Идея за теглич на Golf 2

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Идея за теглич на Golf 2

Мнениеот toshara » Чет 26 юли 2012 21:46

Здравейте,колеги.За мое огромно съжаление имам теглич на колата,който се ползва от време на време-баща ми има Fiat Punto,а теглича там е 200лв и според него няма смисъл да се купува,при положение,че Голфа има.
Така де,идеята ми е да си направя теглича махащ се-идеята е да се отреже сегашния теглич и за основата на бронята и за теглича да се завари по една планка 1см или повече + 2 болта и така да се сваля теглича.Дали има някой правил такова нещо?Теглича е оригинален на VW,не искам да го развалям,обаче ми разваля гледката на колата.
Някакви идеи ?
:beer

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Re: Идея за теглич на Golf 2

Мнениеот znainainai » Пет 27 юли 2012 6:17

А сещаш ли се че това не е играчка и може да утрепеш някой. Имаш ли идея колко е смятан тоя теглич преди да почне производството му? Като искаш разглобяем смени го има нови разглобяеми ама да тръгнеш на своя глава да режеш и тунинговаш не е здравословно. Ако му закачиш ремарке тръсне по нашите равни пътища и скъса заварките ти кво правим? Ти в затвора а някой със 2 кубика пръст отгоре. не си прави експерименти :wink:

Калоян Крумов
Автомобил: vw mk2 Candy Blue
Двигател:

Мнениеот Калоян Крумов » Пет 27 юли 2012 7:34

Някакви идеи ?

Да!
Махаш теглича от Голфа. Купуваш за Фиата и си свиркаш с уста :drinking:

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 03 авг 2012 10:26

Преди време -90 те години се продаваха фабрично направени тегличи /в някой завод/- планка квадратна или правоъгълна не помня вече , на нея в центъра затваната топката с извит прът и тази планка се закрепва с 4 болта и гайким М 12 до 16 към метална броня или другата част от теглича, която влиза под багажника и е пакк талкава планка. Даже скоро гледах на някакво камионче закпрепен по този начин тегли1 за бронята.

Върни се в “Направи си сам!”