Табло за Г3 с фосфорицираща боя

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
tankishev
Автомобил:
Двигател:

Табло за Г3 с фосфорицираща боя

Мнениеот tankishev » Чет 06 окт 2005 12:25

Здравейте ... както знаете самият циферблат и стрелките на таблото не светят ... тааа аз се чудех какъв ще е ефекта ако боядисам стрелките и цифрите с фосфорицираща боя и махна зеленият филтър в осветяването на таблото ... мисля на негово място да сложа паус или нещо сиво да разсейва белите лампи и да ги прави по тъмни и се надявам стрелките и циферблата да светнат сами от боята ... как мислите дали ще стане ? ... някой правил ли го е досега ?

Потребителски аватар
zaio_baio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zaio_baio » Чет 06 окт 2005 14:07

фосфорециращата боя има свойството след определено време да си губи свойствата.... особено ако я пече слънцето. Другото е че трябва да светнеш стрелките със специална светлина обикновен диод няма да ти свърши работа - по скоро неон. Не си губи времето ... мисли друго решение

ЗБ
http://autodiags.net-bg.net

Потребителски аватар
CyberBlade
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CyberBlade » Чет 06 окт 2005 18:44

lol
Изображение

Потребителски аватар
tankishev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tankishev » Чет 06 окт 2005 19:03

CyblerBlade .... да разбирам ли че това табло е направено точно както описах горе ???? твоето ли е ... някаква помощ .. инфо ?

Потребителски аватар
VR666
Автомобил: VW Jetta
Двигател: CFFB 2011

Мнениеот VR666 » Чет 06 окт 2005 19:35

Ми требе да се пробва. Де ги продават тия бои? Колко им е литъра? :drinking:

Потребителски аватар
tankishev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tankishev » Пет 07 окт 2005 9:33

Боите ги продава във всеки бояджийски магазин.. също и в Бриколаж ако не се лъжа ... най-малкият размер който съм видял до сега може спокойно да покрие 2кв. без да се разрежда и струва 2 лв.... аз вчера смених осветлението по "стандартният" начин, но много ми се иска да светят само стрелките и цифрите ... нещо като на лъва от африка само че без да давам 100 евро за табло от ауди :))))))))

Потребителски аватар
CyberBlade
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CyberBlade » Пет 07 окт 2005 12:31

UV боички, не са фосфорисциращи. Като ги грейне UV светлина и светват като коледно дръвче. Моя километраж все още е на бюрото ми защото чакам боичките да ми дойдат (понеделник). Това което виждате е ефект от текст маркер :)

Потребителски аватар
CyberBlade
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CyberBlade » Пет 07 окт 2005 12:39

Има проблем с колометража - не се вижда колко км си минал (на този който го зануляваш. Не съм измислил естетическа алтернатива различна от тази да си го светвам с GSMa когато ми трябва :)

http://www.vwgolf-mk2.com/edoiguchisanwhitemeter.html

Потребителски аватар
borkoyanchev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот borkoyanchev » Пет 07 окт 2005 12:53

Боядисай и цифрите с боята;-)

Потребителски аватар
CyberBlade
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CyberBlade » Пет 07 окт 2005 13:04

Това към кого е адресирано ... :)

Защото ако е за мен пробвай ти да разглобиш километража до такава степен, че да боядисаш цифрите на изминатите километри и да го сглобиш ... в работещ вид :) Аз не се наемам.

Потребителски аватар
borkoyanchev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот borkoyanchev » Пет 07 окт 2005 13:18

ОК, някои ден като го разглобявам ще се пробвам че в момента нямам и идея за какво става въпрос
;-)

Потребителски аватар
tankishev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tankishev » Пет 07 окт 2005 13:50

cyber ... от къде се сдоби с UV бойчките (и колко пара ги взе) .... каква UV лампа ще позлваш и как се монтира ... :?

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Пет 07 окт 2005 16:28

Ами и аз напоследък си мислех нещо такова, само че на мястото на обекновените крушки, да сложа направо една виолетова неонова ламба и да се получи един такъв дискотечен ефект (всички с бели фланелки светят много готино...) Само не знам дали ще стане... Цялата лампа да ми свети лилаво и цифрите сами ще си изпъкнат... и стрелките също. И не съм търсил толкова малки УВ лампи, не знам дали има по илиенци тунинг център... Освен това някой беше писал преди, че като намацаш цифрите с лак за нокти, той фосфорецирал идеално на УВ светлина... така ли е в действителност?

Потребителски аватар
CyberBlade
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CyberBlade » Съб 08 окт 2005 10:35

Боичките са от магазин Импресия - магазин за художници. Ако си нямата такъв във София потърсете друг. Аз ползвам UV диоди.

Чух че има лак който е UV чувствителен, но цялата работа не опира само до светването .. като се бели не ми харесват. Аз имам UV маркер който е безцвете на пръв поглед и кара бялото да свети пак в бяло - не ми хареса резултата за това предлагам да не се занимавате с лак. Да не говорим че ако искате да го махнете ще се узорите бая. Тези моите боички (които още не съм купил реално) стават като силикон след изсъхване (24ч.) и могат да се отлепят като цяло пърче.

Потребителски аватар
CyberBlade
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CyberBlade » Сря 12 окт 2005 2:10

След общо 9 часа рисуване резултата не може да бъде адекватно запечатан на снимка :) Ще експериментирам със други скорости на снимане, защото няма нищо общо снимката с това, на което се радват очичките ми :D

Не препоеъчвам на никого да се захваща с тази работа. Аз съм типичен телец и просто съм твърдоглав и каквото го почна го свършвам докрай. И искам да добавя, че накрая взе даже и да ми писва, което е рядко явление. Просто процеса ми отне общо 10 дни през които какви ли още не работи трябваше да свърша и самата трансформация се разводни доста.

Та ето една ориентировъчна снимка:

Изображение

Върни се в “Направи си сам!”