Автоматични дневни светлини? пасат б2

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
passatfen
Автомобил: Vw Golf Mk7
Двигател: CLHA++
Контакти:

Автоматични дневни светлини? пасат б2

Мнениеот passatfen » Съб 05 ное 2011 13:38

Колеги днес реших да си направя автоматични светлини на стареца...Релето е вързано почти всичко е готово но ударих на камък :banghead:
Въпроса ми е на кои крачета от ключа за фарове да вържа кабела със захранването да ми активира фаровете ?
Ключа за фарове е със номер 321 941 531К по него има крачета Х , 58h , 30 , 30 , 58 , 58R , 58L и 56
Искам след като релето се активира да се включат късите фарове също габарити отпред и отзад
Колата е Пасат Б2 82г. със старата инсталация http://www.a2resource.com/electrical/CE1.html
Благодаря предварително :beer

Потребителски аватар
tupalka
Автомобил: Passat B6
Двигател: BMR

Re: Автоматични дневни светлини? пасат б2

Мнениеот tupalka » Съб 05 ное 2011 20:07

Според мен искаш автоматични къси светлини, според това което си написал.
Най-лесния начин е да сложиш релето което ще ги командва на силовия кабел, който захранва ключа за фаровете, а него да го оставиш в положение "включено"

Потребителски аватар
passatfen
Контакти:

Мнениеот passatfen » Съб 05 ное 2011 23:20

не се сетих за този вариянт mhihi
евала колега мн добра идея благодаря ти :bowdown :beer

Потребителски аватар
Golf`mafia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf`mafia » Съб 05 ное 2011 23:30

и като го оставиш в положение включено нали габаритите ти ще работят така се обезмисля всичко .Сигнал за релето се взима от тънкия проводник на алтернатора

Потребителски аватар
V_Power
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот V_Power » Нед 06 ное 2011 9:56

Като стана дума за релета някой знае ли откаде мога да си намеря такова реле дето прави динг динг ... като на този клип : http://www.youtube.com/watch?v=QhvI_wwENns сигнала се чува на 1.00 мин :)

Потребителски аватар
HukuTyY
Автомобил: Vw Passat B4
Двигател: ABF 16v

Мнениеот HukuTyY » Нед 06 ное 2011 10:48

V_Power написа:Като стана дума за релета някой знае ли откаде мога да си намеря такова реле дето прави динг динг ... като на този клип : http://www.youtube.com/watch?v=QhvI_wwENns сигнала се чува на 1.00 мин :)

Такова реле знам,че има на тези новите Шевролет Авео(около 2003-2007год),но там е като отвориш вратата и почва да издава този звук.

Потребителски аватар
passatfen
Контакти:

Мнениеот passatfen » Нед 06 ное 2011 10:58

Golf`mafia написа:и като го оставиш в положение включено нали габаритите ти ще работят така се обезмисля всичко .Сигнал за релето се взима от тънкия проводник на алтернатора

Как ще работят габаритите като захранващия кабел на ключа за фарове ще мине през релето ? :roll: :wink:

Потребителски аватар
Golf`mafia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf`mafia » Нед 06 ное 2011 15:49

големи сте :D прав си

Потребителски аватар
Bucket
Автомобил: Skoda O2 комби TDI BMM
Двигател:

Мнениеот Bucket » Нед 06 ное 2011 17:55

V_Power написа:Като стана дума за релета някой знае ли откаде мога да си намеря такова реле дето прави динг динг ... като на този клип : http://www.youtube.com/watch?v=QhvI_wwENns сигнала се чува на 1.00 мин :)

AAAAAA :Mr Green Fun Как може някой да иска да си сложи това в колата?! На всички коли които съм имал в Щатите първата ми работа е да изтръгна този зумер от таблото, няма такова досадно и безмислено нещо, не може да оставиш да работи радиото на колата без това да писка, не може вратата да оставиш.....А бе Safety First ок ама scare

Потребителски аватар
V_Power
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот V_Power » Нед 06 ное 2011 18:19

Bucket написа:

AAAAAA :Mr Green Fun Как може някой да иска да си сложи това в колата?! На всички коли които съм имал в Щатите първата ми работа е да изтръгна този зумер от таблото, няма такова досадно и безмислено нещо, не може да оставиш да работи радиото на колата без това да писка, не може вратата да оставиш.....А бе Safety First ок ама scare

:mrgreen: :mrgreen: ами прати някое тогава ако имаш :D Мисля да сложа такъв на фаровете като дам на контакт и да свирва докато неги пусна :)

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Нед 06 ное 2011 19:32

Bucket написа:

За фаровете и отворена врата е идеално,аз вече имам едно такова и е от някаква японска кола,аааа сетих се хюндай от 1999 нагоре модел mhihi

alexzz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alexzz » Чет 16 авг 2012 17:02

Аз си монтирах на 124-ката едно реле със закъснение(от 1сек. до 8мин.) + едно 30 амперово обикновенно реленце(че това на платката е малко слабичко и грее) и нямам никакви проблеми.Наложи ми се да прекъсна само плюса на копчето за фаровете и да захраня модулчето с плюс от контактния ключ(само при контакт) и да хвана маса отнякъде.Цялата гъзарийка ми струваще към 15лв с допълнителното реле и кабелните обувки.

Върни се в “Направи си сам!”