Монтиране на огледало с нагревател - помощ и съвети...

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
bats
Автомобил:
Двигател:

Монтиране на огледало с нагревател - помощ и съвети...

Мнениеот bats » Чет 30 окт 2008 18:37

Видях, че има цяла тема за слагане на нагреватели на огледалата. Та се запитах, защо да си играя, а да не си къпя готово огледалце... и хоп 15 лева на Симеон. :D До тук добре. Мисля да вържа и двете огледала към копчето на реотаните отзад. Има обаче четири кабела и като е вкючено слагам една жица на единия и на два от другите дава контак... не знам има ли значение, но това лесно. Първия основен проблем е, че не мога да сваля пластмасовия капак от вътрешната страна на вратата която дава достъп до болтовете на огледалото. изглежда като залепен. после, свалям капака на самото огледало (зад стъклото и .... не знам как да махна стъклото без да го счуя). друго проблем - от каде да прекарам кабелите за нагревателия. там от кадето минава жилото няма да стане. пластмасовия капак във вътрешния си краи има отвор, само че металната част няма дупки. а и като прибера оглдалото тоя кабел ше се опъва всеки път. давайте идеи и съвети, иначе огледалцето което купих грее. втория вариант е да си купя целите огледала и да не си играя, но вече имам едно стъкло, та поне него да монтирам.

http://i.data.bg/08/10/30/1221310.jpg

долното заградено е отвора в пластмасата, от там може да мине кабел. а горното са две "дупки". ако пробия там мога да прекарам жица, но при прибиране на огледалото какво правим... тоя кабел ше седи все отвън.

http://i.data.bg/08/10/30/1221317.jpg

това е буксата. като е включена дава контакт на син и двата дебели или един дебел и синия и кафявия...

Потребителски аватар
anger
Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
Двигател:

Мнениеот anger » Чет 30 окт 2008 21:11

В долната страна на огледалото има едно капаче - махаш го и си прекарваш кабелите оттам. Фабрично е така. А за копчето...Така, както си го написал по - добре дай на някой запознат с тоци да ти го подвърже, че ме съмнява да не се позапалиш...лекинко...

bats
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bats » Чет 30 окт 2008 21:18

прав си за копчето :D , въпроса е че там дето е капачето минава жилото и май няма място за кабел. утре пак ще се мъча, пък да видим.

Потребителски аватар
anger
Двигател:

Мнениеот anger » Чет 30 окт 2008 21:21

Пускаш 2 тънки жички оттам и си грееш като пич :)

bats
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bats » Съб 01 ное 2008 18:21

успях, стигнах до връзката на вратата с купето :D но трябваше да сваля кората и огледалото и ругам жицата. Притеснява ме само, че отзад на огледалото клемите са леко оголени. Дали може да стане нешто от вода, влага, дане запаля колата. :D

Потребителски аватар
anger
Двигател:

Мнениеот anger » Съб 01 ное 2008 18:29

Можеш да сложиш термосвиваем шлаух или скоч, но не можеш да предпазиш на 100 % от влага...

bats
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bats » Съб 01 ное 2008 18:31

еми значи няма да слагам нищо, защото може да счупя и това огледало докато го свалям. мисля, че няма да има проблем, но да видим.

Потребителски аватар
anger
Двигател:

Мнениеот anger » Съб 01 ное 2008 18:40

Свалянето и чупенето нямат нищо общо. Закрепването на кабелите към стърчащите от огледалото 2 метални пластини става посредством кабелни обувки. А те съответно трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да бъдат запоени към кабелчетата, защото от влагата ще спре да ти работи отоплението още на 5 - тия ден. Най - сигурно е да се запоят кабелчетата към пластините. Но това изисква известни познания и материали, така че, ако не можеш сам, намери някой с умения. Работата е точно за 5 мин на огледало. Успех!

bats
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bats » Нед 02 ное 2008 15:25

стана работата, вързано е , работи. културна работа. мисля, че това е доста по-лесно от колкото да прекарвам реотани на старото както имаше една тема.

Върни се в “Направи си сам!”