Броня за пасат от б4 на б3

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Sasio
Автомобил:
Двигател:

Броня за пасат от б4 на б3

Мнениеот Sasio » Нед 30 яну 2011 21:43

Изпадна една броня от б4 та ще видим какво ще излезе .Сложих широкия нож от голф 3 тръкнах я сега боя проблема е там е гредата от б3 няма как да стане с бронята от б4 без да ползвам шлайфа .пуснал съм обява в купува дано изпадне някой по-евтинка гредичка е да я маа с нея ако не ще режа старата от б3.На снимките бронята само е наложена върху старата греда и местата за халогените опират в гредата затова е малко напред

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: Броня за пасат от б4 на б3

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 30 яну 2011 21:58

Мити Каменов е с пластмасова броня от Б4 върху гредата от Б3. Питай го на лични как се е справил!?

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Нед 30 яну 2011 22:04

Sasio написа:Изпадна една броня от б4 та ще видим какво ще излезе ...

ми какво- Б3 с броня от Б4. Намери си една греда, да стане както трябва.
в двата си края към калиците, бронята от б4 трябва съвсем леко да се скъси :wink:

Потребителски аватар
miti_kamenov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот miti_kamenov » Нед 30 яну 2011 22:17

На 2ра страница от тази тема съм го описал как стана по моят начин :да:

viewtopic.php?f=53&t=127532&hilit=%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B0+%D0%B1%D1%80%D0%BE%D0%BD%D1%8F+%D0%BE%D1%82+%D0%B14

Потребителски аватар
Sasio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sasio » Вто 01 фев 2011 18:06

Бронята е на местото и с гредата от б3 утре повече инфо,че бързам :banana
Тъй като не исках да чакам и да търся гредата пък и след предложения от рода на 70 лева реших да преправя старата от б3 ,като наложих бронята точна зад местото за халогените където са рогата изрязах дупки с флекса директно в гредата (основата) на бронята свалих буфера в бронята и после натиках бронята навътре единствения минус е че бронята не прибира толкова колкото оригиналната от б3 линиите с калниците са идеални нз можеби отстрани бронята от б4 е малко по-дълга от тази на б3 .
Снимки :arrow:

Потребителски аватар
Sasio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sasio » Пон 07 фев 2011 20:43

Понеже не ми се искаше да продължавам да режа гредата сложих някви прозрачни пластмаски отпред (нз как се казва материала) и направо заспа по-нататък може да сменя гредата защото ми е мъчно за халогените в гаража
Още малко снимчици :arrow:
Прикачени файлове
DSC00023.jpg
DSC00024.jpg
DSC00041.jpg
DSC00026.jpg

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт

Мнениеот pe6kata » Пон 07 фев 2011 23:00

тази броня стои крайно неестествено. доколкото виждам от снимките е посукана нагоре и цялата броня е издадена напред. За да легне както трябва, е нуждо да се резнат крайчетета отстрани до гумата. Писах ти да си намериш греда от б4 най-добре... и като стойка, и като монтаж/демонтаж и това че си е предвидено всичко за халогените... Наистина 70лв за тази греда е абсурдно. На тия пари продадох цялата броня с гредата за Б4... Лошото е че нямам друга да ти пратя... Мисля че дори и морга да идеш, пак няма да искат толкова пари, щото си мисля че тази цена е от форума, и някои хора влоупотребяват с идеята... както и да е..

Поработи още малко, броня от б4 стои супер на б3 :да:
ето и снимка за мотивация :wink:
Изображение

Потребителски аватар
Sasio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sasio » Вто 08 фев 2011 16:32

Коелга да загледах се сега и наистина видях,че от снимките стои малко така слезнах веднаго до долу наживо не е така все пак отбележи ми на някоя снимка какво имаш предвид да резна защото не те разбирам

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Автомобил: Ауди А6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Вто 08 фев 2011 16:43

Иска да каже че бронята ти му изглежда вирната нагоре че не е паснала хубаво.
Но аз мисля че се получава защото колегата Sasio е снимал колата клекнал и за това се получава това впечатление.

Потребителски аватар
Namesata
Автомобил: VW PASSAT USA
Двигател: KR 16V 9A

Мнениеот Namesata » Вто 08 фев 2011 16:56

Тази брония за да почне да отива има още доста работа по колата.Агресивната броня не се връзва с другите детаили на този туристически автомобил.Замисъла за бронята е добър както и изпълнението автомобила трябва да претърпи доста промени отвън и незнам защо си почнал от бронята като искаш феис.

Потребителски аватар
miti_kamenov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот miti_kamenov » Вто 08 фев 2011 17:48

Браво за положеният труд,имам две предложения махни веждите :wink: и ако не си взимаш оригинални бленди поне затъмни малко тия :да:

Потребителски аватар
Sasio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sasio » Вто 08 фев 2011 18:06

на предишния ден затъмнявах стоповете и нз къде забутъх спрея,ако го намеря ще си направя едни тъмни и едни светли

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Вто 08 фев 2011 18:54

Колега за завършен вид ще е добре или да сложиш широки лайсни като Пешката или да пръснеш бронята в цвета на колата-нямам впредвид цялата,ами като на GL и.....

Потребителски аватар
vackooo
Автомобил:
Двигател: 1.8 20VT AEB

Мнениеот vackooo » Вто 08 фев 2011 19:37

kristianatanasov написа:Колега за завършен вид ще е добре или да сложиш широки лайсни като Пешката или да пръснеш бронята в цвета на колата-нямам впредвид цялата,ами като на GL и.....

Друг е въпроса дали ще си намеи широкия пакет и на каква цена :mrgreen: :banghead:

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт

Мнениеот pe6kata » Вто 08 фев 2011 20:40

Sasio написа:Коелга да загледах се сега и наистина видях,че от снимките стои малко така слезнах веднаго до долу наживо не е така все пак отбележи ми на някоя снимка какво имаш предвид да резна защото не те разбирам

единствения минус е че бронята не прибира толкова колкото оригиналната от б3 линиите с калниците са идеални нз можеби отстрани бронята от б4 е малко по-дълга от тази на б3 .

ами ти си отоговорил сам :lol: Ако бронята легне плътно, коети си мисля че няма как да стане с греда от б3(не че е невъзможно де, просто преправянето ще е много), та легне ли плътно, бронята ще опре в гумата(или поне на моята :lol: , но определено влиза в калника). Иска да се резне само връхчето на бронята по линията на веждата( калника).

В интрес на истината, пробвах първоначално на гредата на Б3, че ме мързеше да сменям и роговете, но като видах
какво става, предпочетох да сменя роговете и гредата

Иначе виждам че странично е легнала по калника, но бронята е гъвкава и позволява усукване. Ако не е закрепена в калниците, стои ли пак така или провисва в калниците.
Иначе наистина на снимите понякога човек се бърка, може и да е така в случая..

Върни се в “Направи си сам!”