Здравейте колеги .Нещо не открих отговор на въпросите които имам свързани с частичното боядисване и пускам нова тема, която може и да е полезна и на някой друг.Та имах лек инцидент с един клон на едно дърво със служебния камион . Камиона е хладилен - та ъгъла горе в ляво е разрушен леко . Та наех се да го правя сам . Днес горе доло доизградих ъгъла със полиестерна смола и стъклопласт . Утре ми предстои китване с влакнест кит с някакви стъклени нишки и боя евентуално след кита . Не държа да стане перфектно но трябва все пак да му мяза малко .Та интересува ме следното :
1 : след влакнестия кит задължително ли е да се китне с финен кит или няма смисъл ?
2 : върху кита трябва ли да се слага някакъв шприц-кит или може направо боя ?
Боядисването ще е частично . Купил съм си един бял спрей . Старата боя е в отвратително състояние ... седи не бяла ами сивее и е в някакви черни точки .
3 : лак има ли смисъл да слагам след боята ? (аз си мисля че няма )
4 : знам че като облепя около въпросното място след това ще има ръбче - как да го отстраня ?
5 : знам и че разликата в боите ще е огромна - та как да направя да стане плавно преминаване от новата боя към старата ?
Взел съм си разни шкурки (не помня сега какви точно, но 3-4 вида от едра към по ситна и 1500 водна ).Пак казвам - трябва да стане горе доло добре , не перфектно .Та давайте насоки.Благодаря предварително!
частично боядисване - как точно ?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- koby
- DarkSidE of The WorlD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: частично боядисване - как точно ?
Peteff написа:Та интересува ме следното :
1 : след влакнестия кит задължително ли е да се китне с финен кит или няма смисъл ?
2 : върху кита трябва ли да се слага някакъв шприц-кит или може направо боя ?
Боядисването ще е частично . Купил съм си един бял спрей . Старата боя е в отвратително състояние ... седи не бяла ами сивее и е в някакви черни точки .
3 : лак има ли смисъл да слагам след боята ? (аз си мисля че няма )
4 : знам че като облепя около въпросното място след това ще има ръбче - как да го отстраня ?
1.Да трябва защото ще стой грубо без фин кит или поне се опитай така да китнеш че да не се получават дупки или шупли последната ръка и шкури после финно добре си взел 1500 шкурка ама зада не търкаш много си вземи и 600
2.Ами да трябва да пръснеш филер защото кита ще просмуче боята и седи няма да ти казвам как
3.Да има смисъл да слагаш лак защото тогава боята няма да е защитена и ще стане на пастърма много по бързо
4.на това му се казва преливка това се прави с лака после се минава целият боядисан детайл с водна 2000 ама гледаш да не протъркаш целия лак и после се полира ама в твоя случай няма да се получи щом боята е на години
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Значи дефакто трябва да си взема и финен кит , шприц кит (филер) , водна 600 и 2000 .
Китвам с влакнестия , шкуря , ако трябва пак китвам и пак шкуря , после китвам с финен , шкуря , отгоре шприц кит , боята , и водна 2000 на боядисания участък .
На прав път ли съм ?
Благодаря!
Китвам с влакнестия , шкуря , ако трябва пак китвам и пак шкуря , после китвам с финен , шкуря , отгоре шприц кит , боята , и водна 2000 на боядисания участък .
На прав път ли съм ?
Благодаря!
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега сас влакнестия кит пални6 само големите дупки после сас нормалния си го минава6 за да стане перфектно после праска6 6приц кита които мойе и на спреи да ти го направят за да не се хар4и6 много,него го тарка6 на 800 водна и си зима6 боя която е без лак то вав нея си има ватре вси4ко слага6 и само разредител и втвардител и перда6и6.а за да не стане раб няма да лепи6 тиксото цяло просто му лепи6 горния краи а долния леко го загава6 за да може и там да влиза по малко боица и после така 6те ти е по лесно да го изтарка6 на водна за пастиране за6тото няма да има раб а само малки то4ици от новата боя.за пастирането парво ако си праснал достата4но боя е добре да мине6 сас водна 1200 и после 2000 преди пастата ина4е 6те си с4упи6 рацете от таркане.успех ти желая дано сам ти бил полезен сас не6то.аз поне така го правя и винаги се полу4ава добре.успех
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
благодаря за информацията . днес китосвах и шкурих здраво . 3 пати кит докато изградя ъгъла като хората . добре че влакнестия стяга бързо и успях за няколко часа . търсих шприш кит на спрей ама не открих . затова след консултация с един бояджия купих филер в една тубичка . утре смятам да доошкуркам и дооформя всично , отгоре с този филер и пак шкурене за да стане перфектно . и понеже не намерих шприц кит (а и не ми се търси повече)отгоре смятам да пръсна боята - 2-3 ръце , после може да мина с водна върху боята и около нея за да изтъркам ръбчето което ще остане след пръскането.
яд ме е че не направих снимки между отделните процеси да видите как става . утре ако го свърша ще ударя една снимка на готовото "изгради и боядисай сам".
чак съм учуден колко добре се получава , ама голямо търкане ... като не си взех едра шкурка ... п80 ползвам. утре смятам и финните шкурки да "кусам".това е за сега.
яд ме е че не направих снимки между отделните процеси да видите как става . утре ако го свърша ще ударя една снимка на готовото "изгради и боядисай сам".
чак съм учуден колко добре се получава , ама голямо търкане ... като не си взех едра шкурка ... п80 ползвам. утре смятам и финните шкурки да "кусам".това е за сега.
-
- Автомобил:
- Двигател:
браво колега радвам се 4е напредва6.само като прасне6 боята из4акаи поне 48 4аса да драпнр добре и после пастираи и таркаи за да няма после на ново.успех
- koby
- DarkSidE of The WorlD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Peteff написа:благодаря за информацията . днес китосвах и шкурих здраво . 3 пати кит докато изградя ъгъла като хората . добре че влакнестия стяга бързо и успях за няколко часа . търсих шприш кит на спрей ама не открих . затова след консултация с един бояджия купих филер в една тубичка . утре смятам да доошкуркам и дооформя всично , отгоре с този филер и пак шкурене за да стане перфектно . и понеже не намерих шприц кит (а и не ми се търси повече)отгоре смятам да пръсна боята - 2-3 ръце , после може да мина с водна върху боята и около нея за да изтъркам ръбчето което ще остане след пръскането.
радвам се за теб че напредваш
Peteff написа:търсих шприш кит на спрей ама не открих . затова след консултация с един бояджия купих филер в една тубичка
ами да ти кажа то шприц кита и филера е едно и също само че филер му е немското име
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Опа
Готов съм ,взе че стана . Не е перфектно но горе доло добре . Доволен съм като за първи път . Филера много бавно съхне между другото ,защото го направих на дебел пласт а явно трябваше на тънък , но мястото е много неудобно за "шпакловане" и мацах яко. Боичката я пръснах на 2 ръце . Къде се уля - къде не . Ама какво да правиш - имаше вятър яко и пръсках от близо . Ръбчетата от боята ги минах с водна 800 и се изгладиха .От далече сигурно няма да си личи много разликата в боята ... той сега е мръсен камиона,а боята "чиста" и се вижда голяма разлика. Можеше и по добре да стане като цяло ,но трябваше да го направя до днес . Отне ми 3 дена по няколко часа на ден . Времето е студено и валежно и бавно стават нещата . Важното е че стана . Утре ще сложа една снимка ,че забравих да го снимам. Айде лека.