Автоматично включване на фаровете

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
bojidar_ka
Автомобил:
Двигател:

Автоматично включване на фаровете

Мнениеот bojidar_ka » Чет 03 фев 2011 21:40

Колеги извинявам се за дублиращата тема, ползвах и търсачката обаче незнам как да формулиръм въпроса точно явно и не ми излезна точно това което исках.Та идеята ми е да се включват и изключват фаровете от копчето ,а нощно време едно реле да шунтира светлините и да включва късите дори когато от ключа не са включени .Тва е лесно с едно реле за осветеност сега конкретния въпрос е къде да затваря веригата това реле без да е завъртян ключа за светлините (в самия ключ точно къде ?, допълнителни релета за фаровете ? ) и къде на контактния ключ се подава + за да несвети когато не е на контакт.И къде да се постави датчика за осветеност в смисъл ако се освети от фарове на друг автомобил да не се изгасят фаровете (върти ми се в главата и улично осветление ако е на тавана на автомобила че пак може да се изгасят ).Имам в наличност това "Фотореле 2" за осветеност, с реле 7А/250V AC от http://hobby.neomontana-bg.com/

metalqgata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Автоматично включване на фаровете

Мнениеот metalqgata » Пон 07 фев 2011 16:04

Забравяш да си включваш фаровете в тъмното ли? По-добре си го направи с реле за време! Така или иначе те задължават да са ти вклучени фаровете. 5 сек. след като запали колата да ти се включват фаровете а с изгасянето на колата да се изключват. Това с фото датчика... много ненадеждна работа! :) Можеш да го сложеш под калника и да гледа към пътя, ама където и да го сложиш, трябва да го тестваш при колко точно тъмно време сработва! Ще ти трябват 2 седмици да олучиш точното място. Усапех!

Върни се в “Направи си сам!”