Черен Голф- Синя броня....

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
curso
Автомобил:
Двигател:

Черен Голф- Синя броня....

Мнениеот curso » Вто 04 авг 2009 17:14

Преди около месец си взех Г3 - черен. Предната броня беше изпочупена и искам ,не искам трябваше да я сменя. Късмет обаче черна броня не намерих и си сложих такава от тъмно син голф( втора ръка е бронята). Обаче стои много грозно и ми се ще да я боядисам черна. Четох в раздела и хора с подобни теми писаха,че с лак или автолак след като се мине за месец,два боята ще почне да се люспи ,така че ще се радвам някой да сподели мнение как от синя бронята да стане черна(като голфа)
БТВ - четох за някакъв лак пластофикс ,но нямам идея дали ще свърши работа.
Благодаря предварително за инфото,колеги

Потребителски аватар
dinkonikolaev
Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
Двигател: PF AAM

Re: Черен Голф- Синя броня....

Мнениеот dinkonikolaev » Сря 05 авг 2009 8:28

Защо не почнеш да я изшкуриш първо с едра шкурка после с по ситни докато стане гладка след това ако ти се играе тъкмо си почнал да я правиш запълни и мястото за блендите като после влакнист кит търкане грундиране водна шкурка пак грунд пак водна после боя водна боя водна :beer

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Сря 05 авг 2009 9:27

curso написа:Преди около месец си взех Г3 - черен. Предната броня беше изпочупена и искам ,не искам трябваше да я сменя. Късмет обаче черна броня не намерих и си сложих такава от тъмно син голф( втора ръка е бронята). Обаче стои много грозно и ми се ще да я боядисам черна. Четох в раздела и хора с подобни теми писаха,че с лак или автолак след като се мине за месец,два боята ще почне да се люспи ,така че ще се радвам някой да сподели мнение как от синя бронята да стане черна(като голфа)

приятел има идентичен проблем, но той е със син голф със черна броня (такава намерихме) От София е, ако имаш път към София може да направим среща и ако взаимно си харесате броните да се сменят и да улесним и двама Ви. Неговото синьо е тъмно синьо металик, което отива към черно. Ако и твойта е такава е си е оригиналния цвят, може да свършим работа.

Потребителски аватар
curso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот curso » Сря 05 авг 2009 15:24

DoH_KuXoT написа:
curso написа:Преди около месец си взех Г3 - черен. Предната броня беше изпочупена и искам ,не искам трябваше да я сменя. Късмет обаче черна броня не намерих и си сложих такава от тъмно син голф( втора ръка е бронята). Обаче стои много грозно и ми се ще да я боядисам черна. Четох в раздела и хора с подобни теми писаха,че с лак или автолак след като се мине за месец,два боята ще почне да се люспи ,така че ще се радвам някой да сподели мнение как от синя бронята да стане черна(като голфа)

приятел има идентичен проблем, но той е със син голф със черна броня (такава намерихме) От София е, ако имаш път към София може да направим среща и ако взаимно си харесате броните да се сменят и да улесним и двама Ви. Неговото синьо е тъмно синьо металик, което отива към черно. Ако и твойта е такава е си е оригиналния цвят, може да свършим работа.

Имаш ЛС , колега.

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Сря 05 авг 2009 16:50

Колега не слушай глупусти от рода на търкаш с шкурка и после боя......такива хора карат с напукана боя по броните....
1-во.-Малко физика!!!-При топлина материята се разширява,а при студ се свива....е питам-кое е по податливо на деформация от температура,метала или пласмасата?Предполагам че се сещаш че е пласмасата-е защо тогава те съветват да я третираш като метал???
Преди да сложиш на бронята каквато и да е боя се нанася ФИЛЕР!!!Запомни.

Потребителски аватар
dinkonikolaev
Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
Двигател: PF AAM

Мнениеот dinkonikolaev » Сря 05 авг 2009 20:01

Добре бе колега ей тука си прав за броните ами кажи ми ти тогава с какво да я оправи човека и мога да ти кажа че не един път съм правил брони :beat_butt2 и до сега няма напукано счуено изкривено
БЛАГОДАРЯ за вниманието

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Чет 06 авг 2009 16:36

dinkonikolaev написа:Добре бе колега ей тука си прав за броните ами кажи ми ти тогава с какво да я оправи човека и мога да ти кажа че не един път съм правил брони :beat_butt2 и до сега няма напукано счуено изкривено
БЛАГОДАРЯ за вниманието

Ще ти кажа как процедират бояджийте в Хонда и Фолксваген(говоря за българските представителства) с новите брони,в много случай броните идват боядисани но в много идват черни!!!
1-се нанася Пластофикс!!!
2-ро-Филер
и после боя....
и това е цялата философия....
А как да свали старата боя мисля че е излишно да пиша....
п.п.-а с горния си пост не съм целял да те засегна,просто казах че така не се прави,познавам не един или свама които го правиха така и най много издържа на един приятел с Голф3-около 3години и боята на предната броня се предаде....задната оше държи но все пак има разлика м/у предна и задна....
Ама то като гледам DoH_KuXoT ще оправи проблема и без боя ;) :да:

Потребителски аватар
curso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот curso » Чет 06 авг 2009 21:23

Колеги, благодаря за инфото! Сега като имам повечко време ще се заема и ще си я направя бронята. Наистина полезна информация получих. Благодаря на всички ,писали в темата :обичам ви

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Чет 06 авг 2009 21:44

понеже може и да не стане врътката да се изкажа и аз по темата като човек работил това 5 години. Взимаш на машинка всички дълбоки деруги, дупчичи и т.н. на 240. После взимаш кит за пластмаста, нанасяш където е нужно, шкуриш на 240 на машинка, може и на ренде ако си нямаш машинка. След това 400 сухо. Като вече си доволен от гладкостта на ките и си запълнил всички дефекти, обезмасляваш хубаво и пръскаш филер. ЗАвиси какъв ползваш но е хубаво да пръснеш филер и да минат поне няколко часа, даже най-хубаво е да е на следващия ден, но в сервизите текучеството е голямо и това не се спазва. Пръскаш контрола, почваш да търкаш на машинка без да се престараваш на 400-600 сухо. После отиваме на водните шкурки, пак с контрола, 600-800-1000 (2000-не е задължително, особено за брони...) сушиш и вкарваш за боя, обезмасляваш , минаваш с парафинената кърпичка и почваш да си правиш боята.

Потребителски аватар
curso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот curso » Съб 03 окт 2009 23:32

Заключване? :lock:

Върни се в “Направи си сам!”