корите на вратите
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
корите на вратите
мисля да се пробвам да претапицирам корите,и ми се струва че чрез лепене ще се получи най-добър резултат.Въпросът е какво лепило да използвам-с прома,полидур се страхувам че лепилото ще проникне в плата и ще стане на петна,а това прахообразното което се лепи чрез ютия не зная от къде да го купя.Има ли някой който може да помогне?
- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
Re: корите на вратите
dimo написа: това прахообразното което се лепи чрез ютия
не виждам вариант да лепиш с ютия по всичките извивки около дръжката.

мисля,че с кожа и лепило ще стане по-добре.
- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Чесно казано доста ме вълнува и мене този въпрос - с какво лепило???На мене на предните врати ми се е отлепила тапицерията, и както искам да е гледам колата като от завод излязла така ми бърка това в очите, че някои ден ще си остана без тях.В моя случай обаче искам само да залепя разлепаното. но той е само в вдлубнатата част.Веднъж един приятел ми преложи водно стъкло да ползвам за лепило.Незнам какво представлява това водно стъкло.По желязариите го има.На опътването му пише че се използва за лепене на много неща, както и за залепване на платове и мокети.Каня се да пробвам ама чесно казано ме е страх да не си окалпазаня корите.Някой ако има някаква идея да пише!!!

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Това с водното стъкло е нещо ново за мен,не го знаех.Още утре ще потърся за да видя какво представлява.А що се отнася до кожата-наистина няма опасност за петна,но се отваря проблема че няма да се вържат със седялките.За корите не се притеснявам-взех 2 за по 5 лв.от моргата.Макар че е вариант да се направят и седялките-и без това имам скъсани въжета
- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
точно това ме притеснява и мене. Че ще пропие през плата и после ще има Лекета.Аиде колегата "dimo" да пробва след като има две кори в + и да каже какво става. Да се снабди с повече лепила и да пробва.Аз Мисля че с хелметекс ще стане.По принцип за него дават да се намаже и на двете повърхностти да постои малко и тогава да се залепят.Ако слоевете на лепилото са тънки няма да избие през табицерията, но пък после дали ще е здраво.!!!
- pit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Водно стъкло
Водно стъкло се ползва ако на стените в къщи имаш мухъл и влага,да си ги намажеш за да не избива пак
).дано "водното стъкло" за което говорите е някакво друго
,че какво ли ще стане ако е същото? 

- BuGmaN
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Лепеното на тапицериите на вратите става с обикновенното, старо, класическо, убущарско леполо Прома(упътване на опаковката) - най добре се получава с искувствена кожа, защото се разпъва, при нагряване се разтяга доста и при истиване пак се свива, а от вътрешна страна се запечатва със специален телбод - евтин е - има го по магазините. Друг вариан, който се сещам е с фолиото самозалепващото за мебели и рекламни надписи - то си е с лепилото
, а отвътре пак с телбода или с хартиен скоч за облепяне преди боядисване, става и с платове за дамаски и не само и пак с промата...