От какво да направя бас каса ?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- iorgaki
- Автомобил:
- Двигател:
От какво да направя бас каса ?
Здравеите момчета значи въпроса ми е следния,искам да си направя бас каса но се чудя от какво.Казаха ми от емдиеф но незнам дали че вади добър звук .Аз имам една купешка но баса ми едва влиза вътре и се докосва магнита отзад,кутиата е 30 литра а тази дето искам да напрама е около 76литра а баса е http://www.pioneer.eu/eur/products/arch ... index.html
- vaso18
- T.N.T.
- Автомобил:
- Двигател:
Re: От какво да направя бас каса ?
от пдч става после само я тапицирваш и си чуден,мога да ти препоръчам даже ако искаш човек по интернет ги прави по поръчка и исработката му е доста добра досега предимно негови кутии съм ползвал и съм доста доволен 

- iorgaki
- Автомобил:
- Двигател:
Значи аз живеа в Гърция на един остров и незнам дали тука има пдч затова,писах за мдф аз сам дал размерите на един дърводелец да ги отреже но реших първо да се допитам до вас ,ако нестава мдф да сложа нещо друго като шперплат 1,5см

Последна промяна от iorgaki на Вто 19 яну 2010 15:13, променено общо 1 път.
- ReD_LiNe
- Автомобил:
- Двигател:
MDF-а е добър материал и лесен за работа. от него 18мм трябва да ти свършат работа само за този голям говорител даже от пред може да сложиш и 25мм или 2 пласта от 18-ката.
- passatfan2780
- Автомобил:
- Двигател: aaz 1992
здрасти.аз имам друга алтернатива вземаш еди пластмасов 80 литртов бидон(от маслини например ,тъй като си в гърция),една туба силикон и деиствай.евтино и изпитано

- iorgaki
- Автомобил:
- Двигател:
ок.А за отпред защо да слагам два ката какво ште се промени няма ли да стане много дебела?аз сам намерил 16мм няма 18 значи да му казвам да реже парчетата като я направа ще пусна снимки.
-
- Автомобил: Passat B7 variant
- Двигател: CFFB
Отпред или стената на която стои говорителя се прави по-дебела, защото там са най-големите вибрации, и ако сложиш тънък материал тя ще се гъне.
Идеята на кутията е да гази задната вълна, а всяка една вибрация на кутията ще поражда допълнителни нежелани вълни(казват че мраморните кутии били най-хубави, но незнам колко е вярно).
Така че колегата с бидона от маслини нека си помисли какво ще става с него като усилиш баса.Ще се издува като балон.Че ще свири ще свири, но как е отделен въпрос.
Идеята на кутията е да гази задната вълна, а всяка една вибрация на кутията ще поражда допълнителни нежелани вълни(казват че мраморните кутии били най-хубави, но незнам колко е вярно).
Така че колегата с бидона от маслини нека си помисли какво ще става с него като усилиш баса.Ще се издува като балон.Че ще свири ще свири, но как е отделен въпрос.
- low_creep
- Автомобил:
- Двигател:
Кви са тея бидони бе

- iorgaki
- Автомобил:
- Двигател:

- low_creep
- Автомобил:
- Двигател:
В моята каса ватата е от тези кадето ги слагат в мебелите ако се сещате едни такижа тумни са с парцалчета , не знам дали се сетихте ама ... 

- ReD_LiNe
- Автомобил:
- Двигател:
iorgaki написа::applause:![]()
и аз така нисля за бидона
а и друго да питам с каква вата да сложа вътре минерална ли че работа в магазин за инстроменти и гипсокартон и продавам минерална. или се слага нещо друго
Минералната не мисля че е добро решение.ако ще ползваш такава трябва да я пресофаш добре за да се получи.аз порлзвах от тази за подложка под мокетите тя е пресована и плътна

- iorgaki
- Автомобил:
- Двигател:
Като се сетя за бидона и ме напушва на смях работя с 3-ма българи голям смях падна с този бидон от каде го измисли незнам

- iorgaki
- Автомобил:
- Двигател:
Знам я тази ще потърся и ще видим 

- iorgaki
- Автомобил:
- Двигател:
Това е клипче с малката бас каса http://www.youtube.com/watch?v=jzKyPaQCj9I като направа другата пак ще снимам 

- ReD_LiNe
- Автомобил:
- Двигател:
Тясна му е тази с новата ще заспи