"Car Kit" въпрос

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Flylow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

"Car Kit" въпрос

Мнениеот Flylow » Нед 09 ное 2008 12:16

Здравейте,ако темата е неподходяща за този раздел или въобще - трийте.Чудих се къде да я пусна и реших тук.

От заглавието не става много ясно за какво става дума,но и аз незнам как да го обесня.От известно време се опитвам да намеря инфо,цени и въобще документация по въпроса,но уви....не успявам много.Търся "car kit" - което ще рече "кит" за сглобяване на цяла кола.Може би някои от вас са гледали Discovery как онзи механик си сглобява реплики на класически коли - АС кобра и т.н.За това става въпрос - кит,manual и всичко което може да се използва.Убеден съм,че в нета има всичко,просто аз не успявам да задам въпроса може би....Нямам идея как се нарича това.

Благодаря предварително!

Потребителски аватар
LiRiX
Автомобил: SEAT LEON
Двигател: AUS 2001

Мнениеот LiRiX » Нед 09 ное 2008 16:12

Сигурен ли си, че термина е "Car Kit" ? Защото аз го знам като Speaker за кола, в смисъл спикър за телефони с блутут.

Потребителски аватар
Flylow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Flylow » Нед 09 ное 2008 18:27

LiRiX написа:Сигурен ли си, че термина е "Car Kit" ? Защото аз го знам като Speaker за кола, в смисъл спикър за телефони с блутут.

Говорим за съвсем различни неща.Аз търся "нещо" от което да сглобя цяла кола, а ти говориш за Блутут хендс фрии или нещо подобно.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Нед 09 ное 2008 19:04

ти търсиш кит кар. тоест кола, която се продава в сандък, с инструкция, как да си я сглобиме.
мммне мисля че нещо подобно съществува в бг за момента...
може да се опиташ да търсиш по англия (нета) там са разпространени доста, но само за инфо и чертежи, и вече всичко да си го окомплектоваш на родна земя-само че кой ще ти направи каросерията например...
а и ако си купиш кита, как ще ти я доставят... :roll:

Потребителски аватар
blue_shadow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blue_shadow » Нед 09 ное 2008 23:46

vaskoto1 написа:.....само че кой ще ти направи каросерията например...

За каросерия в предаването по Дискавъри (A Car Is Born с Марк Еванс) използваха кола-донор - Форд Мондео май беше :)
Спомням си също, че имаше цели изложения със подобни реплики на известни модели и имаше доста производители, но естествено от Англия.

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Пон 10 ное 2008 0:04

blue_shadow написа:

За каросерия в предаването по Дискавъри (A Car Is Born с Марк Еванс) използваха кола-донор - Форд Мондео май беше :)
Спомням си също, че имаше цели изложения със подобни реплики на известни модели и имаше доста производители, но естествено от Англия.
Аз също съм фен на тези предавания по Дискавъри,и доколкото си спомням точно каросерията(шасито и пластмасовите капаци ) се купуват,а останалите неща :двг. ,трансмисия ,преден ,заден мост ползваха от Мондео-то донор.Към колегата пуснал темата,незнам дали ще намериш някаква иформация за тези китове,незнам и финансовите ти възможности но не мисля че са никак евтини!Ако си много запален може би най удачния вариант ще е сам да си изработиш шаси,а с капаците ако не се справиш сам ,евентуално може да се намери някой колега да ти отлее.Виж при "въздухарите" ,там има хора правили калъпи за костенурките :wink: може да намериш полезно инфо!Наистина(поне за мен)няма нищо по хубаво от това да направя нещо сам, удовлетворението след това е несравнимо,а и самата работа(работа не е точна дума) по нещо такова действа релаксиращо! :wink:

Потребителски аватар
Flylow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Flylow » Пон 10 ное 2008 8:22

@blue_shadow - точно за това говоря!

@ivkata - доколкото аз успях да видя в нета цените почват от 19,500 паунда...така че съм наясно :)

@vaskoto1 - да,точно нещо такова (сандък с части и упътване) търся.От Англия не ми е проблем да се достави.

