Ремонт на водачи на ел.стъкло на поло.

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
theevilsite
Автомобил:
Двигател:

Ремонт на водачи на ел.стъкло на поло.

Мнениеот theevilsite » Пет 08 авг 2008 23:19

Здравейте днес ми беше паднало стъклото и ми се наложи да направя един лек ремонт.
Като свалих стъклото и видях, че водачите са пластмасови и на тях има едни шплентове.Съответно дето са били дупчиците са се изпрошнали.Мислих, мислих и го измислих.Разпробих дупки по вертикалата, демек обратна на оригиналните дупки ( или обратното, не че има значение ).Нови шплентчета ама трябва да са тънички и готово.Надявам се да съм бил полезен на някой, знам че не съм открил топлата вода.Снимки утре ше кача.Сега мисля как да запечатам, по-точно с какво да запечатам пласмасата дето е шплента та да е по сигура, че няма да се изпрошне пак.Ако имате идеи - давайте ги!

Потребителски аватар
lexone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lexone » Чет 28 авг 2008 9:48

Аз имам същия проблем и си мисля, че ако намотая нещо като канап около пласмаските и след това го залея с някакво здраво лепило повече трошене няма да има.

Потребителски аватар
theevilsite
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот theevilsite » Чет 28 авг 2008 12:47

lexone написа:Аз имам същия проблем и си мисля, че ако намотая нещо като канап около пласмаските и след това го залея с някакво здраво лепило повече трошене няма да има.

Има резон в думите ти.Ако имам време тия дни ще го пробам.

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Чет 28 авг 2008 19:54

Същият ремонт съм го извършвал със "свински опашки " .Колкото повече , толкова по-добре 8)

Върни се в “Направи си сам!”