''Тунинг'' на копчето за аварийни светлини на Голф 4 ...

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

''Тунинг'' на копчето за аварийни светлини на Голф 4 ...

Мнениеот Dorian » Съб 24 май 2008 18:13

Първо да помоля модераторите темата ако нее за тук дая преместят в ''направи си сам''
От доста време ми се върти една идея за тунинг на копчето за аварийните(то е и реле за мигачите),че страшно много ме изнервя това чаткане при пускане на мигачите все едно съм пуснал мигач на москвич.
Някой има ли идея какво да направя дане чатка толкова това реле че всеки пък като го чуя ме хваща яд как тъпия германец несее сетил нещо по разумно.
Върти мисе идея дали е възможно дасе отведе някакси само релето за мигачите някаде навътре в таблото без да местя копчето или някакси даго омотая с нещо дасе обезшуми поне малко.Предполагам че и даго сменя с ново пак щеси чатка яко :twisted:
Приятелката ми има А3 - при нея се чува съвсем леко,а иначе голф4 и А3 са еднакви .Тези от ауди явно са обърнали внимание на това :idea:
Кажете как даго измисля,или някой дали несее сетил за този проблем преди мен :?: :?: :?:

Потребителски аватар
theone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот theone » Съб 24 май 2008 18:20

Toва всъщност не е проблем и "тъпия германец" всъщност е подходил много мъдро.

1. Дори и в България (за Германия да не говорим) ползването на аварийни мигачи е позволено само при АВАРИЯ... а не като спираш на средата на булеварда да качиш или свалиш пътник или да си вземеш цигари от близкия Клек-шоп........ :banghead:

2. Идеята на звуковия сигнал е да ти напомня че мигачите работят. Звук е редно да има и аз даже много се радвам че е толкова силен, щото обикновено иначе музиката заглушава.

Относно модифицирането което ти искаш да правиш - вероятно най-лесно би било просто да обвиеш релето в нещо звукоизолационно.... демек да побългариш каквото там ти пречи. да го местиш... хм, не мисля че би помогнало много, в крайна сметка не можеш кой знае къде да го преместиш.

Потребителски аватар
Dorian

Мнениеот Dorian » Съб 24 май 2008 18:44

Ами и аз мислех че с изолир или парченце вата ще стане най-лесно,но се чудя дали не рискувам да подпаля нещо дедазнам :roll:
А иначе съм се возил и в доста по хубави коли и там май несе чува така зловещо,аз си мисля че тенденцията е да е по тихо в купето а не обратно.

Потребителски аватар
theone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот theone » Съб 24 май 2008 18:47

Dorian написа:Ами и аз мислех че с изолир или парченце вата ще стане най-лесно,но се чудя дали не рискувам да подпаля нещо дедазнам :roll:
А иначе съм се возил и в доста по хубави коли и там май несе чува така зловещо,аз си мисля че тенденцията е да е по тихо в купето а не обратно.

Не мисля че там се загрява... по скоро гледай да е нещо ел. непроводимо.

А че при Г4 е малко по-силно от при други коли си прав. но пак казвам - това не е копче за игра :lol: така че звукова сигнализация е хубаво и нормално да има - има я в абсолютно всеки автомобил и неслучайно... къде малко по-тихо, къде по-шумно...

Потребителски аватар
Dorian

Мнениеот Dorian » Съб 24 май 2008 18:56

theone написа:
Dorian написа:Ами и аз мислех че с изолир или парченце вата ще стане най-лесно,но се чудя дали не рискувам да подпаля нещо дедазнам :roll:
но пак казвам - това не е копче за игра :lol:

Съгласен съм че нее за игра но нали като ползвам мигачите пак си чатка :roll:

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Съб 24 май 2008 21:59

Dorian написа:
theone написа:

Има едни китаиски или турски автобусчета, имат зумер на мигачите, ти се оплакваш от едно "цъкане", представи си всеки път като пуснеш мигач да се чува "пиу-пиу". Повярвай ми аз превъртях, а на шофьора незнам какво му е. :twisted:
А се води екстра това :shock

Потребителски аватар
theone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот theone » Съб 24 май 2008 22:06

racing_team_vidin написа:
Dorian написа:
theone написа:

Има едни китаиски или турски автобусчета, имат зумер на мигачите, ти се оплакваш от едно "цъкане", представи си всеки път като пуснеш мигач да се чува "пиу-пиу". Повярвай ми аз превъртях, а на шофьора незнам какво му е. :twisted:
А се води екстра това :shock

E ти тия не ги давай за пример :))) те тия турски, китайски, корейски и тем подобни автомобили са световно известни с Хай Тека си ;) само японските правят изключение ;)

Но и при световнопризнатите автомобилни марки от всички поколения си е съвсем нормално и желано да има акустична сигнализация... А че при Г4 е с 1-2dB по-силна, няма спор.

Потребителски аватар
Dorian

Мнениеот Dorian » Пон 26 май 2008 22:29

Други идеи някой има ли?

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Пон 26 май 2008 23:34

Dorian написа:Други идеи някой има ли?

Реле от друг автомобил, няма ли да стане? :roll:
По възможност да Не е Г4 :lol:

Потребителски аватар
theone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот theone » Вто 27 май 2008 0:18

На практика може да се преправи някое... ама аз не бих се ебавал така с електрониката на колата....

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Вто 27 май 2008 0:33

theone написа:

На практика може да се преправи някое... ама аз не бих се ебавал така с електрониката на колата....

Хаха, аз не те карам да слагаш реле от москвич, примерно от пасат или от Г3. първо се пробва кое ще стане без преправяне.

Потребителски аватар
nikolai_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_1 » Вто 27 май 2008 7:52

Опитай да изолизарш с дунапрен . Има много добър ефект , изпитано е :wink:
Правиш едно такова като шапка и след това си избираш дали да я залепиш или с нещо друго да я закрепиш .

Потребителски аватар
Dorian

Мнениеот Dorian » Вто 27 май 2008 17:11

nikolai_1 написа:Опитай да изолизарш с дунапрен . Има много добър ефект , изпитано е :wink:
Правиш едно такова като шапка и след това си избираш дали да я залепиш или с нещо друго да я закрепиш .

Ще пробвам Ники но незнам дали после ще мога да натъпча копчето с релето на мястото му :roll:

Потребителски аватар
theone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот theone » Вто 27 май 2008 22:58

Абе сложи си по-силна музика или си свиркай... или заръчай да ти свирят.... :roll: И в 3те случая ще спре да ти пречи :034:

Потребителски аватар
Dorian

Мнениеот Dorian » Сря 28 май 2008 15:41

Музика си имам ама немога дая слушам на мах. постоянно :lol:
А и който кача всеки ми вика ебахти шумните мигачи имаш и затова ме дразнят още повече но тези дни щесе наканя да им видя сметката.
Като ги ''Тунинговам'' ще пиша има ли ефект :wink:

Върни се в “Направи си сам!”