Пребоядисване с българска автобоя
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Ivaile
- Автомобил: Touran
- Двигател: BSE 2008
Пребоядисване с българска автобоя
Обръщам се с молба към Знаещите - какъв български автоемайллак ще ми препоръчате? Оргахим-Русе или...? От финансова гледна точка съм се насочил към родното производсто, иначе знам колко красиво стоят различните акрилни вносни бои...
- HukuTyY
- Автомобил: Vw Passat B4
- Двигател: ABF 16v
Re: Пребоядисване с българска автобоя
Моята цялата кола е боядисана с боя "Оргахим Русе" и нямам абсолютно никакви забележки към боята.Боядисахме я преди 5год и боята не е мръднала,а ако имаш време и парички да си я пастираш става кукла
Аз съм много доволен от тази боя и след време пак с нея ще я боядисам

Аз съм много доволен от тази боя и след време пак с нея ще я боядисам

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Аз преди 5-6 години съм си боядисвал Жигулето с такава българска.На кутията от боята беше снимано едно ТТ.
Не помня на коя фирма беше,но за 9-10лв.литъра биваше.За 50 кинта кочинката стана нова.Боядисвах я с червена.След 2 години взе да става оранжева.Сигурно при другите цветове може да е по-добър резултата.Но иначе има гланц.
Сега с такава червена си мацам спирачните апарати.Няма нищо общо със тая от спрейчетата.
Не помня на коя фирма беше,но за 9-10лв.литъра биваше.За 50 кинта кочинката стана нова.Боядисвах я с червена.След 2 години взе да става оранжева.Сигурно при другите цветове може да е по-добър резултата.Но иначе има гланц.
Сега с такава червена си мацам спирачните апарати.Няма нищо общо със тая от спрейчетата.

- bojidar_ka
- Автомобил:
- Двигател:
Колега АВТОЕМАЙЛ ЛАК НЕ СЕ ПАСТИРА.И моя казан е за боядисване и аз съм се насочил към българска боя обаче АКРИЛНА.Не мисля че икономия от 60 лв си заслужава .Все пак секи за него си преценява .Поздрави
- ZeroCool
- Автомобил: ImamDa
- Двигател: sVatreshnoGorene
- Контакти:
Bai Sando написа:Аз преди 5-6 години съм си боядисвал Жигулето с такава българска.На кутията от боята беше снимано едно ТТ.
Тая боя вече я няма...или поне така ми казват тука по магазините, пък аз бачках единствено и само с нея, понеже боядисвам едни изделия...бързо съхне, гланц вади...и е сравнително устойчива...като се има впредвид, че мацам с четката....
И сега ми казват тука по магазините, че са го спрели от пройзводство тоя емайлак...и ми предлагат някаква дето уж е същата ама в различна опаковка......е да ама нищо общо.
И сега по темата, тоя емайлак той си е на оргахим доколкото помня, с тт-о на кутия си е супер...поне черния цвят.
@bojidar_ka
Защо не се пастира?
- bojidar_ka
- Автомобил:
- Двигател:
Колега Автоемай лак-а хваща коричка на горния пласт ако тръгнеш да го пастираш на 2 3 10 ден боята се размазва понеже отдоло е още мека не съхне.дори на 1 година да е боята резултата е клонящ към 0.не е толкова устойчива колкото акрилната.Ако някой си е боядисвал колата едно време при бояджия е чувъл сега колата не трябва да се мокри една седмица примерно това само за вода ,а представи си да го напънеш механично с паста и гъба
.Отделно че така смърди тази боя в продължение на седмици.Не съм съгласен че разликата от 60 лв за цялостно боядисване не е оправдана.Друго важно е че ако колата се боядиса с авто емайл лак и после искаш с акрилна боя ,емайла трябва да се бутне до дъно.Поздрави

- Ivaile
- Автомобил: Touran
- Двигател: BSE 2008
ьВече реших - акрилна ще е! Благодаря Ви!
- rahwin
- Автомобил: VW Passat B5 1999г
- Двигател: AJM
Да споделиш резултата и снимки да качиш да видим как става,че и моята има нужда,пък немога да отделя 6-700лв за боя