Боядисване на спирачни барабани?
Предстои ми да боядисвам 4 барабана и се чудя с каква боя?
Дайте съвет "Космос" 700 С, или някаква друга боя?

Боядисване на спирачни барабани?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- hristov_GL
- Автомобил:
- Двигател:
отиди в МастърХаус има едни бои Racing или нещо такова ,направени за автомобилни компоненти ,малко по скъпи са и са в едни сиви флакони
мисля,докато боядисам капака съм с такава матова и си държи перфектно
само че има малко цветове.мисля че бяха само вишнаво ,червено ,черно (гланц и мат) сиво и бяло ама може да бъркам.

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Като сложиш черно особенно термоустойччиво ще разбереш че си си загубил времето-личен опит.Колкото и да звучи просташко чкласическото червено или жълто стой най-добре на квато и да е кола.Аз преди 2 години си боядисахи апаратите и барабаните/без да съм жулил докато се появи метал/ и чак сега барабаните са за пребоядисване
Мислъта ми е че не си струва да си играеш да става перфектно - за половин час ги пръскаш с обикновен космос и си 

:))
Не съм ги жулил занесъх ги на пясък и сега трабва да ги пръсна с нещо че бързо дърпат ръжда а имам 1/2 флакон космос за 700 С
- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
преди ги пръсках със червен спрей(няма значение какъв) и за около 1 година пак си ръждясваха,сега си взимам една кутия обикновена блажна боя(няма значение марката) и ги боядисвам с четката,на старата ми кола изкара 3 години и отпред(нагряват се повече) и отзад барабаните!!!на голфа съм ги направил черни(с тазове съм) пак с блажна боя и не са мръднали за 1 година!!според мен с четка е по лесно,евтино и бързо..и аз се бях притеснил за високата температура и мислех , че ще изгори боята но си седи на апаратите и барабаните(е ако иска човек винаги може да ги запали от спиране)....
Последна промяна от luboveliki на Пет 14 мар 2008 16:34, променено общо 1 път.
- hristov_GL
- Автомобил:
- Двигател:
еми колега обикновените бои(имам предвид нетермоустойчиви) са до 50 градуса.Накладките при усилено активен режим (имам предвид при мноооого продължително използване на спирачки) могат да достигнат до около 500-700С.Не знам барабаните колко температура развиват , но предполагам достатъчно много за да изпече обикновена боя при яко продължително спиране (някои му викат спускане на спирачки) (за 50 С макс),не ти казвам че ще боядисваш печки
,но мисля че тази която имаш ще свърши работа 

- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
- hristov_GL
- Автомобил:
- Двигател:
браво колега !
Като заговорихме за бои хахахаха.... като си боядисвах блока и остана малко синя боя ,и си викам чакай да видя в каква ще се превърне ако пръсна и изпускателните колектори.Познайте кво стана ххахахаха, превърна се в КАФЯВА хахахахахахаха
лудницата е голяма ,направо все едно гледаш изпускатели ХАМЕЛЕОН ахахаха за около 20 минути работа на мотора стана кафява боята !
Като заговорихме за бои хахахаха.... като си боядисвах блока и остана малко синя боя ,и си викам чакай да видя в каква ще се превърне ако пръсна и изпускателните колектори.Познайте кво стана ххахахаха, превърна се в КАФЯВА хахахахахахаха

- Ivo_Dinkov
- Автомобил: Audi Quattro Turbo
- Двигател: BGB
- Контакти:
Виж ТУК 

- kristinobal
- Автомобил:
- Двигател:
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
Re: Боядисване на спирачни барабани?
Perso написа:Боядисване на спирачни барабани?
Предстои ми да боядисвам 4 барабана и се чудя с каква боя?
Дайте съвет "Космос" 700 С, или някаква друга боя?
колега, и аз ползвам термоустойчив черен спрей на космос, обаче за съжаление пак избива ръжда, но като сменям летни/зимни гуми пак ги пръскам и така. според мен най-трайното решение е с някакъв антикорозионен грунд, но не знам как се държат на висока температура.
- dj_manekena
- Автомобил:
- Двигател:
Лелее егати сложната работа, колега аз си пръснах апаратите с обикновен спрей и няколко пъти досега съм палил накладките /смятай ква е температурата/ и боята си стои.Само го изтърках със шкурка, след това махнах прахта и червен спрей, стана перфектно.Аз отзад съм с барабани и тях н е посмях червени щото ще стане малко циганиика,затова най добре барабаните да са си черни.