проблем с врътките за парното
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- bronzito
- Автомобил:
- Двигател:
проблем с врътките за парното
Проблема ни е следния последната третата врътка която е за това да духа само предното стъкло или само на краката не работи някой да ли я е ремонтирал да ми даде малко повече инфо БЛАГОДАРЯ предварително 

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Re: проблем с врътките за парното
По скоро се е счупила пластмасата на която се фиксира жилото имал съм такива случаи.
- bronzito
- Автомобил:
- Двигател:
и как мога да го оправя какво трябва да сменя и каде точно
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
bronzito написа:и как мога да го оправя какво трябва да сменя и каде точно
Ако се е счупила пластмасата трябва да се смени цялата пластмаса. Аз моето го стегнах с тънка телчица и върши работа

- bronzito
- Автомобил:
- Двигател:
по точно коя пласмаса защото преди врътката се въртеше свободно и не отватяше и не затваряше никакви клапи.Но вчера го отворих и го разбутах малко и сега духа само от пред през отворите за копето и не мога да го пусна примерно да духа на прозореца или в краката 

- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Чупи се мястото където бронята на жилото е хваната за пластмасовата конзола с врътките. Ти си въртиш обаче се мести цялото жило и клапите не мърдат.
- The Red Guy
- Автомобил:
- Двигател:
Прави се със свински опашки, преди седмица Петко оправя на една моя Ибиза, две успоредно и една напречно над тях се слага, жалко, че не направих снимки, мамка му. Питайте znainainai.
The Red Guy този метод върши работа само при 1 условие.Ако не е счупена цялата част и има останала малка дупчица , през която да препасаш свинската опашка.Имах същия проблем и този вариант беше временното ми решение , но кожусите се откачаха пак 
Взех си ново
Ето снимки колега при Пасат Б3

С червено и зелено съм ти означил 2те места , на които се захващат жилата.

Съответно пак местата , на които се захващат кожусите на жилата при моето панелче ( в случая счупено) са счупени и няма възможност за закрепяне на щипки.

Тук със жълто ти показвам как си бях захванал свинската опашка , но след 10на местения се измъкна кожуха от опашката.

В тази позиция нямаше начин да закрепя свинската опашка поради факта , че нямаше дупка , през която да прокарам.
Дано съм бил полезен колега

Взех си ново
Ето снимки колега при Пасат Б3

С червено и зелено съм ти означил 2те места , на които се захващат жилата.

Съответно пак местата , на които се захващат кожусите на жилата при моето панелче ( в случая счупено) са счупени и няма възможност за закрепяне на щипки.

Тук със жълто ти показвам как си бях захванал свинската опашка , но след 10на местения се измъкна кожуха от опашката.

В тази позиция нямаше начин да закрепя свинската опашка поради факта , че нямаше дупка , през която да прокарам.
Дано съм бил полезен колега

-
- Автомобил:
- Двигател:
Вземи си втора употреба за 50-60 лева. Иначе ново панелче струва 200 лв. Мааалко трабва да поразглобиш таблото защото много трудно се наместват жилата, но не е философия. Снощи точно с това се занимавах.
Успех
Успех
- sladura2206
- Автомобил:
- Двигател:
Здр. Колеги при мен проблема е малко по раличен всичко сие както трябва в смисъл жела и скоби но самата врътка несе върти като я натисна малко и преверта по зъбното колело. И сега съм го оставил да духа само на стълтото.Моля за съвет как дато оправя или да търся 2-ра употреба.Извинявам се на колегатна че мупиша в темата
Благодаря предварително. Колата е Пасат Б3