износен патрон на контактен ключ

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
emil210378
Автомобил:
Двигател:

износен патрон на контактен ключ

Мнениеот emil210378 » Пон 30 юли 2012 11:07

Чесно да си призная близо 2г.не ми работеше патрона на контактния ключ на второ полужение ,контакт на стартера.Принуден бях да сложа бутон,така ама да вчера. Случаен човек ме светна как да си барна патрона контакния ключ. Цялото упражнение е за 20-тина мин.Вадят се пласмасите около волана,с тънка отверка се притиска пластинката на патронника и се издърпва.На върха на патринока се навива 1,слой латун,с ширина 0,5мм. Ако се навие повече,или няма да се заключва волана след вадене на ключа,или ще се набере,и збръчка латуна по оста на патрина.За предпочитане е да си е нов ама си нямам на идея комплекта патрон врати кон.ключ кви пари ще са.Малко ми напомнят тия бутони, за автобусните врати, който се отваряха чрез него,на някой стар ЧАВДАР :horror: :Mr Green Fun :lol:

Потребителски аватар
lent
Автомобил:
Двигател:

Re: износен патрон на контактен ключ

Мнениеот lent » Пон 30 юли 2012 11:27

Какво е това "латун"?
Иначе комплекта патрони за вратите + кормилната колона е около 300лв.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Пон 30 юли 2012 12:13

Месингова лента, примерни размери: 0.03 Х 175 и другие.
Подлага се на основни/биелни лагери, на дръгел за продажба. :mrgreen:
Пич, купи си от морга тоя патрон. Да ти го пренареди ключар, по твоя ключ, и си ти :beer

Потребителски аватар
ZeroCool
Автомобил: ImamDa
Двигател: sVatreshnoGorene
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Пон 30 юли 2012 19:16

Пренареждането не е кой знае колко сложна работа, така че ако малко го поогледаш и схванеш принципа на работа можеш и сам да си го пренаредиш.

Моя е такъв въпрос, от къде натисна пластинката за да го извадиш...на мен ми се налага веждъж да го вадя и го обикалях обикалях и неможах да намеря друг начин освен да си пробия дупка за да натисна тая пластинка

Върни се в “Направи си сам!”