Ето и развитието с голямо закъснение
Купих си тази
стойка. Нарочно избрах двойната стойка, защото имаше челна стена, която беше подходяща за обработка. Срязах я на две и след това я напаснах по колонката. Взех картон, от който оформих шаблон на колонката. Ползвах го, докато оформям грубо стойката. След това на място с малка пиличка дооформих профила по колонката.

След като ми пристигна уреда последва бърз монтаж. Намерих една удобна гумена тапичка на стената между двигателния отсек и купето. Свалих я, пробих я с подходяща замба, нанизах я на маркучето и я поставих обратно. Разклоних маркучето, което отвежда налягането от тръбата до датчика в компютъра с помощта на трипътника в комплекта на уреда. Имаше достатъчно място да промуша маркучето и кабелите на уреда между таблото и колонката без да се налага да се модифицира нещо. Имах вече подходящия кабел за + "наследен" от един зумер за забравени светлини, който бях отстранил (не забравям да си изключа светлините, освен когато го правя нарочно, все пак съм със светодиодни габарити навсякъде

). Масата естествено я вързах към "таралежчето" (аз поне така го наричам) за замасяване. Малко силикон на стойката и вече всичко беше готово.

Но още на тестовете се появиха проблемите. При по-продължително поддържане на налягането ми се извади маркучето от уреда. На останалите връзки по трипътника маркучетата влизаха трудно, но към уреда влизаше сравнително лесно. След трудния и неприятен демонтаж на току що готовата стойка

просто стегнах маркучето с тел, защото и най-малката скобичка в стегнато състояние образуваше елипса. Проблема беше отстранен.
Дойде следващия проблем. Монтажа и тестовете бяха вечер и светещите цифри и стрелка изглеждаха перфектно през тъмното стъкло на уреда. Но при слънчев ден, дори и да съм без слънчеви очила едва се разбираше, че нещо вътре свети. Дойде и деня на модифицирането на стъклото. Отново сваляне на стойката и разглобяване на уреда. Изрязах със същия диаметър кръгче от прозрачен плексиглас, който многократно полирах, защото не беше съхраняван в подходящи условия. Последва ново сглобяване и монтиране.
Така, че имайте едно наум като си купувате уреди с тъмно стъкло и не забравяйте да стегнете маркучето към уреда с тел или скобичка, за да не се налага да се разлепва стойката.