Ултравиолетово осветление на километраж
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- adelante
- Автомобил:
- Двигател:
Ултравиолетово осветление на километраж
Здравейте колеги, реших да си сложа УВ лампа на километража на вентото и да ми светят цифрите имам такава лампа и искам да попитам мога ли направо върху циферблатите да боядисвам без да слагам нови циферблати и докато боядисвам ако допусна малко боя и в черния фон ще свети ли и то ?
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Re: Ултравиолетово осветление на километраж
Колега темата за УВ осветлението е 5 теми по надолу от твоята
иначе да ще свети и оцапаното ако е от флуоресцентна боя,гледай да не цапаш.

- adelante
- Автомобил:
- Двигател:
В нея тема пиша ,пиша и никакъв отговор, а откъде мога да си намеря такъв маркер или мастило ?
- fox_vt
Аз ползвах спрей мисля че има също и маркери и мастила но нз откъде,за мастилото от някоя печатница евентуално,спрея по железариите а за маркера нз.
- adelante
- Автомобил:
- Двигател:
Питам ,защото съм от Сливен и шанса ми да намеря подобно нещо е минимален ,имам неонови маркери ,обаче са зелени,розови ще потърся невидим УВ , а направо върху оригинала ли да драскам или да слагам нови циферблати?
- fox_vt
Колега незнам какво имаш предвид със това невидим УВ но такова животно няма,се трябва да има някъф цвят който да свети при облъчване.Иначе може да минеш с подходящ маркер сегашните си цифри и чертички за да светят само те ама да ти кажа нз дали е възможно-вероятно не.Най подходящо би било в печатницата направо да печатат върху циферблатите само че малко печатници работят със такива бои.
- chefo_
- Автомобил: vw golf 97 ubi
- Двигател:
пе4атници ме4атници маркери флумастри ,философи, отиваш в най близкия магазин за козметика и си купуваш за 1 1,50 или 2 лева фото лак за нокти,ако си търпелив а щом си се хванал с това трябва да си взимаш си и една 4ет4ица за рисуване на нокти в тоя магазин от където си купиш лака трябв да има използва се от тези хора които правят нктопластики и рисуват неможе да не си виждал.отиваш си у вас и мацаш.
проблема ти е решен дълго ама дълго време напред,да не кажа докато т и писне !
- fox_vt
chefo_ написа:пе4атници ме4атници маркери флумастри ,философи, отиваш в най близкия магазин за козметика и си купуваш за 1 1,50 или 2 лева фото лак за нокти,ако си търпелив а щом си се хванал с това трябва да си взимаш си и една 4ет4ица за рисуване на нокти в тоя магазин от където си купиш лака трябв да има използва се от тези хора които правят нктопластики и рисуват неможе да не си виждал.отиваш си у вас и мацаш.
хахахах и за 5 мин докат се прибере вече ще се е научил да рисува с четка

- adelante
- Автомобил:
- Двигател:
В училище са ме учили 

- PostMortem
- Автомобил:
- Двигател:
Най-добре си разпечатваш на лист километражите, оцветяваш с маркер(или друго) и лепиш с двойнозалепващо върху оригиналния. Моя така съм го направил и няма грижи. На стрелките малко трудно хваща обаче, трябва да се повтори 3-4 пъти.
- adelante
- Автомобил:
- Двигател:
Добре ама този лист какъв е ,накакъв обикновен или фолио нещо ?
- chefo_
- Автомобил: vw golf 97 ubi
- Двигател:
fox_vt написа:chefo_ написа:пе4атници ме4атници маркери флумастри ,философи, отиваш в най близкия магазин за козметика и си купуваш за 1 1,50 или 2 лева фото лак за нокти,ако си търпелив а щом си се хванал с това трябва да си взимаш си и една 4ет4ица за рисуване на нокти в тоя магазин от където си купиш лака трябв да има използва се от тези хора които правят нктопластики и рисуват неможе да не си виждал.отиваш си у вас и мацаш.
хахахах и за 5 мин докат се прибере вече ще се е научил да рисува с четка![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ми за тази работа си трябва сръчност и нерви.твоите ръце ако са навряни някъде отзад и си в кръжока "ръцете ми пре4ат" ,ама устата ми е голяма виж пробвай да се въздържаш преди да пишеш и да мислиш преди да отговаряш.замисъла е добър и по на4ина по който споменах и ще стане и здраво щото тия маркери избеляват.а лака си стои!
късмет на колегата
- fox_vt
chefo_ написа:fox_vt написа:chefo_ написа:пе4атници ме4атници маркери флумастри ,философи, отиваш в най близкия магазин за козметика и си купуваш за 1 1,50 или 2 лева фото лак за нокти,ако си търпелив а щом си се хванал с това трябва да си взимаш си и една 4ет4ица за рисуване на нокти в тоя магазин от където си купиш лака трябв да има използва се от тези хора които правят нктопластики и рисуват неможе да не си виждал.отиваш си у вас и мацаш.
хахахах и за 5 мин докат се прибере вече ще се е научил да рисува с четка![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ми за тази работа си трябва сръчност и нерви.твоите ръце ако са навряни някъде отзад и си в кръжока "ръцете ми пре4ат" ,ама устата ми е голяма виж пробвай да се въздържаш преди да пишеш и да мислиш преди да отговаряш.замисъла е добър и по на4ина по който споменах и ще стане и здраво щото тия маркери избеляват.а лака си стои!
късмет на колегата
Колега ти виждал ли си циферблат на километраж например

Те тея дето учат рисуване направо да ги съжали човек толкос години учене а то било толкос лесно

- adelante
- Автомобил:
- Двигател:
Имам въпрос мога ли да оцветя направо цифрите, без да слагам нови циферблати?
- 1,9TDI
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BMP
Колега това което си мислиш да правиш не е много разумно. Ще развалиш циферблатите посля нямат чистене. Аз нали си сложих фолио. Харесваше ми първите 2-3 дни, а вечер направо ми изваждаше очите и го махнах. Или слагай фолио и него мацай с каквото искаш или плазмени циферблати, ако имаш възможност, ако нямаш в тази тема viewtopic.php?f=11&t=250371 колегата djembo75 си направи по негов вкус плазмени километражи.