Автоматично включване на фаровете
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- bojidar_ka
- Автомобил:
- Двигател:
Автоматично включване на фаровете
Колеги извинявам се за дублиращата тема, ползвах и търсачката обаче незнам как да формулиръм въпроса точно явно и не ми излезна точно това което исках.Та идеята ми е да се включват и изключват фаровете от копчето ,а нощно време едно реле да шунтира светлините и да включва късите дори когато от ключа не са включени .Тва е лесно с едно реле за осветеност сега конкретния въпрос е къде да затваря веригата това реле без да е завъртян ключа за светлините (в самия ключ точно къде ?, допълнителни релета за фаровете ? ) и къде на контактния ключ се подава + за да несвети когато не е на контакт.И къде да се постави датчика за осветеност в смисъл ако се освети от фарове на друг автомобил да не се изгасят фаровете (върти ми се в главата и улично осветление ако е на тавана на автомобила че пак може да се изгасят ).Имам в наличност това "Фотореле 2" за осветеност, с реле 7А/250V AC от http://hobby.neomontana-bg.com/
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Автоматично включване на фаровете
Забравяш да си включваш фаровете в тъмното ли? По-добре си го направи с реле за време! Така или иначе те задължават да са ти вклучени фаровете. 5 сек. след като запали колата да ти се включват фаровете а с изгасянето на колата да се изключват. Това с фото датчика... много ненадеждна работа!
Можеш да го сложеш под калника и да гледа към пътя, ама където и да го сложиш, трябва да го тестваш при колко точно тъмно време сработва! Ще ти трябват 2 седмици да олучиш точното място. Усапех!