racing_team_vidin написа:jordancho написа:... вътре в бравата механиката се задвижва и натиска едно микроключе, което остава натиснато постоянно (или поне достатъчно дълго) дори и след като извадиш ключа, ....
Пич, какви са тия филми дето разправяш...... микро ключе има, но работи, завъртян ключ-1, в позиция 0-0 т.е ако ти го държиш има, ако само заключиш импулса е около 0,5-1 сек, ако го задържиш импулса вече се удължава и това води до активиране на комфорт функцията.
П.П темата е от 2004
Пич, съгласен съм с теб, за това микро ключе за което говориш, но съм сигурен, че там някъде има още едно, което не следи дали въртиш ключа, а следи дали вратата е заключена (механиката е "завъртяна" в заключено положение) или не, в противен случай нямаше да ти работи централното като натиснеш бутона от вътре, та точно за това микро ключе съм написал, че е натиснато "постоянно ИЛИ достатъчно дълго", че да се задейства нормално компресора.
Просто се опитах образно да обясня на колегата каква е разликата между заключване с ключ и с аларма, не твърдя че за всеки модел централно е точно така.
Но е факт (пробвал съм лично на моята кола), че когато централното е пневматично, а алармата е настроена на къси заключващи импулси (0,7 сек), не винаги успява да задейства компресора и съответно да заключи вратите. Та нали точно за това в алармите са предвидили и дълги заключващи импулси (3,5 сек) - специално за пневматични централни заключвания - пише го във документацията на всяка аларма.