ниакои знае ли ремонтира ли се перката на климатика на б5
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
ниакои знае ли ремонтира ли се перката на климатика на б5
ремонтира ли се перката на климатика на б5
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Re: ниакои знае ли ремонтира ли се перката на климатика на б5
Ремонтира се. Сваляш жабката и зад нея ще видиш моторчето. Държи се на 3 винта... торкс 25 май бяха, но не съм мн сигурен за размера. Като го свалиш цялото, пластмасовата кутия около моторчето се отваря като внимателно махнеш гумените щифтове и после вече се оправяш с електриката 

-
- Автомобил:
- Двигател:
колега ако става въпрос за перката на климатика, която е отпред на радиатора - трудна почти невъзможна работа.
мотора е четков тип, но е направен така че като се изтъркат четките да си купиш нов комплект - т.е. няма стопери на на четките и когато им свърши графита пружинките които ги натискат буквално се врязват в ротора. това всичкото го казвам от собствен опит. да не говорим че самия мотор е направен така че да не се отваря, сиреч няма болтове които да се развият и да стигнеш до четките а вместо това е сглобен на преса и има едни "уши" дето трябва да ги изправиш за да го отвориш.
за да е още по-гадна ситуацията ти помага и вятъра, който минава през радиатора и увлича въпросната перка и така дори и да не си пущал климатика пак може да ти се прецака ротора.
хубавата новина е че мотора се продава заедно с перката и стойката с която се захваща за радиатора и смяната отнема някъде към 15-тина мин. цената обаче е към 140-170 лв.
дано съм бил полезен. успех!
мотора е четков тип, но е направен така че като се изтъркат четките да си купиш нов комплект - т.е. няма стопери на на четките и когато им свърши графита пружинките които ги натискат буквално се врязват в ротора. това всичкото го казвам от собствен опит. да не говорим че самия мотор е направен така че да не се отваря, сиреч няма болтове които да се развият и да стигнеш до четките а вместо това е сглобен на преса и има едни "уши" дето трябва да ги изправиш за да го отвориш.
за да е още по-гадна ситуацията ти помага и вятъра, който минава през радиатора и увлича въпросната перка и така дори и да не си пущал климатика пак може да ти се прецака ротора.
хубавата новина е че мотора се продава заедно с перката и стойката с която се захваща за радиатора и смяната отнема някъде към 15-тина мин. цената обаче е към 140-170 лв.
adams написа:колега ако става въпрос за перката на климатика, която е отпред на радиатора - трудна почти невъзможна работа.
колега аз моита перка я правих, уж тоест не аз ами един ел. майстор дадох 80лв

-
- Автомобил:
- Двигател:
stefanxadjia написа:ремонтира ли се перката на климатика на б5
прави се с нова,освен ако не продаваш колата
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Прави се!!! Преди време разпитвах и ми казаха че ще ми струва около 50-60 лева....но аз си взех втора употреба от една морга за 60. 

- smash22
- Автомобил:
- Двигател:
Перката се прави,на пасата нещо се беше разбило и баща ми е майстор и я разкапселова за да и присади лагерче ,допреди това не беше с лагер забравих с какво каза че е ,и после я подсили с някакви планки за да стои здраво да не се разглоби в движение ,ама ако са изхабени четките няма спасение . Мога да го поразпитам после за да ви го обясня по нормално че сега го обясних малко неграмотно защото не съм много наясно с тия работи 

- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Като се разглоби ротора отпред е на лагер а отзад е на втулка. Е точно тази втулка се разбива и от там тръгват и четките а даже и ротора който окъсява във статора и той изгаря. Това е с 2 думи.
- smash22
- Автомобил:
- Двигател:
drago_tr написа:Като се разглоби ротора отпред е на лагер а отзад е на втулка. Е точно тази втулка се разбива и от там тръгват и четките а даже и ротора който окъсява във статора и той изгаря. Това е с 2 думи.
Точно така ,самоче моя вече и отпред и отзад е с лагер баща ми го преправи и засега си е идеално

Последно избутана от stefanxadjia на Сря 11 май 2011 17:25.