Използване на CD /NEO /.нисък клас вместо хендсфрий !

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
sasho_sb
Автомобил: Vw Golf mk3
Двигател: AEE 1996

Използване на CD /NEO /.нисък клас вместо хендсфрий !

Мнениеот sasho_sb » Съб 11 юли 2009 1:12

CD-то ми е NEO /99 лева в Те.../,има USB.AUX вход ,работи с MMC карти и разбира се с дискове/ментета/.Телефона ми е Сониериксон и хендсфрийто му е съставено от 2 части- слушалките са на 3,5 mm2 стерео жак .Необходим ни е кабел около 50-60 сантиметра в двата края със "мъжки" стерео жак 3,5 mm.Единия краи на кабела се включва в AUX входа на CD-то а другия в хендсфрийто вместо слушалките./буксата на хендсфрийто разбира се се включва в телефона /
Пътувам и си слушам музика /радио ,от флашката или диск /,когато ми звънят превключвам CD -то да възпроизвежда от AUX входа и приемам разговора ,събеседника се чува на колоните отлично .Няма никакви кабели по главата ми и около колана.Свършва разговора и си превключвам съотвенто радио,флашка и т. н.
Между другото CD -то го продавам за 60 лева .

Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Re: Използване на CD /NEO /.нисък клас вместо хендсфрий !

Мнениеот webdude » Съб 11 юли 2009 5:17

А микрофон ?

Потребителски аватар
cardan
Автомобил: Audi A4 avant
Двигател: ABC

Мнениеот cardan » Съб 11 юли 2009 8:31

webdude написа:А микрофон ?

и аз това се зачудих.предполагам слагаш микрофона на хендсфрито някъде близо до устата си така че да те чуват.а между другото има модели на сони които са с вграден микрофон и чрез блутуд се свързват с телефона.

Потребителски аватар
marto_vw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marto_vw » Съб 11 юли 2009 9:34

Според мен е доста по практично с блутуут хендсфрее,защото ако пътуваш с хора в колата трябва да ти чуват целия разговор, пак има кабели свързвания, и като ти звънят пак трябва да натискаш сумати копчета(на cd-то на телефона),а и не се знае от другата страна колко силно те чуват(ако исползваш микрофона на 3,5 преходника).

Потребителски аватар
sasho_sb

Мнениеот sasho_sb » Съб 11 юли 2009 13:54

Благодаря за отзивите,за микрофон използвам телефона които го оставям в барчето на колата /пред ръчната /,известно ми е че има CD със блутуут както и блутуутхендсфрии но слушалката ти виси на ухото и моето CD е от най-евтините ,нямам и такова хендс.....,провеждам си съвсем нормални разговори и за мен е много по-удобно отколкото със хенд..... ,поздрави !

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Съб 11 юли 2009 21:01

И мойто хендсфри е такова.Имам сони ериксон К800 просто съм отрезал слушалките и съм запоил кабелите в мъжка букса,която муша в АUX-a на CD-то микрофона ми се пада малко под CD-to и се чува отлично и при мен и при тоя от др.страна.Наистина е мн. удобно.На половината колеги от работата съм и орезл слушалките и си ползват телефоните да слушат музика през тях :wink:

Потребителски аватар
JoRko_TaiSanA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JoRko_TaiSanA » Съб 11 юли 2009 22:33

А открихте топлата вода хубаво е да има и такива теми де да знаеш може да има някой да не се е сетил :screwy и какво като си с най евтиното СД то като ще има кабеляци и т.н. и касетофон да е за 30мин се разглаба виждам стъпалото в интернет боцкам кабелите 1 букса и дори радиото да е ЦАРЕВЕЦ ! пак ще имам AUX

Потребителски аватар
Bai Sando

Мнениеот Bai Sando » Съб 11 юли 2009 23:20

Браво бе майсторе добрече ни даде акъл как да си намерим сигнал от ВЕФА евала :bowdown Тва от кога го знам как става :lol: Тука половината колеги едва ли знаят как става тва и наистина е добре да знаят как да си приспособат слушалките към AUX-a щото не всеки ще си разглоби CD-то и да търси входа на усилвателя :applause: :applause: :applause: Ама нали трябва да се изкаже все някои колко е майстор :да:

Потребителски аватар
JoRko_TaiSanA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JoRko_TaiSanA » Нед 12 юли 2009 13:21

SANDO 1 написа:Браво бе майсторе добрече ни даде акъл как да си намерим сигнал от ВЕФА евала :bowdown Тва от кога го знам как става :lol: Тука половината колеги едва ли знаят как става тва и наистина е добре да знаят как да си приспособат слушалките към AUX-a щото не всеки ще си разглоби CD-то и да търси входа на усилвателя :applause: :applause: :applause: Ама нали трябва да се изкаже все някои колко е майстор :да:

Аз пък невиждам каква е разликата дали ще разглабям СД касетофон радио или каквото и да било ако знаеш какво правиш.Има и много СД-та които нямат вход заради това дадох примера.

Потребителски аватар
sasho_sb

Мнениеот sasho_sb » Нед 12 юли 2009 13:30

Евала,най-после разбрах колко съм тъп !!!!!!

Потребителски аватар
Bai Sando

Мнениеот Bai Sando » Нед 12 юли 2009 14:02

Що да си тъп бе колега това си е един мн.добър начин за използване на хендсфрито през AUX-a :wink: :beer

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Сря 15 юли 2009 23:18

моето е nipon купен от метро+усивател та значи използвам като колегата самоче да гледам клипове на телефона през аукса а сд възпроизвежда,използвам за връзка кабела на слушалките той се разкача и остават слушалките с мъжки жак а микрофона с буксата за телефона е отделно само добавям един кабел с мъжки жакове и готово така съм от 2-години,при 1вия телефон нокиа н93и нямаше тази екстра с микрофона и ползвах на телефона,но с соните и по точно тези слушалки я има и слушалките ги купих изгодно само 30кинта теса тип тапи :banana

Последна промяна от enigma79 на Вто 26 яну 2010 15:00, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
radinski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот radinski » Пон 25 яну 2010 20:06

колега аз имам такова устройство в колата само че не се налага да превключвам от CD или Радио на AUX
просто жаковете който влизат в CD-то са като жаковете за усилвател.
Най-хубавоте е че кабеларките не се виждат :)

Върни се в “Направи си сам!”