Как се свалят тези скоби на маркучите?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
Как се свалят тези скоби на маркучите?
Гледам,че повечето гумени маркучи в двигателният отсег на колата ми са стегнати със скоби,които виждам за пръв път и не знам как се свалят - със специален инструмен или с обикновени клещи? Имат 2 стърчащи края.Мисля,че знаещите ще се сетят за какво говоря. Другия въпрос е - за да източа антифриза от охладителната система трябва ли да изкарам долния край на маркуча,който излиза от долната част на радиатора или има някъде пробка в самия радиатор ,каквато аз не можах да видя.

Последна промяна от stypkata на Вто 09 дек 2008 16:47, променено общо 1 път.
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
- Tinko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Така източва само големия кръг....dbanchev написа:Здравей колега! Скобите се свалят като стиснеш двата края със клещи и в напрегнато съсътояние преместиш скобата. За източването на антифриза трябва да откачиш долния маркуч на радиатора!

Най добре колега, ако ти е чиста течността. На студен мотор изкарай маркуча, които налива течността в разширителното казанче и така източи 3 литра течност и налей концентрат 3 литра и си готов. Но ако не е чиста по добре я изкарай цялата и си я налей наново. Ако разреждаш ползвай дестилирана вода!

Последна промяна от Tinko на Вто 09 дек 2008 16:50, променено общо 1 път.
- chicki
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Как се свалят тези скоби на маркучите?
stypkata написа:Гледам,че повечето гумени маркучи в двигателният отсег на колата ми са стегнати със скоби,които виждам за пръв път и не знам как се свалят - със специален инструмен или с обикновени клещи? Имат 2 стърчащи края.Мисля,че знаещите ще се сетят за какво говоря. Другия въпрос е - за да източа антифриза от охладителната система трябва ли да изкарам долния край на маркуча,който излиза от долната част на радиатора или има някъде пробка в самия радиатор ,каквато аз не можах да видя.
Колега аз преди 2 седмици се мъчих така сам да си го сменя,и имах същата скоба на долния маркуч.
1-во свалих кората отдолу че иначе немога да бръкна отгоре така е сложена скобата.След това 1 приятелче с отверка натисна едната част на скобата надолу,че иначе клещите не хващаха и 2-та края.
После извадих маркуча,източих водата(само4е при мен се оказа че съм имал антифриз и то хубав ,ама кой да гледа).После бръмнах до най-близката железария и си купих неколко обикновенни скоби

Дано съм ти бил малко поне полезен.Успех!
Последна промяна от chicki на Вто 09 дек 2008 16:53, променено общо 2 пъти.
- Tinko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако скобите са здрави и държат, по добре не ги сменяй колега... Тези новите дето се стягат с винт, има много ментета от тях.
Аз съм от любопитните, знаеш ли колко струват. Струва ми се много по удобно от новите скоби пък и са си яка работа....

L&R написа:Само за любопитните оригиналнмия инструмент за тези скоби е този:
Аз съм от любопитните, знаеш ли колко струват. Струва ми се много по удобно от новите скоби пък и са си яка работа....

- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
- daniel_gpower
- Автомобил:
- Двигател:
....
с гарвите е много лесно а този специалния е около 180-200 лева така ми каза един приятел който има сервиз. а и слагай старите скоби другите са менте
- VW_forever
- Автомобил:
- Двигател:
Аз ги свалям с клещи- чирак... или "трета ръка" му викаме при нас.
Нямаш си на представа, колко лесно става- стискаш, наместваш, освобождаваш.
Работиш си с двете ръце, а клещите си стискат скобата, колкото ти е необходимо.
Нямаш си на представа, колко лесно става- стискаш, наместваш, освобождаваш.
Работиш си с двете ръце, а клещите си стискат скобата, колкото ти е необходимо.