Колеги, намислил съм да си сложа парктроника на Пасата. Става дума за Б5.5, комби. Парктроник вече си купих, но в упътването пише да се монтира на височина 45-60 см. Въпросът ми е, дали ще работи нормално ако го сложа на височина 37см. Идеята ми е да го монтирам в черната част на бронята, където не е лакирана. Иначе трябва да си лакирам сензорите със спрей. Черната част от бронята е със силен наклон надолу, но за сметка на това с пактроника дойдоха 3 комплакта адаптери, вкл. за такива големи ъгли, така че в крайна сметка сензорите ще могат да гледат нагоре..
Втори въпрос: Къде се намира "истинската" броня на колата (в смисъл дебелата стоманена греда, която е под бронята)? Има ли риск като пробия дупките за сензорите да се окаже, че заради въпросната греда няма място за тях?
Благодаря за помощта ;)

Монтаж на парктроник - 2 въпроса
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Монтаж на парктроник - 2 въпроса
Колега, ако мислиш, че можеш да монтираш парктроника, без да свалиш бронята, няма да стане!
Сваляш бронята, мериш дупчиш и преценяваш.
Според мен няма да има проблем, да сложиш датчиците, в долната част на бронята. Но има вероятност, да те заблудят, защото долната часте е една идея малко по-навътре, а горната част по-навън. Ако не си перфекционист и не те бърка, че ще лъже с някой сантим слагай смело!
Сваляш бронята, мериш дупчиш и преценяваш.
Според мен няма да има проблем, да сложиш датчиците, в долната част на бронята. Но има вероятност, да те заблудят, защото долната часте е една идея малко по-навътре, а горната част по-навън. Ако не си перфекционист и не те бърка, че ще лъже с някой сантим слагай смело!
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
На Бората си вече сложих парктроник без да свалям бронята, само че за нея знаех предварително къде е гредата отвътре. Само че тя е седан и там има една черна лайсна на супер удобно място за сензорите.. Та за това сега ме вълнуват тия въпроси при пасата..
Иначе си прав напълно за това, че долната част на бронята е по-навътре, само че той така или иначе от 30 до 0 см все пищи еднакво, просто в моя случай че е примерно от 25 см до 0.. все тая
Иначе си прав напълно за това, че долната част на бронята е по-навътре, само че той така или иначе от 30 до 0 см все пищи еднакво, просто в моя случай че е примерно от 25 см до 0.. все тая

- siso_k
- Автомобил: 1999 VW Golf
- Двигател: AKL
- Контакти:
Колега, щтракни някоя снимка докато го слагаш - ще е полезно 

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
icefire написа:Втори въпрос: Къде се намира "истинската" броня на колата (в смисъл дебелата стоманена греда, която е под бронята)? Има ли риск като пробия дупките за сензорите да се окаже, че заради въпросната греда няма място за тях?
Не може да няма някой друг такъв Пасат с монтиран парктроник - ролетка и имерваш
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Ми около нас няма.. Аз пък си мисля, че не може никой оит форума да не е свалял задната броня.. Нека сподели къде точно е гредата колко място има до пластмасата..
Ако го монтираш под посочените височини, започва да хваща бордюри, камъни, боклуци по улицата и други неща, които са много ниско долу по земята. Пищи и когато колата е под лек наклон, защото засича земята и е дразнещо. Казвам ти го от опит, на мен така ми го бяха монтирали ниско на едно АУДИ (пак долу на черното под боядисаната част на бронята) - не е готино.
- kris11
- VW експерт
- Контакти:
icefire написа:Ми около нас няма.. Аз пък си мисля, че не може никой оит форума да не е свалял задната броня.. Нека сподели къде точно е гредата колко място има до пластмасата..
Ако мерна някой докато ме разхожда кокера, ще направя снимка.
- delian1978
- Автомобил: GOLF MK4 1.9 TDI R Line
- Двигател: ALH 1999
Няма проблем да се монтира в черната пластмаса на бронята.Моят е сложен точно там и си хваща много добре.Относно гредата,ами тя е на почти същото място като при Бората,така че няма да ти пречи.
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Сложих го :)
На около 2,5 см под ръба на бронята, само че по-ниско от това вече би било проблематично. Отдолу има стиропор, който явно служи да предпазва бронята от спукване при слаб удар. Стиропорът се пробива лесно, кабелите минават през него и готово. Модулът го крепнах в багажника, в пространството вдясно (където е оригиналната аптечка).
На около 2,5 см под ръба на бронята, само че по-ниско от това вече би било проблематично. Отдолу има стиропор, който явно служи да предпазва бронята от спукване при слаб удар. Стиропорът се пробива лесно, кабелите минават през него и готово. Модулът го крепнах в багажника, в пространството вдясно (където е оригиналната аптечка).
icefire написа:но за сметка на това с пактроника дойдоха 3 комплакта адаптери, вкл. за такива големи ъгли, така че в крайна сметка сензорите ще могат да гледат нагоре..
Колега,търся такива адаптери.Да знаеш,дали се продават отделно?Че,при мен парктроника хваща и поникнала трева.

- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Аз за съжаление също не съм виждал отделно да се продават.. може да пробваш да си ги направиш :)
- kris11
- VW експерт
- Контакти:
icefire ако може 1 снимка, че ми се налага да монтирам на седан Б5 на синчето
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей, утре ако не забравя ще щракна една снимка като излизам за работа. Иначе ги монтирах на такава височина (използвах долната снимка за модел):
http://www.passatworld.com/forums/attachments/b5-garage/9732d1368305101-parking-sensors-installation-volkswagen_passat_3.jpg
При мен са също на около 2 см от ръба на бронята. В никакъв случай не ги слагай по-ниско, защото ще имаш проблеми с металната броня отдолу.
http://www.passatworld.com/forums/attachments/b5-garage/9732d1368305101-parking-sensors-installation-volkswagen_passat_3.jpg
При мен са също на около 2 см от ръба на бронята. В никакъв случай не ги слагай по-ниско, защото ще имаш проблеми с металната броня отдолу.
- kris11
- VW експерт
- Контакти: