ниакои знае ли ремонтира ли се перката на климатика на б5

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
stefanxadjia
Автомобил:
Двигател:

ниакои знае ли ремонтира ли се перката на климатика на б5

Мнениеот stefanxadjia » Нед 03 апр 2011 22:31

ремонтира ли се перката на климатика на б5

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Re: ниакои знае ли ремонтира ли се перката на климатика на б5

Мнениеот dancing_niki » Пон 04 апр 2011 9:07

Ремонтира се. Сваляш жабката и зад нея ще видиш моторчето. Държи се на 3 винта... торкс 25 май бяха, но не съм мн сигурен за размера. Като го свалиш цялото, пластмасовата кутия около моторчето се отваря като внимателно махнеш гумените щифтове и после вече се оправяш с електриката :)

adams
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот adams » Чет 14 апр 2011 13:28

колега ако става въпрос за перката на климатика, която е отпред на радиатора - трудна почти невъзможна работа.
мотора е четков тип, но е направен така че като се изтъркат четките да си купиш нов комплект - т.е. няма стопери на на четките и когато им свърши графита пружинките които ги натискат буквално се врязват в ротора. това всичкото го казвам от собствен опит. да не говорим че самия мотор е направен така че да не се отваря, сиреч няма болтове които да се развият и да стигнеш до четките а вместо това е сглобен на преса и има едни "уши" дето трябва да ги изправиш за да го отвориш.
за да е още по-гадна ситуацията ти помага и вятъра, който минава през радиатора и увлича въпросната перка и така дори и да не си пущал климатика пак може да ти се прецака ротора.
хубавата новина е че мотора се продава заедно с перката и стойката с която се захваща за радиатора и смяната отнема някъде към 15-тина мин. цената обаче е към 140-170 лв.
дано съм бил полезен. успех!

Потребителски аватар
bikele
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bikele » Пет 15 апр 2011 20:01

adams написа:колега ако става въпрос за перката на климатика, която е отпред на радиатора - трудна почти невъзможна работа.
мотора е четков тип, но е направен така че като се изтъркат четките да си купиш нов комплект - т.е. няма стопери на на четките и когато им свърши графита пружинките които ги натискат буквално се врязват в ротора. това всичкото го казвам от собствен опит. да не говорим че самия мотор е направен така че да не се отваря, сиреч няма болтове които да се развият и да стигнеш до четките а вместо това е сглобен на преса и има едни "уши" дето трябва да ги изправиш за да го отвориш.
за да е още по-гадна ситуацията ти помага и вятъра, който минава през радиатора и увлича въпросната перка и така дори и да не си пущал климатика пак може да ти се прецака ротора.
хубавата новина е че мотора се продава заедно с перката и стойката с която се захваща за радиатора и смяната отнема някъде към 15-тина мин. цената обаче е към 140-170 лв.
дано съм бил полезен. успех!

колега аз моита перка я правих, уж тоест не аз ами един ел. майстор дадох 80лв :banghead: и изкара точно едно лято, за мен по добрия вариант е нова :012:

tdi90 turbo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tdi90 turbo » Пет 15 апр 2011 20:05

stefanxadjia написа:ремонтира ли се перката на климатика на б5

прави се с нова,освен ако не продаваш колата

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Пет 15 апр 2011 20:38

Прави се!!! Преди време разпитвах и ми казаха че ще ми струва около 50-60 лева....но аз си взех втора употреба от една морга за 60. :beer

Потребителски аватар
smash22
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smash22 » Съб 16 апр 2011 0:18

Перката се прави,на пасата нещо се беше разбило и баща ми е майстор и я разкапселова за да и присади лагерче ,допреди това не беше с лагер забравих с какво каза че е ,и после я подсили с някакви планки за да стои здраво да не се разглоби в движение ,ама ако са изхабени четките няма спасение . Мога да го поразпитам после за да ви го обясня по нормално че сега го обясних малко неграмотно защото не съм много наясно с тия работи :beer

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Съб 16 апр 2011 10:39

Като се разглоби ротора отпред е на лагер а отзад е на втулка. Е точно тази втулка се разбива и от там тръгват и четките а даже и ротора който окъсява във статора и той изгаря. Това е с 2 думи.

Потребителски аватар
smash22
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smash22 » Сря 11 май 2011 17:25

drago_tr написа:Като се разглоби ротора отпред е на лагер а отзад е на втулка. Е точно тази втулка се разбива и от там тръгват и четките а даже и ротора който окъсява във статора и той изгаря. Това е с 2 думи.

Точно така ,самоче моя вече и отпред и отзад е с лагер баща ми го преправи и засега си е идеално :)

Последно избутана от stefanxadjia на Сря 11 май 2011 17:25.

Върни се в “Направи си сам!”