В единият от зелените квадрати ще са монтирани няколко диода(4-5),както и от другата страна - същия брой.Сега обаче идва въпросът какви диоди да взема или по-точно какви диодни ленти?Най-големият ми проблем ще е,да намеря водоустойчива диодна лента,която да издържи на снега,влагата,големите студове :D особено като я подкарам през локвите,когато се постопли времето....След това идва другият въпрос,как да я монтирам здраво,че да не изпадне по пътя.И вече накрая и последният въпрос - ще мога ли да я вържа директно за инсталацията на габаритите?Как да си сложа диодни ленти под фаровете за мъгла?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
Apokalipsisa
- Автомобил:
- Двигател:
Как да си сложа диодни ленти под фаровете за мъгла?
Здравейте,от много време се каня да сложа на голфа някакви диоди(които да светят синьо) под фаровете за мъгла.Виждал съм и на други голфове и просто много ме радват :D Изтеглих примерна снимка на произволен голф от cars.bg и използвах моите пейнт skills :D за да ви покажа как искам да стане горе долу:
В единият от зелените квадрати ще са монтирани няколко диода(4-5),както и от другата страна - същия брой.Сега обаче идва въпросът какви диоди да взема или по-точно какви диодни ленти?Най-големият ми проблем ще е,да намеря водоустойчива диодна лента,която да издържи на снега,влагата,големите студове :D особено като я подкарам през локвите,когато се постопли времето....След това идва другият въпрос,как да я монтирам здраво,че да не изпадне по пътя.И вече накрая и последният въпрос - ще мога ли да я вържа директно за инсталацията на габаритите?
В единият от зелените квадрати ще са монтирани няколко диода(4-5),както и от другата страна - същия брой.Сега обаче идва въпросът какви диоди да взема или по-точно какви диодни ленти?Най-големият ми проблем ще е,да намеря водоустойчива диодна лента,която да издържи на снега,влагата,големите студове :D особено като я подкарам през локвите,когато се постопли времето....След това идва другият въпрос,как да я монтирам здраво,че да не изпадне по пътя.И вече накрая и последният въпрос - ще мога ли да я вържа директно за инсталацията на габаритите?- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Как да си сложа диодни ленти под фаровете за мъгла?
@ "се каня да сложа на голфа някакви диоди(които да светят синьо)"
И ще има голяма радост за първия катаджия. Такъв хубав акт ще ти завърти, че можи и да се уредиш и със спиране от движение.
И ще има голяма радост за първия катаджия. Такъв хубав акт ще ти завърти, че можи и да се уредиш и със спиране от движение.
- izzo
- Автомобил: 96 Puntamera
- Двигател: diesel
- Контакти:
Apokalipsisa написа:Как да си сложа диодни ленти под фаровете за мъгла?
Може да сложиш от онезе ленти , които си сменят цветовете.
- xaxo666
- Автомобил:
- Двигател:
Коледа е все пак нека има Светлинки 

-
Apokalipsisa
- Автомобил:
- Двигател:
Аз ви питам конкретни въпроси,а вие се е*бавате с мен.
- G-HELL
- Автомобил: Golf MKIII
- Двигател:
Колега може да използваш диодна лента вкарана в прозрачен маркуч и да закрепиш маркуча с 2 свински опашки за тези решетчици, но е хубаво да имаш допълнително копче да ги гасиш да не е на габарита само за всеки случай да си ги пускаш когато искаш. На твое място по-скоро бих сложил бели не знам около 12 или 18 дида демек 4-5-6 3-ки на решетка. Иначе имам един приятел където са му направили вътре в краката, отпред под бронята, отзад под задната броня, както и габаритите във фаровете + задната светлина на номера с дидодна лента която си мени цвета и пича и като си кара си го гласи да свети бяло, а за газарията като спре някъде си го прави както си поиска има и функция да мигат тоест да се сменят цветовете автоматично
но тази лента е по-скъпичка 
но тази лента е по-скъпичка 
Последна промяна от G-HELL на Чет 26 дек 2013 20:46, променено общо 1 път.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
izzo написа:Apokalipsisa написа:Как да си сложа диодни ленти под фаровете за мъгла?

