Кажете ефикасно премахване на ръжда...

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
larevenha
Автомобил:
Двигател:

Кажете ефикасно премахване на ръжда...

Мнениеот larevenha » Нед 08 яну 2006 23:14

Не съм се занимавал досега с такова нещо и затова направо си питам :)
...имам ръждичка тук-там...малки петна...и ми се ще сам да ги оправя без да ходя по майстори за толкова малки петна, но не знам как се процедира....ако някой ми каже най-ефикасното отстраняване на ръжда и после да не хване веднага пак...ще съм много благодарен.... :D

п.п. Видях няколко теми за слабите места на Голф 3....точно под чистачката на задното скъкло избива и на мен... :?

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Нед 08 яну 2006 23:32

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 15:58, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
brother_Tom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот brother_Tom » Пон 09 яну 2006 8:39

Следваш в началото съветите на колегата по-горе :wink: а след това аз препоръчвам това:
http://www.novostroy.com/zinga/stat-2.htm
Малко е хладно сега за такива дейности, дано имаш топъл гараж
За да не пускам нов отговор телефона е тук: http://www.novostroy.com/ , а се намира в края на бул."Т Каблешков" преди кръстовището с бул."Бр.Бъкстон"

Последна промяна от brother_Tom на Пон 09 яну 2006 19:52, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Пон 09 яну 2006 13:32

Къде може да се намери :?:

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

11

Мнениеот landwarrior » Пон 09 яну 2006 13:34

NovobranecGT написа:Къде може да се намери :?:

да бе и мен ме заинтересова само че до сега никаде не съм виждал такова -само боди,а това на ква цена е ? за 1.5кг примерно разфасовка

Последна промяна от landwarrior на Пон 09 яну 2006 13:36, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Пон 09 яну 2006 13:43

vw_golf_2_Memphis написа:я :shock не знаеш нещо свързано с тенекиите :lol:

Човек се учи докато е жив :wink: Аз съм още млад, пък и това че знам не ми пречи да правя глупости и некадърни изпълнения.Да видиш на брат ми джантите на какво приличат :shock Изчистих ги от боята до метал, понеже имаше избила ръжда...после ги грундирах, но грунда се оказа скапан или беше прекалено студено за да стегне и аз му теглих една голяма майна(голям парцал с разредител) и направо със спрея след това.Резулата беше предвидим, сега целите са ръждиви, може да го мернеш някъде в София.Като се оправи времето ще ги мацам директно с протекта на Оргахим и няма да се занимавам с глупости :evil:
П.П.Не си купувайте препарата на оргахим, които е за отстраняване на стари бои, крайно неефективен е :cry: Телена четка+дрелка=метален блясък(дробове пълни със стомана на прах :oops: )

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Пон 09 яну 2006 13:53

Вчера гледах реклама на т'ва "зинга" и записах телефона на някакъв вестник вкъщи. Ако скъпата не го е изхвърлила(довечера ще проверя) ...ще го споделя 8)

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 09 яну 2006 16:51

Аз използвам цинков спрей 400 мл. за 5,35лв. Купувам го от "Бестимекс

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пон 09 яну 2006 17:13

Ако е по видимата част на колата си е най добре сваляне до метал и после прилежащата обработка до боя.
За отдолу и дребни детайли 3 компонентни бои/протекта, hammerrite и др./ или такива на цинкова основа.
В бриколаж съм виждал и под формата на спрей антикорозионен за подкалници и шаси.

Потребителски аватар
Perso
Автомобил:
Двигател:

:)))

Мнениеот Perso » Сря 18 яну 2006 23:44

Мързи ме да слизам до гаража :lol:
Кутията е мисля 1кг. и беше 25-30 кинта някъде там.
Цинката се маже на ръжда или ецната тенекия иначе пада и ефект 0. Един пич в Air Cooled форума нещо него докара с цинката. Някой бояджии бягат от нея защото се обработва с грундове за цинк пр. body цинкофлекс или нещо такова....
Добре е както по горе сте писали шкурене до метал / кит / и пр. ама действайте бързо че кита е хигроскопичен.
Имало и някакъв преобразовател на Wurth казват че бил сташен но и е скъпичък.

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Re: Кажете ефикасно премахване на ръжда...

Мнениеот vit_autosofia » Пет 20 яну 2006 7:36

larevenha написа:....

десет години се занимавам с автобоядисване.От опит ти казвам от ръждата спасение няма.Само ампутация

Последна промяна от vit_autosofia на Пет 20 яну 2006 10:22, променено общо 1 път.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пет 20 яну 2006 10:00

По повод Zinga-та
преди 3 години си купих от това нещо, имах ръжда отзад по ръбя на капака на багажника - седан е. Та спазих всички процедури както ми обясниха от фирмата даже и вповече - изчистих със шкурка до блясък, измих с коресилин , намазах с преобразувател, изчаках, пак с тоя път с разредителя дето от тях си купих, намазах с дзингата 1 път, след 6 часа още и път, след 24 часа пруснах със спрей боята...всичко както е по книга - резултат ръжда след няколко месеца ОТНОВО......е не знам какво да мисля при това положение.........

и Perso кутията 200мл е 32лв - преди 3 год де :)

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Кажете ефикасно премахване на ръжда...

Мнениеот ANNIHILATOR » Пет 20 яну 2006 16:47

larevenha написа: Видях няколко теми за слабите места на Голф 3....точно под чистачката на задното скъкло избива и на мен... :?

За това място и аз имах на две места по малко.Първата година с доста зор, тъй като там е и гуменото уплатнение, изщкурих;намазах с грунд и боядисах.Напролет ръждата цъфна с розите.Според мене това се получава че този ръб задържа водата!!!Това лято направих следното:
Изщкурих на ново но по-слабо, намазах с ръждопреобразувател (оставих го колкото си пише по опътване) избърсах, напълних пространството под гуменото уплатнение със силикон.След 1 ден боядисах местата където се вижда ръждичка.
За сега държи, не се я появила ръжда.
Ако пак се появи мисля да изрежа одоло уплатнението да почистя всичко добре да го третирам с разните му химикали и накрая ще го запълня този ръб с черен силикон че ми писна, а не мога да си гледам колата дори и с точка ръжда.

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

ръжда

Мнениеот vit_autosofia » Пет 20 яну 2006 17:22

момци спасение от ръждата няма :wink: ДЖЕТА-2 НЕ Е УДРЯНА НИКЪДЕ.Естествнно грам ръждица няма.Лятото като я напече от всякъде тече парфин.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пет 20 яну 2006 17:26

Е да де но ръждата при VW не е лавинообразен процес все пак , и да има малко не е страшно....а да и аз обичам парафина от завода да е налице :lol:

А малко офф дали от Г4 на горе с галванизираните покрития купето е бетон като на AUDI.

Върни се в “Направи си сам!”