Залепяне на моторчето за ел. стъкла с механизма ...

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Залепяне на моторчето за ел. стъкла с механизма ...

Мнениеот Adnan » Сря 29 апр 2009 10:13

Вече идва лято стъклото ми трябва да се отваря, тъй като до момента е с летва вътре. Колата е Г4.

Става въпрос за ел. моторчето часта която се съединява механизма с жилата. Там както знаете е пласмаса и то не каква да е пластмаса някаква не и знам името. Ето снимка на пластмасата това не моторчето от колата но пластмасата е същата :
Изображение
Точно това вече няма зъби, а механизма който повдига стъклото е също с изхабени резци.
До момента съм пробвал :
-Поксипол : Пълна скръп това е по зле и от плюнка;
-Силикон: Черен, червен, бял, от стъклар, за гарнитура на глава ... Нищо сваля стъкото но при вдигане умира;
-Лепило за ПВЦ изблици на живот 2 сваляния и вдигания край;
-Лепило някаква епоксидна смола. Където се смесват 2 тубички и мирише на умрели балерини след сместа. Най добър резултат държи 1 седмица максимум.

Има ли някой да сподели някакав хардуерно решение на проблема без закупуване на ново или 2'ра употреба.
Аз си мислих да съденя 2'те пласмаси като се изработи детайл на струг малка тръбичка с по малко Ф. И после с нагряване на метала да се разтопи пластмасата от двете страни и да се получи едно здраво съединение. Но ме притеснява, че след определен брой пъти сваляне и дигане пласмасата отново ще се охлузи от метала и ще започне да върти наново на празно.

Някой с други идей приемам всички.

Потребителски аватар
ch2mod
Автомобил:
Двигател:

Re: Залепяне на моторчето за ел. стъкла с механизма ...

Мнениеот ch2mod » Сря 29 апр 2009 12:17

аз лично бих пробвал да ги сменя с подобни метални с по едри зъби
или пък цяла ролка http://www.business.bg/userimages/22275-8.jpg примерно
а ако твърдо си решил да го лепиш пробвай с канаконлит
или http://www.henkel.at/atd/content_images ... H_425W.jpg

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Сря 29 апр 2009 13:22

ch2mod написа:аз лично бих пробвал да ги сменя с подобни метални с по едри зъби
или пък цяла ролка http://www.business.bg/userimages/22275-8.jpg примерно
а ако твърдо си решил да го лепиш пробвай с канаконлит
или http://www.henkel.at/atd/content_images ... H_425W.jpg

Не искам да лепя повече. Искам да направя нещо с хардуер нещо българско здраво и да седи много време. Лепилото отпада вкъщи вече имам колекция от лепила.
Изображение
Първоночално това ми беше идеята не да подменям машинката а да направя връзка между 2'те пласмаси с нещо ръбесто и здраво. Но не и пласмаса искам да е нещо по надежно. Ако, ще дърво да е.

Потребителски аватар
ch2mod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ch2mod » Сря 29 апр 2009 14:13

ако си го представям правилно другото колелце има външен канал по който минава жилото
и ако е така помисли за нещо от този род дали ще ти свърши работа
http://www.akkon-bg.com/viewpicture.php ... ure&id=247

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Сря 29 апр 2009 15:11

Не колега това няма да ми свърши работа :
В прикачения файл съм описал как едното колело от въртящия механизъм влиза в другото колело и се получва въртене.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Сря 29 апр 2009 18:05

така като гледам имаш два варианта-единия е да търсиш в моргата цялата машинка.Другия вариант е да ти направят две втулки и някой фрезист да ти направи зъбците.Фатката е обаче че нз дали на фреза може да стане тва,може и сам да пробваш да ги правиш с малка пиличка но има една малка подробност-това вътрешното колело е е изчислено спрямо външното за да се постигне определено предавателно число.От това следва че ако направиш примерно метални с по големи зъбци голямото ще остане със същия диаметър и ще се върти по бързо от колкото трябва,и това ще доведе рано или късно до счупване на друга част в системата или изгаряне на моторчето.Та извода е че ако не успееш да намериш или направиш зъбчатки със същите или близки до тея зъбци начинанието е обречено на неуспех.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Сря 29 апр 2009 23:28

fox_vt написа:така като гледам имаш два варианта-единия е да търсиш в моргата цялата машинка.Другия вариант е да ти направят две втулки и някой фрезист да ти направи зъбците.Фатката е обаче че нз дали на фреза може да стане тва,може и сам да пробваш да ги правиш с малка пиличка но има една малка подробност-това вътрешното колело е е изчислено спрямо външното за да се постигне определено предавателно число.От това следва че ако направиш примерно метални с по големи зъбци голямото ще остане със същия диаметър и ще се върти по бързо от колкото трябва,и това ще доведе рано или късно до счупване на друга част в системата или изгаряне на моторчето.Та извода е че ако не успееш да намериш или направиш зъбчатки със същите или близки до тея зъбци начинанието е обречено на неуспех.

