Здравейте колеги... Искам да си оправя ръждата,която е точно над прозореца или по-скоро да я закърпя до следващите месеци. Мислех да взема ръждопреобразовател и да мацна по една линия на въпросното место.. пък лятото да ще си я правя както трябва. Ако може да ми дадете съвет кой е най-ефективния препарат за тая цел ? Знам,че няма да ми излекува мъките напълно,но като гледам как е почнало да раздува ми е ясно след още няколко месеца какво ще стане .
Благодаря предварително !

Ръжда над прозореца голф 3 96г
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Re: Ръжда над прозореца голф 3 96г
Ръждо преобразувател на Вюрт, зашкурване на мястото и намазване леко с четчица, действа безотказно, ама е скъпичък май.
-
- Автомобил: Golf 3 TDI
- Двигател: AFN
ако се използва само вюрт отново избива ръждата - изключително временно решение! отгоре трябва да се мине с още нещо да ограничи въздуха и влагата.
- дърт милиционер
- Автомобил: WV Polo 2F 1993
- Двигател: 1.4 DIESEL
Правих тази операция на стария ми Голф. Свалих стъклото/лесно става/ , взимаш малък флекс и чистиш с диск /има и диск с шкурка/ - до бляскав метал ! Не прави компромис със чистенето. После взимаш преобразовател за ръжда и мажеш. Чакаш да изсъхне и слагаш грунд . После кит , шлайфаш , боядисваш и готово.Накрая пак поставяш уплатнението със стъклото/слага се с въже/. Аз моето уплатнение след като поставих стъклото го намазах и със силикон /остатъка от силикона по уплатнението го забърсваш с кърпа с бензин/ за да не влиза повече вътре вода. Връткаво е , цял ден играчка.......но само това е спасението. Ако само го намажеш с преобразовател - нищо няма да стане. Пробвал съм и с други киселини , но ръждата е жилава и няма махане. Освен това , видимата ръжда е.......само малка част - като махнеш стъклото с уплатнението ще видиш отдолу какво е мазало.......... Ако закараш колата на бояджия.......само ще замаже ръждата и ще боядиса петното - голяма врътня е и няма да се мъчи......и догодина пак ще избие, затова си го направи сам. Не е толкова трудно. Успех !
- dastre
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: AGG
Благодаря колеги