-
Apokalipsisa
- Автомобил:
- Двигател:
G-HELL написа:Колега може да използваш диодна лента вкарана в прозрачен маркуч и да закрепиш маркуча с 2 свински опашки за тези решетчици, но е хубаво да имаш допълнително копче да ги гасиш да не е на габарита само за всеки случай да си ги пускаш когато искаш
Ами и аз се замислих затова,но гледам по онлайн магазините има някакви влаго и водоустойчиви диодни ленти с ниво на защита IP 65,но дали биха могли да издържат на атмосферните условия извън колата ако не са в маркуч?А и мога ли пак да ги вържа за инсталацията на габаритите,но с превключвател?
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Има си готови "дневни светлини" с бели диоди,които стават долу в решетките.

Със тия сини диоди дето си го замислил,ще стане такава мега цигания,че ще ти се смеят на всякъде.
А и от КАТ само такива чакат...

Със тия сини диоди дето си го замислил,ще стане такава мега цигания,че ще ти се смеят на всякъде.
- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Apokalipsisa написа:Аз ви питам конкретни въпроси,а вие се е*бавате с мен.
Сложи (които да светят синьо)" и ще разбереш дали се майтапя с теб.
От 08.2011г съм с подобни на показаните от Сандо и само 2 пъти са се опитвали да просят.
-
automan
- Автомобил:
- Двигател:
Bai Sando написа:Има си готови "дневни светлини" с бели диоди,които стават долу в решетките.
на това кат ще ти лепне ли глобичка ?
-
Zdravko Zankov
- VW експерт

- Автомобил: Skoda Octavia + Peugeot 308 T9 SW
- Двигател: AQY 2001 + Pure Tech 2017
Абе вече два месеца карам с такива диоди.
Не съм имал ядове,да чукам на дърво.
Но,вчера се виждам с един френд(Гранична полиция)знаеш ли,казва,какъв акт мога да ти уредя2
Ще ми уредиш,казвам му,дедовия.
Това се води допълнително оборудване,сертификат и други простотии.
Моите си имат маркировка,сложени са според схемата за разстоянията,само един ПДФ трябва да разпечатам,и да си гледат работата.
Не съм имал ядове,да чукам на дърво.
Но,вчера се виждам с един френд(Гранична полиция)знаеш ли,казва,какъв акт мога да ти уредя2
Ще ми уредиш,казвам му,дедовия.
Това се води допълнително оборудване,сертификат и други простотии.
Моите си имат маркировка,сложени са според схемата за разстоянията,само един ПДФ трябва да разпечатам,и да си гледат работата.
-
Apokalipsisa
- Автомобил:
- Двигател:
Ами прецених,че наистина други цветове различни от бялото,ще придават цигански вид на колата.А пък и сега ме подсетихте да ги ползвам за дневни светлини (не че въобще пускам фарове в моя град,но като пътувам до други ще влизат в действие).Ще се опитам да намеря възможно най-мощните диодни ленти,че да се виждат от далече.Само да питам,нали може директно с акумулатора да ги вържа,като им сложа само един прекъсвач в купето?
- G-HELL
- Автомобил: Golf MKIII
- Двигател:
Да наистина тези със сертификат ли са и кач пара ?

на мен ми допадна това (дано не се тълкува като реклама) http://prodavalnik.com/drl-5w-e4-dnevni-svetlini-2-br-h-9-silno-sveteschi-led-smd-niska-konsumatsiya-vlagoustoychivi-halogeni-i34525253 уж пише Е4 ?

на мен ми допадна това (дано не се тълкува като реклама) http://prodavalnik.com/drl-5w-e4-dnevni-svetlini-2-br-h-9-silno-sveteschi-led-smd-niska-konsumatsiya-vlagoustoychivi-halogeni-i34525253 уж пише Е4 ?