Като цяло идеята ми не е да хвърля камара пари (колкото за 1 нова кола) за това,а да намеря достатъчно инфо.Дори една по-подробна техническа характеристика (кое,как,къде,размери,разположение,външен вид и т.н.) би ми свършила работа.

Спомням си една тема за едно "бъги" във форума, мисля жълто беше. Сега ще се разтърся за нея.

Благодаря на всички отзовали се.

П.С. Търсенето ми продължава

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Пон 10 ное 2008 10:04

Всичко ОК, ама после тия педали от Технотест няма да искат да ти регистрират колата посмъртно... или поне няма да искат за по-малко от 4-цифрена сума...

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Пон 10 ное 2008 10:23

vaskoto1 написа:ти търсиш кит кар. тоест кола, която се продава в сандък, с инструкция, как да си я сглобиме.
мммне мисля че нещо подобно съществува в бг за момента...
може да се опиташ да търсиш по англия (нета) там са разпространени доста, но само за инфо и чертежи, и вече всичко да си го окомплектоваш на родна земя-само че кой ще ти направи каросерията например...

съществува или поне съществуваше. Преди окло 8-9 г. още се провеждаше Автомобилния салон до зала Фестивална, една пловдивска фирма беше представила модел на Флинтууд и още някакви ретро коли. Бяха сглобени изцяло то фибростъкло.

Потребителски аватар
Pyce_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pyce_ » Пон 10 ное 2008 22:14

blue_shadow написа:

форд сиера беше

iceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iceto » Пон 10 ное 2008 22:59

ето нещо по темата
http://www.kitcarlist.com/
преди 7-8 години се бях зачел по темета, но тогава беше в зоната на фантастиката в България

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Вто 11 ное 2008 1:46

Темата е интересна може да я пуснеш за обсъждане и в Aircooled форума или е новия "въздухарски" форум http://www.aircooledmania.com/forum/ , иначе има много интересни киткари с шаси на костенурки, което е голям+, защото за тях се продават всякакви части, спортни, пневматични окачвания, дискови спирачки, системи за повдигане или смъкване на окачването, части за двигателите с които можеш да надхвърлиш 500коня и понеже бизнеса е голям - частите са сравнително евтини. Не разбрах ти ли искаш да си правиш кит-кара или някой да ти помогне, защото се занимавам с реставрация на ретро автомобили и мога да помагам не само с думи... Аз смятах да си правя сам Порше 550 спайдер, но вече има производители на готови купета за шаси от костенурка, мисля че можеш да ползваш документите на колата която е донор, поне докато не оправят системата за регистрация наще, която не съм сигурен, че не работи, но така се говори, но който пита научава... :wink:

Изображение

Потребителски аватар
Insect
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Insect » Вто 11 ное 2008 9:59

те тука по малко от 50 бона, няма се дадат ... :shock
това не са ли прекалено много пари :gruebel

Потребителски аватар
Flylow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Flylow » Вто 11 ное 2008 10:37

@iceto - чудесен линк - благодаря ти.

@BuGmaN - ще я пусна там,тъй като идеята се роди някъде оттам :)

@Insect - възможно е да достигне толкова,аз в момента чета проекти на такива "коли" със тотал разходи от порядъка на $20 000 - $40 000.Всеки сам решава.Това е хубавото.А и аз няма да гоня performance - просто old classic look. (по ми е лесно да се изразя така).

Благодаря за отговорите.

Потребителски аватар
napster
Автомобил: BMW E30
Двигател: 1.6 LPG

Мнениеот napster » Вто 11 ное 2008 10:51

BuGmaN написа:Аз смятах да си правя сам Порше 550 спайдер, но вече има производители на готови купета за шаси от костенурка
Изображение

И горе долу за какви пари става въпрос да си купиш реплика на Спайдъра?
п.п. Винаги съм си мечтал за този модел :roll:

Върни се в “Направи си сам!”