Двусекционни фарове Г3 - къси вместо габарит?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
ickata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Двусекционни фарове Г3 - къси вместо габарит?

Мнениеот ickata » Сря 16 ное 2005 9:15

Та питането ми е дали може на стандартния двусекционен фар на Г3 да се направят (безболезнено) втори къси вместо габаритите?

Потребителски аватар
Bojo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bojo » Сря 16 ное 2005 20:03

Предполагам че може, в случай че кабелите са достатъчно дебели да издържат. Ако са слаби, можеш да сложиш релета. Имаше тема във форума за релетата
И едно питане: какво смяташ да правиш с габаритите?
Аз си мислех дали вместо крушки да не прасна едни бели светодиоди. Щото светят наистина много силно и...

Потребителски аватар
ickata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ickata » Чет 17 ное 2005 16:30

Мисля без габарити да мина...
На първа степен да светят едните къси, а на втора да се включат и вторите ми беше мисълта...
Щото едно на ръка, че единия не ми се регулира и свети в земята, но така или иначе са слаби късите, та да светне малко по-силно.
Vaskoto1 - answer please

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Чет 17 ное 2005 22:04

нъц...
крушката е Н1 и няма с 2 светлини...
иначе и на къс и на дълъг май-май там са еднакви крушките-така че няма да се постигне желания ефект-рефлектора и оптиката са други-там доколкото ми е известно yossarian е капацитет в тая област...

mad_doctor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mad_doctor » Вто 22 ное 2005 9:36

Bojo написа:Предполагам че може, в случай че кабелите са достатъчно дебели да издържат. Ако са слаби, можеш да сложиш релета. Имаше тема във форума за релетата
И едно питане: какво смяташ да правиш с габаритите?
Аз си мислех дали вместо крушки да не прасна едни бели светодиоди. Щото светят наистина много силно и...

Не е толкова важно колко силно свети светодиода! Може да свети много силно, но има недостатък - малкият ъгъл на рапръскване на светлината и оттам, че просто не осветяват рефлектора добре...Така че ако купуваш диоди по-добре питай за дифузни (те разпръскват светлината на по-голям ъгъл), защото другите правят едно малко кръгче от светлина. Иначе при белите ъгълът е най-голям, но пак е от порядъка на 30 градуса, но с тях би трябвало да се осветява рефлектора най-добре...обаче има един трик - понеже тяхната светлина е близка до дневната, на по-светло може въобще да не личи, че си включил нещо :)

Върни се в “Направи си сам!”