Здравейте момчета и момичета на скоро минах на задни дискови спирачки и бая се зачудвам не мога ли сам да си ги вентилирам за гъзарията.С каква бургия могат да се надупчат (ако въобще може)закалени ли са и изобщо някои пробвал ли е това до сега само да се сгрее малко времето и съм ги надупчил
като идея е интересна.като релиазациа ще ти е трудно.за дисковете не са закалени,но не знам как ще се отрази това на здравината и издражливоста им.лично аз не ти препора4вам.
SANDO 1 написа:ми за това питам някои дали е пробвал или аз ще съм първия,щото гледам че се продават такива фабрични ама 500 лв. за комплект...
Не си първия Преди време имаше една обява за такива, но не помня дали някой ги купи Не знам как ще се отрази на здравината, но ефект едва ли ще има. Само ще изглежда яко
С бургия и бормашина ще ги пробиеш ама друг път. Щом не те е страх да караш с така надупчени дискове ги закарай на стругар поне да ти направи дупките като хората. В домашни условия това е невъзможно изтезание на нерви и ресурси.
на "млади" години съм пробивал, и колкото и да скачат всички и да са против (включително и аз, сега ) не съм имал никакви проблеми с дисковете, нито се изкривиха, нито се сцепиха. Дупките си ги правих сам, с дрелката, трудното е да направиш шаблон за да са където трябва дупките
С шаблонче ще стане като хората. Правиш си шаблона нанасяш отворите след това ги изрязваш внимателно с макетен нож или ги дупчиш с перфоратор(от тия за документите),слагаш шаблона върху диска пръскаш спрей за да останат "отпечатъците" върху самия диск,след това върху тея "отпечатъци" биеш по един център и дупчиш на настолна бормашина.
за дупките най-лесно е да отидеш да ти ги направят на координатна машина/фреза/ с цифрово управление. Ще направят програма хората ,даже може да си избереш колко и как да са разположени отворите/под права линия,под формата на дъга и тн. Снимки на това което искаш да стане много ще им помогнат/,диаметър и тн.Точността на изработка е до микрони ,така че не рискуваш с дисбаланс. Едно най-обикновенно РВ система FANUC или ЗИТ ще ти свърши работа.За цени.. как се разберете. Не рискувай с дрелки и тн ако нямаш опит.Ако в Пазарджик нямате,познавам човек който има такива машини и мога да питам кавото те интересува.
Е аз тва съм завършил цифрови програмни устроиства в механото или ЦПУ тогава така се водеха и имам опит с фрези истругове,ама друг е въпроса че не го работа тва Тука с един комшия мислехме мислехме и измислихме че наи сполучливо ще стане с картон с формата на диска прегънат на 4 части(еднакви) като се перфорира и разгъне става на 4 еднакви части...после само се маркира с маркер върху диска и всичко е о.к.