Купих си едно хладилниче, което може да работи на 12 волта с ток от запалката, обаче не можах да намеря кабелче за него.
Накрайникът, който е за запалката, е ясно как изглежда.
Другият накрайник трябва да влезе в най-долния куплунг на снимката.

Откъде да си намеря такова кабелче?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Re: Откъде да си намеря такова кабелче?
Ми ще вземеш като горният и ще го тунинговаш за да влезе в долният жак 

- Golf`mafia
- Автомобил:
- Двигател:
ако не търси кабелни обувки кръгли и направо с кабелчетата вместо букса
- samo ra4na na zavoite
- Автомобил:
- Двигател:
znainainai написа:Ми ще вземеш като горният и ще го тунинговаш за да влезе в долният жак
Като го тунинговаш го направи да влиза само в едно положение (гнездото има жлеп) заради поляритета на правия ток.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Мен ме притеснява, че на куплунга на това правото напрежение (с жлеба
) не е отбелязано ни +, ни -
.
Малко вероятно е да има вграден изправител, но не е невъзможно. Всъщност има - за променливото ( 220V), така че може да се ползва той и да няма значение поляритета.

Малко вероятно е да има вграден изправител, но не е невъзможно. Всъщност има - за променливото ( 220V), така че може да се ползва той и да няма значение поляритета.
- samo ra4na na zavoite
- Автомобил:
- Двигател:
Най-вероятно се продават кабели точно за това гнездо които са стандартни и е съобразено + и -
инече за българската инжинерна мисъл няма невъзможни неща 

най-добре си намери такъв щепсел за съответния контакт. Направени са различни за защита от грешно включване.
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
Баща ми си купи същото ново,за 35лв.Ти предполагам си го взел за 20лв,от едно друго място.Ако имаш желание,ще проверя къде му е + и - на 12V!
- hristodj
- Автомобил: golf 3 kombi
- Двигател: AHU 97
- Контакти:
Колега,може ли няколко снимчици на цялото хладилниче.И малко инфо от къде и колко?
znainainai написа:Ми ще вземеш като горният и ще го тунинговаш за да влезе в долният жак
И откъде да взема като горния?
deversant написа:Баща ми си купи същото ново,за 35лв.Ти предполагам си го взел за 20лв,от едно друго място.Ако имаш желание,ще проверя къде му е + и - на 12V!
Хладилничето го купих за 6 лева от един магазин в Русе.
Та някой има ли идея ОТКЪДЕ да си купя въпросното кабелче. Плюсове и минуси не ме вълнуват. На 220 волта си работи добре, предполагам и на 12 волта работи, просто нямам кабел за него.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
EMILEN написа: Плюсове и минуси не ме вълнуват..
ВЕрно ли?
Ето ти кабелче, да си го нагодиш както ти харесва.
http://www.tpetrov.com/search.php?prod= ... 0%90%D0%A9
А ако питаш как: с накрайник за автомобилна запалка.
Искам да си го купя готово, нямам време да си играя на електротехник.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Готово кабелче точно за този уред едва ли ще откриеш!Както те насочват Колегите с лека преработка можеш да си направиш!
....Хладилничето го купих за 6 лева от един магазин в Русе...Какви са тези цени?Имаш ли цялостна снимка на хладилничето?
....Хладилничето го купих за 6 лева от един магазин в Русе...Какви са тези цени?Имаш ли цялостна снимка на хладилничето?
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
pas1.8mi написа:....
....Хладилничето го купих за 6 лева от един магазин в Русе...Какви са тези цени?...
Много интересно градски (EMILEN), кажи кой е магазина, че и на мен ми е интересно. Аз имам хладилна чанта на 12V, но ако е за 5-6 лв бих си купил още една. Ако е и компресорно хладилниче, направо си ударил 6-цата! Пък кабелчето ще ти го направя аз, но срещу информацията, разбира се

pas1.8mi написа:Готово кабелче точно за този уред едва ли ще откриеш!Както те насочват Колегите с лека преработка можеш да си направиш!
Е щом някой е направил уред, би трябвало някой да е направил и съответния кабел за този уред, за да работи все пак? Цялостна снимка не съм си играл да правя, но специално за теб мога да го снимам, макар че не виждам каква информация ще ти донесе тя.
milmar написа:
Много интересно градски (EMILEN), кажи кой е магазина, че и на мен ми е интересно. Аз имам хладилна чанта на 12V, но ако е за 5-6 лв бих си купил още една. Ако е и компресорно хладилниче, направо си ударил 6-цата! Пък кабелчето ще ти го направя аз, но срещу информацията, разбира се.
С компресор ли е, с фреон ли е, на какъв принцип работи, не съм се интересувал. Знам само, че охлажда доволно. Би трябвало и да затопля, но честно казано не съм го тествал. Отзад се вижда някаква перка. Магазинът няма смисъл да казвам кой е, защото вече го закриха. До преди няколко дена препродавах тези хладилничета за по 12 лева, ама много бързо ми ги изкупиха. Между другото да си направя рекламка, бях си взел за по 5 лева нови работещи цифрови фотоапаратчета в отлично състояние, за по 22 лева ги препродавам, ама ми останаха само розови.