Ел.машинки голф 3
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ел.машинки голф 3
Здравйте,колеги надявам се не съм 1-вия не съм и последния който ще иска да узнае има ли някакъв начин за смяна на жилото на машинката за ел.стъкло на голф 3 понеже както гледам има доста оплаквания от това.Тук в Пловдив има един майстор който ги прави но зима от 80-100 лв и сменя само жилото дава и гаранция,но мисълта ми е дали някой се е пробвал и до къде е стигнал ако можете споделете.
Re: Ел.машинки голф 3
Пробвал съм... ,ако не знаеш точния размер на жилото се оплита в макарката ,замазва и каналите и сме дотук 

-
- Автомобил:
- Двигател:
това може да се корегира малко или много от оптегачите но да кажем че го знам.Как става точно поставянето на нови пъпки и така нататака
- MiroslavMilenkov
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги да питам а нестава ли жилото от ръчна машинка да се постави на ел.машинка , мисля че са еднакви на размер , пъпки сичко ?
И на моя голф 3 като го купих не му работеха задните ел. стъкла. Като свалих корите на вратите се оказа че жилата са се закъснали и засядат в кожуха. Ето как си направих нови жила и ги смених. Вече 3 години нямам грижи. Свалих старото жило му премерих дължината (не помня вече колко). С едно парче от жилото за мостра отидох до пазара и за по-малко от 4 лв си купих ново жило видимо приблизително същото-казаха ми че било за предна спирачка на някакъв мотор.Пъпките си ги направих от арматурно желязо дебело колкото оригиналните пъпки.В единия край на едно малко по дълго парче (за да може да се държи) арматурно желязо се пробива с тънка бургия (колкото жилото)отвор. Отрязва се парче колкото пъпката, прекарва се жилото през отвора и с чук се заплесква около жилото като се мери по оригиналното жило да е на същото място.При мен се наложи след сплескването пъпките да се пооформят с пила.Това е.
-
- Автомобил:
- Двигател:
това с арматурното желязо не го бях чувал но очевидно е добро а оригиналните пъпки оловни ли са ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
моето го правих с гаика ,вече 1год.държи но за каналите на макарата ще трябва да се мисли.
-
- Автомобил:
- Двигател:
как с гайка
- MiroslavMilenkov
- Автомобил:
- Двигател:
dmx_pl написа:И на моя голф 3 като го купих не му работеха задните ел. стъкла. Като свалих корите на вратите се оказа че жилата са се закъснали и засядат в кожуха. Ето как си направих нови жила и ги смених. Вече 3 години нямам грижи. Свалих старото жило му премерих дължината (не помня вече колко). С едно парче от жилото за мостра отидох до пазара и за по-малко от 4 лв си купих ново жило видимо приблизително същото-казаха ми че било за предна спирачка на някакъв мотор.Пъпките си ги направих от арматурно желязо дебело колкото оригиналните пъпки.В единия край на едно малко по дълго парче (за да може да се държи) арматурно желязо се пробива с тънка бургия (колкото жилото)отвор. Отрязва се парче колкото пъпката, прекарва се жилото през отвора и с чук се заплесква около жилото като се мери по оригиналното жило да е на същото място.При мен се наложи след сплескването пъпките да се пооформят с пила.Това е.
аз направих нещо подобно , само че пъпките си ги направих от вътрешността на малка устер клема (желязната част) нямам проблем за сега , а ролката ми се беше изпилила взех флекса и си ги направих по дълбоки с тънък диск

малко със закъснение видях темата,пъпките се правят много лесно:100w поялник,гасена солна киселина,меден проводник 1,5 или 2 кв-мм и разбирасе тенол.3-те стъкла съм си оправил и на няколко авера също.някои беше писал нещо за гаика и чук,така става но това прекасва и отслабва въжето.успех
-
- Автомобил:
- Двигател:
Къде от Пловдив мога да си взема стоманено въже мисля че е 1 мм или 1.2 мм ако някой знае точно да ми каже благодаря предварително
стоманеното въже е 1,6 или 1,7мм това е оригиналното.заменя се със 1,5мм.освен ако не намериш като оригиналното.
-
- Автомобил:
- Двигател:
до тук добре и сега остава да ми каже някой и магазин за пловдив
аз проволката си я купих от магазин за крепежни елементи-1.5мм струва-0.35лв,има я във всички магазини където продават инструменти,болтове,дюбели и т.н