Изкорубване на оригинално гърне на BORA TDI

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
vw123
Автомобил:
Двигател:

Изкорубване на оригинално гърне на BORA TDI

Мнениеот vw123 » Вто 24 яну 2012 19:10

Идеята ми е следната, имам едно оригинално гърне от същата BОRA TDI като моята закупено от един колега от форума, та мисля да го отворя и да го изкормя и да го монтирам на мястото на сегашното което и то си е оригинално и да му сложа един накрайник. Въпросът ми е дали ще има положителен или негативен ефект върху двигателя и как по точно да го направя, да го изкормя цялото или да пробия трабата вътре или ако някой има друга идея?

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Re: Изкорубване на оригинално гърне на BORA TDI

Мнениеот IvailoOo » Вто 24 яну 2012 19:48

По-добре си вземи едно "спортно" "гърне".Ще останеш по-очарован от резултата отколкото с преработеното.Просто с електрожен не става да се заваря и ако нямаш нужните инструменти излиза почти колкото един г/д добър заглушител. А новия няма да ръждяса след това

Потребителски аватар
vw123
Автомобил:
Двигател:

Re: Изкорубване на оригинално гърне на BORA TDI

Мнениеот vw123 » Вто 24 яну 2012 21:12

Принципно бих го дал на някой по опитен от мен да го направи и ако не излезе нищо от цялата работа ще си върна старото, то и за това купих другото де.Просто не разполагам с достатъчно средства в момента за да си купя, а от проба глава не боли.

Върни се в “Направи си сам!”