Дали ще стане Интеркулер за Golf 2 GTI

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
mirko0
Автомобил:
Двигател:

Дали ще стане Интеркулер за Golf 2 GTI

Мнениеот mirko0 » Нед 09 ное 2008 11:41

Здравеите колеги. Замислил съм се дали ще има някакъв ефект, ако се сложи интеркулер, само той, за охлаждане на въздуха преди филтъра. Не знам изобщо дали може да стане това, но ми е интересно да разбера и за това ви пиша да кажете мнение и вие. Дали някои е пробвал и какъв е ефекта, при положение че сутрин като тръгна с колата за някъде и е още студено, върви още по добре и за това се чудя за интеркулера, дали няма да постигна същия ефект . Благодаря предварително за разяснението :roll:
mod edit: musura

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Нед 09 ное 2008 19:33

Дори и да сложиш той не може да охлади въздуха повече отколкото си е,така че няма смисъл...

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 09 ное 2008 21:05

Постарай се малко повече с правописа :idea: Особено внимание обърни на Щ, което не се пише ШТ.

Иначе по темата ти - няма да има никакъв значим ефект. Много по-голям ефект ще постигнеш с профилактика по двигателя на автомобила ти. Смени му кабелите за свещите с качествени, смени и свещите, също така спортен филтър на мястото на хартиения... ей такива неща.

П.П. Добре дошъл във форума, поразгледай темите в раздел "VW тунинг и моторспорт", мисля, че има подобни теми, които сме обсъждали.

Върни се в “Направи си сам!”