Идея за домашна аларма

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Идея за домашна аларма

Мнениеот lyubobg » Чет 25 сеп 2008 10:53

гадовете са се опитали да влязат вкъщи докато спа :shock ...
Та си мислех да си купя 1 алармка с 2 дистанционни за кола и да я лепна вкъщи - 50-тина лв е някъде.
1 акумулаторче, 1 зарядно за 12В
и като си влизам вкъщи ще отключвам с дистанционното и ще се чува
клък както на кола :lol: :lol:
Ще я монтирам на вратата така че като почнат да я мърдат ще се разпищи.

Ще бъде лесно "утепаема" като влязат вътре, но докато влязат ще е пищяла достатъчно.

На някой харесва ли му идеята или други по-добри предложения ? :wink:

Потребителски аватар
NORX
Автомобил:
Двигател:

..

Мнениеот NORX » Чет 25 сеп 2008 13:11

супер идея..можеш да сложиш сензорите около бравата и около пантите .....така е най-сигурно според мене...

Потребителски аватар
ZZ_TOP
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ZZ_TOP » Чет 25 сеп 2008 13:56

да идеята е добра, ама трябва да помислиш за датчика на вратата може и да стане с някои датчик от аларма за офис от тези с магнита :wink: и ма и поевтини аларми които ще ти свършат същата работа :wink:

Потребителски аватар
anger
Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
Двигател:

Re: Идея за домашна аларма

Мнениеот anger » Чет 25 сеп 2008 14:44

lyubobg написа:Ще бъде лесно "утепаема" като влязат вътре, но докато влязат ще е пищяла достатъчно.

Щом ще го правиш с тази нагласа, по - добре си купи една китайска пищялка с МКД за 3 лв и си решаваш проблема. Продава се навсякъде. Друг е въпроса да дадеш малко повече пари за истинска техника. Всъщност, ми се струва, че темата е дискутирана вече...или?...

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Чет 25 сеп 2008 16:43

Тая китайска пищялка я мислих, ама искам remote control,
т.е. отвън да мога също да я пускам
или някаква друга история с която да въвеждам код или да бутам скрит датчик до 15секунди

Иначе да - темата е разисквана но се търсят готови решения, а не решение направи си сам за малко пари :wink:

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Чет 25 сеп 2008 17:14

да, аз съм я мислил тази работа. но много психарски я бях развил:)- датчик на вратата е ясен, захранването също както и ти искаш да е, но аз мисля да сложа няколко сирени, включително на балкона, защото ми е подходящо затворен блока на П, както и да вържа прожектори или лампи да мигат при активиране на алармата. сега като изпълнение не съм я развивал и кое точно как ще стане ..не знам. но във всички случаи идеята ми е да не се разчита само на тази аларма, лесно могат да я изключат като ми сканират дистанционното, освен това сирената да бъде подсигурена с втора, а самата аларма да е така монтирана, че един път активирана да трябва да ровят доста да я спрат/намерят/. в комбинация на тази аларма с един гсм модул ще е много добре.

Потребителски аватар
shotik
Автомобил: Seat Cordoba Vario 2000
Двигател: ALM 1.6 MPI 2000
Контакти:

аларма

Мнениеот shotik » Чет 25 сеп 2008 19:58

Вместо аларма за 50 виж дали тази ще е по добра

http://constructor.bg/shop/product_info ... s_id=11911

или тази

http://constructor.bg/shop/product_info ... s_id=11901

Потребителски аватар
vanbo
Автомобил: Passat 3 TDI
Двигател: 1. 6 SB 1992

Мнениеот vanbo » Чет 25 сеп 2008 21:10

Колега,
До тук всичко е добре," една пищялка", че и втора, но помисли че около тебе също живеят хора. Най-добре си е със СОТ - поне при вас има голям избор от такива и момчетата действат доста бързо. А като го хванат вътре, имат " приятелски " разговор с извършителя...
Успех в начинанието !

