Нужни са ви: 1бр. фасунка (за осветление на табло), 1бр. крушка, 2бр кабели(колкото да стигнат от газовата до един от стоповете) и 2бр обувки за кабели(мъжки)На снимките по долу съм написал как става (четете от долу на горе). Ако крущката не светне я завъртете има + и -. На снимките не се вижда добре,светкавицата пречи.., на живо е супер. ВСИЧКО СЕ ИЗОЛИРА ДОБРЕ,защото се пак е при газовата..Осветление на газовата уредба
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Milen Mitkov
- Автомобил: VW GOLF II
- Двигател: 1.3 1987
Осветление на газовата уредба
Здравейте колеги! Оная вечер трябваше да ходя на някаде с голфчето,не знаех колко газ има, когато погледнах при газовата
вечер е пълен мрак
и така ми дойде идеята да сложа осветление там
Нужни са ви: 1бр. фасунка (за осветление на табло), 1бр. крушка, 2бр кабели(колкото да стигнат от газовата до един от стоповете) и 2бр обувки за кабели(мъжки)На снимките по долу съм написал как става (четете от долу на горе). Ако крущката не светне я завъртете има + и -. На снимките не се вижда добре,светкавицата пречи.., на живо е супер. ВСИЧКО СЕ ИЗОЛИРА ДОБРЕ,защото се пак е при газовата..
Нужни са ви: 1бр. фасунка (за осветление на табло), 1бр. крушка, 2бр кабели(колкото да стигнат от газовата до един от стоповете) и 2бр обувки за кабели(мъжки)На снимките по долу съм написал как става (четете от долу на горе). Ако крущката не светне я завъртете има + и -. На снимките не се вижда добре,светкавицата пречи.., на живо е супер. ВСИЧКО СЕ ИЗОЛИРА ДОБРЕ,защото се пак е при газовата..- Прикачени файлове
-
- това са обувките, запояваме ги за двата кабела и ги свързваме към един от двата габарита,който е по близо до газовата ( точно зад крушката за габарита има женски обувки)
- A76.0208.jpg (8.45 KиБ) Видяна 3662 пъти
-
didoriginal
- Фотограф на VWClubFest
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Осветление на газовата уредба
Само да спомена, че въпросното упражнение може да доведе до сериозни последици както автомобила ти, така и за теб самия. Замислял ли си се защо сондата и уредът за отчитане са монтирани в херметически отделена секция? А замислял ли си се какво би станало ако се появи искра в тази секция?
- ZeroCool
- Автомобил: ImamDa
- Двигател: sVatreshnoGorene
- Контакти:
didoriginal написа:Само да спомена, че въпросното упражнение може да доведе до сериозни последици както автомобила ти, така и за теб самия. Замислял ли си се защо сондата и уредът за отчитане са монтирани в херметически отделена секция? А замислял ли си се какво би станало ако се появи искра в тази секция?
Мани го от там тва нещо веднага......като знам колко често за тея 8 години от как съм с газова се е прецаквал я клапан , я кран, я некоя тръба тръгне да пуска....става мазало....
- Milen Mitkov
Добре де, ами към клапана(където съм залепил въпросната крушка) нали също идва ток.. Няма ли вероятност и от там да да се появи искра ?
- ZeroCool
- Автомобил: ImamDa
- Двигател: sVatreshnoGorene
- Контакти:
Погледни го така.....рискът е по-малък
- ninkotv
- Автомобил: [Golf 2] [Tiguan 5N] [Audi A3 8L]
- Двигател: [HK 1983] [CBAB 2010] [AGN 1999]
При клапана също отива напрежение, ама крушките са по-опасни, понеже има случаи, когато се пръскат на парчета. Сложи си един плафон с ключе, даже така ще ти се освети не само бутилката, а и целият багажник.
- Milen Mitkov
В случая е по-голяма вероятността да се появи искра от клапана от колкото от крушката, защото нея съм я изолирал 100пъти по добре от колкото клапана на който преди около месец +совата обувка се беше извадила и даваше на късо като допираше в бутилката.. Колега аз съм на принципа каквото ти е писано ще става. 

- Milen Mitkov
ninkotv написа:При клапана също отива напрежение, ама крушките са по-опасни, понеже има случаи, когато се пръскат на парчета. Сложи си един плафон с ключе, даже така ще ти се освети не само бутилката, а и целият багажник.
Днес същото ми каза и комшията( че може да се пръсне ) тогава се поразрових из нас и намерих нещо като прозрачна шлауфка, увих фасунката с крушката и кабелите дето са в тоя радиус. И за да намалим опасността до минимум токовия кабел го направих с предпазител. Така според мен вече няма никаква опасност..
-
grishitu
- Автомобил:
- Двигател:
Сложи си светодиод по ефтин е и гори по рядко(или никога).
- refresh4o
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил: VW POLO B5188PP
- Двигател: AEX 1996
предимството на светодиода е не само, че не гори ами не се нагрява и работи на много по ниско напрежение.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Според мен риска е малък.Но така и така си със евросонда и нивомер,е защо не си прекараш кабела до нивомера и копчето и ще ти показва на него вместо да светиш с разни крушки в тая кутия
Ако копчето ти не е от тия дето показват едно ново е 20 лв
Ако копчето ти не е от тия дето показват едно ново е 20 лв
- alexass13
- Автомобил:
- Двигател:
Желателно е да е Ех-изпълнение
- porko
- Автомобил: VW POLO
- Двигател: AAU 1994
Кабелната обувка,която си показал е женска,а не мъжка.
- vlado555
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: 1z 1994
А да сте се сещали да си купите по едно такова

- toraborat
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: ASZ 2002
Изпълнението е хубаво, но не бих рискувал. Тоя винтил идеята му не е ли като стане нещо да се отвори и да пуска газта по малко? А така едва ли не и огънче му поднасяш.