Подлакътник в Голф 3. Как?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
bomini
Автомобил: Audi A4 Quattro
Двигател: AVF
Контакти:

Подлакътник в Голф 3. Как?

Мнениеот bomini » Пон 06 апр 2009 0:37

Напоследък се наблюдава голям интерес към поставянето на подлакътници в нашите по-стари колички, за които не са били предвидени такива екстрички. Сдобих се такава благинка на старо от Голф 4/Пасат 5(същия тип, който се предлага в платени обяви). И остана само проблема да се измисли как да се вгради по подходящ начин в Голф 3. Ето и моето решение - подлакътник за сметка на задния пепелник, надявам се да помогне на други ентусиасти...

Необходими инструменти за операцията - комплект отверки, бормашина, метчик М6, твърд остър нож за рязане на пластмаса.
Необходими детайли - 3 болта М6х20мм, 1 М6х30мм (може да се ползва болта, който е даден за захващането на стойката за подлакътника), известно количество шайби М6(различен размер), пластмасова правоъгълна тапа (60мм х 40мм). (набавени от Mr. Bricolage).
Изображение

1. Основният проблем принципно е захващането за купето. Аз реших да ползвам оригиналната стойка на подлакътника, защото ми се стори, че ще е най-стабилен на нея. За целта се маха шофьорската седалка, сваля се конзолата под ръчната спирачка, като се маха задния пепелник и се развъртат 2-те болчета отдолу. След това се пробиват 3 дупки (5мм) и се нарязва резба с метчик М6. Местата са означени на снимката с червено.
Изображение

2. Захващаме стойката за купето с помощта на болтовете, като аз съм ползвал по 2 шайби с различна широчина. Отзад се ползват от по-късите болтове. Отпред допълнително под стойката съм сложил 5 от по-широките шайби, за да се хоризонтира добре стойката, и се ползва по-дългият болт съответно.
Изображение

3. Конзолата трябва да се обработи, за да пасне на стойката. Изрязва се отгоре, точно пред дупката на пепелника трапецовиден отвор, съвпадащ с формата на стойката. Допълнително, пластмасите под самия пепелник се отстраняват.
Изображение
Изображение

4. От шофьорската страна на конзолата се изрязва дупка 60мм х 40мм, използва се за достъп за монтирането на болта, фиксиращ стойката към горната част на подлакътника. Дупката трябва да е на равнището на самата стойка.
Изображение
Изображение

5. Поставяме вече изрязаната конзола върху стойката.
Изображение

6. Тук идва най-досадната част. Слагаме болта в отвора на стойката, като за по-лесно се фиксира в горната част с картонена шайба, за да не изпада надолу. Поставя се горната част на подлакътника и първоначално с пръсти се навива болта, докато върви лесно. Първоначалната ми идея беше да го навивам и затягам с Г-образно шестоъгълно ключе, но беше пълен провал :dummy: Накрая се справих с клещи с дълги тънки щипки. След като е затегнато, слагаме и пластмасовата тапа.
Изображение

7. Връщаме внимателно седалката на мястото й. И се наслаждаваме на резултата, засега само отпред. :)
Изображение

8. За да не ни дразни гадна дупка отзад, малтретираме малко пепелника. Аз не пуша, в колата не се пуши и го правя с най-голямо удоволствие :lol: От самия пепелник трябва да остане само покривалото на лампичката отзад, от капака трябва да се изрежат 0.5мм от предната страна, за да получим крайният резултат. Не остана време, но мисля да му капна малко черен силикон, за да не мърда съвсем капачето.
Изображение

Enjoy! :banana :applause:

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Re: Подлакътник в Голф 3. Как?

Мнениеот Bai Sando » Пон 06 апр 2009 17:58

Браво супер тема,просто не се сещам да питам за нищо,всичко е обяснено супер :bowdown

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Вто 07 апр 2009 18:19

Сори колега, ама нещо хич не седи добре!!!

Потребителски аватар
dinkonikolaev
Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
Двигател: PF AAM

Мнениеот dinkonikolaev » Сря 08 апр 2009 8:12

БРАВО :applause: :applause: :applause: :banana :да:

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател: