Здравейте,ако темата е неподходяща за този раздел или въобще - трийте.Чудих се къде да я пусна и реших тук.
От заглавието не става много ясно за какво става дума,но и аз незнам как да го обесня.От известно време се опитвам да намеря инфо,цени и въобще документация по въпроса,но уви....не успявам много.Търся "car kit" - което ще рече "кит" за сглобяване на цяла кола.Може би някои от вас са гледали Discovery как онзи механик си сглобява реплики на класически коли - АС кобра и т.н.За това става въпрос - кит,manual и всичко което може да се използва.Убеден съм,че в нета има всичко,просто аз не успявам да задам въпроса може би....Нямам идея как се нарича това.
Благодаря предварително!
"Car Kit" въпрос
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
ти търсиш кит кар. тоест кола, която се продава в сандък, с инструкция, как да си я сглобиме.
мммне мисля че нещо подобно съществува в бг за момента...
може да се опиташ да търсиш по англия (нета) там са разпространени доста, но само за инфо и чертежи, и вече всичко да си го окомплектоваш на родна земя-само че кой ще ти направи каросерията например...
а и ако си купиш кита, как ще ти я доставят...
може да се опиташ да търсиш по англия (нета) там са разпространени доста, но само за инфо и чертежи, и вече всичко да си го окомплектоваш на родна земя-само че кой ще ти направи каросерията например...

- blue_shadow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vaskoto1 написа:.....само че кой ще ти направи каросерията например...
За каросерия в предаването по Дискавъри (A Car Is Born с Марк Еванс) използваха кола-донор - Форд Мондео май беше

Спомням си също, че имаше цели изложения със подобни реплики на известни модели и имаше доста производители, но естествено от Англия.
- ivkata
- Автомобил:
- Двигател:
Аз също съм фен на тези предавания по Дискавъри,и доколкото си спомням точно каросерията(шасито и пластмасовите капаци ) се купуват,а останалите неща :двг. ,трансмисия ,преден ,заден мост ползваха от Мондео-то донор.Към колегата пуснал темата,незнам дали ще намериш някаква иформация за тези китове,незнам и финансовите ти възможности но не мисля че са никак евтини!Ако си много запален може би най удачния вариант ще е сам да си изработиш шаси,а с капаците ако не се справиш сам ,евентуално може да се намери някой колега да ти отлее.Виж при "въздухарите" ,там има хора правили калъпи за костенуркитеblue_shadow написа:vaskoto1 написа:.....само че кой ще ти направи каросерията например...
За каросерия в предаването по Дискавъри (A Car Is Born с Марк Еванс) използваха кола-донор - Форд Мондео май беше
Спомням си също, че имаше цели изложения със подобни реплики на известни модели и имаше доста производители, но естествено от Англия.

- Flylow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
@blue_shadow - точно за това говоря!
@ivkata - доколкото аз успях да видя в нета цените почват от 19,500 паунда...така че съм наясно
@vaskoto1 - да,точно нещо такова (сандък с части и упътване) търся.От Англия не ми е проблем да се достави.
Като цяло идеята ми не е да хвърля камара пари (колкото за 1 нова кола) за това,а да намеря достатъчно инфо.Дори една по-подробна техническа характеристика (кое,как,къде,размери,разположение,външен вид и т.н.) би ми свършила работа.
Спомням си една тема за едно "бъги" във форума, мисля жълто беше. Сега ще се разтърся за нея.
Благодаря на всички отзовали се.
П.С. Търсенето ми продължава
@ivkata - доколкото аз успях да видя в нета цените почват от 19,500 паунда...така че съм наясно

@vaskoto1 - да,точно нещо такова (сандък с части и упътване) търся.От Англия не ми е проблем да се достави.
Като цяло идеята ми не е да хвърля камара пари (колкото за 1 нова кола) за това,а да намеря достатъчно инфо.Дори една по-подробна техническа характеристика (кое,как,къде,размери,разположение,външен вид и т.н.) би ми свършила работа.
Спомням си една тема за едно "бъги" във форума, мисля жълто беше. Сега ще се разтърся за нея.
Благодаря на всички отзовали се.
П.С. Търсенето ми продължава
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
- R@do
- Батето
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ABK 1993
vaskoto1 написа:ти търсиш кит кар. тоест кола, която се продава в сандък, с инструкция, как да си я сглобиме.
съществува или поне съществуваше. Преди окло 8-9 г. още се провеждаше Автомобилния салон до зала Фестивална, една пловдивска фирма беше представила модел на Флинтууд и още някакви ретро коли. Бяха сглобени изцяло то фибростъкло.
blue_shadow написа:vaskoto1 написа:.....само че кой ще ти направи каросерията например...
форд сиера беше
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ето нещо по темата
http://www.kitcarlist.com/
преди 7-8 години се бях зачел по темета, но тогава беше в зоната на фантастиката в България
http://www.kitcarlist.com/
преди 7-8 години се бях зачел по темета, но тогава беше в зоната на фантастиката в България
- BuGmaN
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Темата е интересна може да я пуснеш за обсъждане и в Aircooled форума или е новия "въздухарски" форум http://www.aircooledmania.com/forum/ , иначе има много интересни киткари с шаси на костенурки, което е голям+, защото за тях се продават всякакви части, спортни, пневматични окачвания, дискови спирачки, системи за повдигане или смъкване на окачването, части за двигателите с които можеш да надхвърлиш 500коня и понеже бизнеса е голям - частите са сравнително евтини. Не разбрах ти ли искаш да си правиш кит-кара или някой да ти помогне, защото се занимавам с реставрация на ретро автомобили и мога да помагам не само с думи... Аз смятах да си правя сам Порше 550 спайдер, но вече има производители на готови купета за шаси от костенурка, мисля че можеш да ползваш документите на колата която е донор, поне докато не оправят системата за регистрация наще, която не съм сигурен, че не работи, но така се говори, но който пита научава...

- Flylow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
@iceto - чудесен линк - благодаря ти.
@BuGmaN - ще я пусна там,тъй като идеята се роди някъде оттам
@Insect - възможно е да достигне толкова,аз в момента чета проекти на такива "коли" със тотал разходи от порядъка на $20 000 - $40 000.Всеки сам решава.Това е хубавото.А и аз няма да гоня performance - просто old classic look. (по ми е лесно да се изразя така).
Благодаря за отговорите.
@BuGmaN - ще я пусна там,тъй като идеята се роди някъде оттам

@Insect - възможно е да достигне толкова,аз в момента чета проекти на такива "коли" със тотал разходи от порядъка на $20 000 - $40 000.Всеки сам решава.Това е хубавото.А и аз няма да гоня performance - просто old classic look. (по ми е лесно да се изразя така).
Благодаря за отговорите.