Имам въпрос относно тези чипове в контактните ключове. Как точно работят, какво контролират и как?
Предполагам че има колеги които са наясно с електрониката и ще могат да ми разяснят това
Всички ме убеждаваха че съм луд,че щяли да е откраднат и т.н.но все пак я направих така.И зада пали понеже и аз имам имобилайзер фабрично,извадих чипчето от ключа и го залепих за оная гривна дето е около конт. ключ и излиза черен кабел от нея.Само
Ако си решил да е палиш с дистанционно тва е най лесния начин.Обаче като защита си направи да речем ловиш ток от бутона на ръчната,и когато тя е дръпната само тогава да пали колата
И не забравяй за един скрит бутон някъде,който да прекъсва + от бубината за твоя сигурност,който само ти си знаеш къде е 
на същия принцип мисля работят тея лепенки които лепят на марковите питиета в ЦБА.sashot написа:Попаравка. Бобината наистина излъчва електромагнитно поле, което индуктира електричество е чипа, осигурявайки захранването му. Този чип от своя страна излъчва ЦИФРОВ сигнал, който се приема от бобината, която в този случай играе ролята на приемна антена. Този сигнал се препраща към ЕКУ-то, което го декодира и анализира. Ако той не е "правилният", то компютърът блокира работата на двигателя и индицира на таблото сигнал за грешка. Така замислена системата е доста надеждна, но разбира се има начини да бъде преодоляна.
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 49 госта