минах с полир паста 1 и 2 на ЗМ,накрая лакирах и тъпият лак се напука и развали цялата работа...![]()
![]()
Опитах се да го махна (след като го оставих да изсъхне добре) ,но и след 30 мин. търкане пак си стои напуканото. Не знам какво да правя,направо полудявам. Колата е Бора, 1999год. За първи път ѝ се извършва тази интервенция. Ефектът беше УАУ,докато не напръсках с лака. (DupliCOLOR,безцветен лак,гланц ефект). Пръсках според предписанието от 25-30см.
ian190 написа:Конвенционалният лак се люпи.
x15 написа:Пробвай с дрелка или ъглошлайф със закрепена платняна полираща четка. Аз със дрелката врътках 2 часа че да постигна някакъв ефект, а на ръка....
Гледам темата е от 2007г, колеги колко време изкара полирането?
Какъв лак най дълго изкарва?
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 5 госта