автоматично включване на светлините

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
pesho1971
Автомобил:
Двигател:

автоматично включване на светлините

Мнениеот pesho1971 » Пон 03 ное 2008 22:31

Здравейте колеги миналата година отнесох глоба за невключени фарове на колата през деня та като олекнах с 20 лв. ми хрумна една идейка колата ми е с газова уредба и ключа на газовото е аавтоматичен тоест всяко палене е на бензин и когато двигателя вдигне 2200 оборота минава на газ та взех управление от този ключ и го свързах към две релета с по два нормало отворени контакта самите контакти ги свързах към ключа за светлините и се получи чудесно паля си колата (работи чудесно на бензин) и тръгна добре но вдигна ли над 2000 оборота минава на газ и фаровете ми се включват . вече няма да ме глобяват за фаровете :lol: ако някой прояви интерес до седмица ще пусна и схема

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пон 03 ное 2008 22:33

Изпреварили са те колега :lol:
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?p=359861#359861

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Мнениеот vladovelin » Пон 03 ное 2008 23:08

Преди доста години един колега докара бус Пежо от Финландия . Мисля че беше дизел. Щом запалиш и късите светват - няма лете няма зиме. Отделно имаше и ключ за светлини - габарити, къси , дълги. Беше от датчика за налягане на маслото и едно реле директно на късите светлини. Доста време ни отне да го елиминираме.

Върни се в “Направи си сам!”