Тези колела Не правят Редуктор!По-скоро може да се нарече Зглобка!Наи-сигурно да се Щифтоса!

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Чет 30 апр 2009 8:11

pas1.8mi написа:
fox_vt написа:така като гледам имаш два варианта-единия е да търсиш в моргата цялата машинка.Другия вариант е да ти направят две втулки и някой фрезист да ти направи зъбците.Фатката е обаче че нз дали на фреза може да стане тва,може и сам да пробваш да ги правиш с малка пиличка но има една малка подробност-това вътрешното колело е е изчислено спрямо външното за да се постигне определено предавателно число.От това следва че ако направиш примерно метални с по големи зъбци голямото ще остане със същия диаметър и ще се върти по бързо от колкото трябва,и това ще доведе рано или късно до счупване на друга част в системата или изгаряне на моторчето.Та извода е че ако не успееш да намериш или направиш зъбчатки със същите или близки до тея зъбци начинанието е обречено на неуспех.

Тези колела Не правят Редуктор!По-скоро може да се нарече Зглобка!Наи-сигурно да се Щифтоса!

Правилно няма да стане редукция и предавателня механизъм няма да увеличи или намали силата си на сваляне или вдигане.
Колега дай си идеята за Щифоване не можах да те разабера. Защото между машинката и колелото където се получава сголбката има метална кора.
Изображение

А тук е където моторчето прави сгобка с вътрешното тяло. За жалост не е снимано от другата страна.
Изображение

Всъщност ето как един поправя нещо друго но разглабя корите на пасат където е 1:1 с голфа.
http://www.passat-b5.ru/index.php?optio ... &Itemid=57

Силно се надявам да събера идеи за да почна да правя нещо този уикенд. Ще снимам за да мога да бъда полезен и на някой друг.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Чет 30 апр 2009 21:42

може би си прав колега после се загледах че за да е редуктор малкото трябва да не е на центъра а малко по настрани.Но все пак да уточним(не съм виждал такъв механизъм разглобен досега) та външното колело е голямо колкото вътрешното малко кофти го казах ,в смисъл едното влиза в другото така ли е ?Ако е така наистина една така да се каже твърда сглобка както предложи колегата би свършила работа-дефакто да сложиш щифт между двете колелца ама как ще го сложиш като има кора? Евентуално да махнеш малкото колело и да го закрепиш към голямото някак, но преди това да му направиш едно каналче в отвора ,а на оста на моторчето да пробиеш малка дупчица перпендикулярно и да сложиш парче стоманена тел и тя да се зацепва в канала на малкото колело-незнам дали разбра какво ти казах ама нищо друго не ми идва на ума
untitled.JPG

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Пет 01 май 2009 7:12

Идеята ми е подобна като на Колегата!Щифта минава през оста на малкото колело и излиза от двете му страни на около 3мм.В голямото колело пък се изпилват две каналчета на около 3мм дълбочина(симетрични на щифта в малкото колело).Нещо таковаИзображение

Добре е щифта да не е от тел(тънък е и ще се огъне).Може да намериш тънка ос от нещо(стар Касетофон,ЦД..) около Ф2мм(ако оста на редуктора позволява и с по-голямо Ф-и(не Х-и :Mr Green Fun )).В случая зглобката може да се разглобява-щифта си остава набит в малкото колело!

Потребителски аватар
ch2mod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ch2mod » Пет 01 май 2009 8:01

това също е хитър вариант но задължително трябва да се измисли така че лесно да имаш достъп до него
можеш ли да качиш снимки и размери на пластмасовите врътки да се поразровя малко
(все още си мисля че най добър ефект ще постигнеш с метални такива)

Потребителски аватар
Bobcho_82
Автомобил: Golf 2
Двигател: GU+

Мнениеот Bobcho_82 » Пет 01 май 2009 15:49

Здравей Колега защо не пробваш тук http://madjarov-service.com/default.htm Човекът е много точен и доста хора са останали доволни от услугите му.

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Съб 02 май 2009 7:27

Колеги вчера времето беше малко неподходящо за каквито и да е ремонтни работи. Като гледам за момента има слънце. Ако се задържи така съм въоръжен с :
- Телефон с апарат;
- Шублер;

Свалям го и отивам да търся фрезист + стругар.

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Пон 04 май 2009 15:46

За момента съм го оправил с види, както ще видите на снимките.
Отне ми само цял ден. Защото разглобих цялата врата, свалих стъклото, разглобих елетромоторчето, жилата се откачиха та ги пренареждах наново с една дума много е работата трябва ви много ама много търпение и здрави нерви.
Разглобих електро мотора защото извадих едната част от сглобката и директно с види съм го завинтил към другата част. Друг вариянт няма как да се направи никой стругар в града не се нави да ми изготви детайла който исках.
Едиственото което ме притеснява е в момента стъклото като се вдига нещо вътре леко скърца. Силно се надявам да продължи да работи.

Изображение

Изображение

Изображение

Върни се в “Направи си сам!”