Потребителски аватар
anger
Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
Двигател:

Мнениеот anger » Пет 26 сеп 2008 0:02

spam
vanbo написа:... и момчетата действат доста бързо...

В голяма грешка си :shock

vanbo написа:... А като го хванат вътре, имат " приятелски " разговор с извършителя...

Вътре хващат само полицаите. Няма да обяснявам защо.

По темата:
Продават се такива дистанционни модули, цената и възможностите им са различни. Но в никакъв случай не може да се вместиш в 50 лв за всичко...

Потребителски аватар
vanbo

Мнениеот vanbo » Пет 26 сеп 2008 17:34

В голяма грешка щях да бъда, ако говорех като жител на голям град като Пловдив. Но в града, в който живея доста десетилетия и познавам болшинството от хората, съм реалист и много добре зная какво твърдя.
Ако ти е направило впечатление, преди време обектите, оборудвани със СОТ не се афишираха външно. От години вече използваме идеята на тези, оттатък океана - на вратите - видим надпис,че обекга се охранява , второ - специфичниат звук на задействана аларма - автомобила пътува към обекта. Виж, третият момент ако се въведе, както е при тях / престъпникът е пред дулото на личното ти оръжие.../ моето лично мнение е ,че повечето ще се замислят дали ще престъпят прага на частнота собственост....
Съгласен съм обаче с теб, че с 50 лв. надеждна охранителна с-ма за дома много трудно ще стане .

Потребителски аватар
stanimir_st
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stanimir_st » Пет 26 сеп 2008 23:01

това също може да ти свърши работа
http://constructor.bg/shop/product_info ... s_id=11938

Потребителски аватар
dandan
Автомобил: Passat B5-5
Двигател: AHA 2003

Мнениеот dandan » Съб 27 сеп 2008 3:22

Мигащият диод монтиран подходящо, било то от автомобилна аларма или друга, спират кварталните крадци успешно. Така че си купи автомобилна и си изкарай диода някъде да се вижда. Ако имаш какво ти се краде тогава си избери СОТ.

Потребителски аватар
vanbo

Мнениеот vanbo » Нед 28 сеп 2008 16:17

dandan, поздравления - с три реда ти обобщи теорията и сегашните реалности, докато се пънкахме няколко дни да открием топлата вода....

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Чет 02 окт 2008 12:37

Колега незнам,но не ми се струва разумно... Ако не е настроена "финно" няма да се включва при по леко потропване и т.н ако пък е обратно ще упищиш всичко на около... Мине някой "без" гърне по улицата и колата почва да пищи... Представиси при всяко тряскане на вратата на асансиора (ако си в блок де) да ти пищи алармата :shock

Потребителски аватар
dandan
Автомобил: Passat B5-5
Двигател: AHA 2003

Мнениеот dandan » Съб 04 окт 2008 3:44

Шоковия датчик изобщо не е задължително да го слага , достатъчно е да сложи изклщючвател на вратата при отваряне, преди време бях си купил 2 аларми като едната беше предвидена за колата другата за апартамента. Идеята ми беше същата само че си направих и допълнително заключване с една машинка за централно. Алармите бяха с по 2 дистанционни, като можеха да се програмират до 4 бр. Така ги направих 4-те да отварят и колата и апартамента. Така всеки от семейството си имаше "ключ". И докато стигна до монтажа се наложи да се изнеса от апартамента и ми остана 1 аларма и няколко железа които бях предвидил за вратата. Трябва да се знае също че без проблем може да се свърже и PIR сензор (за движение от тези дето ги слагат сотажиите) и така става едно приемливо решение за охрана почти без пари. Който иска може и със стар GSM да му изкара две жички от бутона за бързо избиране(това го имаха някои стари модели на сименсите, може и др. да има) като задържиш например бутон 1 натиснат и избира съответния номер. С едно реле свързано към изхода за пейджър става и дистанционно известяване. И т.н....
На който му се играе и му работи фантазията може да си я ъпгрейдва до където му стигнат силите.

Върни се в “Направи си сам!”