Как се боядисват брони
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- dinkonikolaev
- Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
- Двигател: PF AAM
Как се боядисват брони
Знам,че има много теми от рода как се боядива,но търся нещо по-различно.Трябва ми информация как точно се подготвят броните преди боя.Като за начало с какви шкурки се търкат където имат дълбоки драскотини,след това кои номера шкурки.Какво водни и кога се минава с тях.Китосват ли се проните и с какъв кит и какво се пръска преди боята.Изобщо ми трябва цялата подготовка преди боядисването на броните.Моля без излишни коментари.Нека се отзоват хората които сами са боядисвали брони,или изобщо ако има колеги бояджии ще е най-добре да обяснят
- turbalan1
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Как се боядисват брони
Колега,минават се с шкурка 120 да се матират.После в зависимост от това какви и каде са драскотините се мажат с обикновен кит или продават кит за брони и пластмаси,който е еластичен и черен на цвят.След китосването се пръскат с шприц кит(това запълва малките драскотини и е основа за боята),като изсъхнат се търкат с водна шкурка.След всичките тези операции се боядосват като за долната част ако е черна и грапава(оригинално)се продава такава структорна боя и стават като от ЗАВОДА. 

- dinkonikolaev
Супер обяснение обаче бих искл да кажете и с кои номера шкурки се шкури съответно обикновена и водна 

- turbalan1
- Автомобил:
- Двигател:
Обикновнната шкурка е номер 120 а водната мисля че беше 600 за шриц кита. 

- Golf_Blade
- Автомобил: 1996- BMW 316 Compact
- Двигател: M43B16
Колега турбалан,донякъде си прав но забравяш ,че броните на колегата са обикновенни черни без боя!
Първо ги минаваш със 200/250 да ги позагладиш.Минаваш със пластификатор повърхността като ползваш парцалче или тампон са премахване на грим. Изчакваш 10мин на слънце да изсъхне и прускаш 2,3 ръце шприц.Водно и боя после. Аз съм правил кора на Голф 4 от сива към черна по този начин ,става като заводско!
Първо ги минаваш със 200/250 да ги позагладиш.Минаваш със пластификатор повърхността като ползваш парцалче или тампон са премахване на грим. Изчакваш 10мин на слънце да изсъхне и прускаш 2,3 ръце шприц.Водно и боя после. Аз съм правил кора на Голф 4 от сива към черна по този начин ,става като заводско!

- turbalan1
- Автомобил:
- Двигател:

Golf_Blade Golf_Blade Golf_Blade

Последна промяна от turbalan1 на Чет 29 апр 2010 23:03, променено общо 2 пъти.
- turbalan1
- Автомобил:
- Двигател:
Сега видях в профила на колегата,че колата му е с черни обикновенни брони.Препоръчах му да ги мине с 240 суха шкурка,да запълни драскотините с кит за пластмаса,който е еластичен.След тези процедури да обезмасли с обезмаслител,да си купи пластификатор в флакон.Прави една ръка с него,чака 20 мин най-много.Купува 300гр шприц за една броня прави две ръце,съхне,пръска кнтрола търка водно с 600 като внимава да не протърка ъглите,обезмаслява и боя. 

- Golf_Blade
Май сега трябва и да ми се извиниш май, и да си изтриеш първия пост!??
- dinkonikolaev
Ей ей не се карайте.Благодаря и на двама ви за отговорите но без дразги моля ви 

- Golf_Blade
Не се караме,просто колегата избърза със коментара. Всеки греши!