Интересува ме дали може вместо оригиналните крушки които са в плафона на Голф 3 и светят супер слабо ,мога да сложа диоди.Примерно в по голямата част 2 диода в по малката 1 диод. Хем ще свети по силно хем и по бяло.Имали си някакви - или + тази операция ?
Интересува ме също така и от къде мога да взема ток за да прокарам два плафона и в задната част на колата (нещо като при БМВ).
И пак искам да знам дали има - или + в операцията според вас? Ще повлияе ли на тока в колата ?
Нов плафон и осветление в купето и багажника
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- aiptek
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Нов плафон и осветление в купето и багажника
Ооо прекалено сложно ми се струва.А и не зная от къде да си купя такива диоди.Аз си милеех да сложи от тези диоди където са по запалките 

- koby
- DarkSidE of The WorlD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
аз си сложих они ден пак такива бушон лампа самоче са с по един диод вътре сини светат за 2 лева
- D1ko
- Автомобил:
- Двигател:
Ами относно плафончето ако наредиш както в по-предната тема обикновени диоди вместо СМД-та пак ще стане правиш си по 2 релсички от 4 диода и слагаш по 1 кабелче и на двете. Поне това е моят вариянт аа и всеки диод си има + и - спазваи ги точно ако земаш от запалки да знаеш по дългата страна е +са !
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
погледни тук какво се продава:
viewtopic.php?f=48&t=147664
viewtopic.php?f=48&t=147664
- zagorql
- Автомобил:
- Двигател:
колега аз на моя голф като го взех и ми го нямаше плафона в багажника висяха само кабелите и имах един стар халоген от ония малките кръглите и го хванах за заедно с стоиката му на прастмасата която даржи кората свирзах жичките и сега свети много силно целия багажник се осветява много добре ,но нямам снимки да ги погажа
- aiptek
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Най вероятно ще се хвана да направя нещо с тези диоди който имам.
Едно време си правех кутия за компа в която имаше около 20тина диодчета имам и ще сигурно 100диада абе имам много такаче и да изгарят не е проблем само колата ми да не изгори или да стане късо ... имали такава вероятност
Едно време си правех кутия за компа в която имаше около 20тина диодчета имам и ще сигурно 100диада абе имам много такаче и да изгарят не е проблем само колата ми да не изгори или да стане късо ... имали такава вероятност