Рециклиране на пласмасови всмукателни колектори на АЕЕмотор

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
sasho_sb
Автомобил: Vw Golf mk3
Двигател: AEE 1996

Рециклиране на пласмасови всмукателни колектори на АЕЕмотор

Мнениеот sasho_sb » Вто 06 окт 2009 17:54

Предисторияна е следната :Голф 3 АЕЕ 1,6 мотор,пластмасови колектори ,обикновена газова уредба/некадърно монтирани кихалки в т.н. СЕРВИЗ /,проблем в ел.системата на голфа ,бум и готово.Несъм снимал колектора преди рециклирането защото бях доста изнервен !!!
След манипулациите колектора изглежда така :
http://sasoivanov.snimka.bg/automobiles ... 272836.big
Колектора се сваля много лесно с една "кръстата " отверка и два "шестограма " 5 и 8 мм ако не се лъжа.Пораженията бяха по линията където се съединяват горната и долна част на колектора/опитах се да я маркирам със зелена стрелка и пунктирна линия/.По дължината на тази т.н. от мен снадка пробих отвори 4мм с бормашина и я захванах с 10 броя болта М4 /съответно шаиби и гайки /,болтовете се виждат ясно /някои са доста дълги/.Следващият етап е обилно замазване по цялата периферия на "снадката "с една тубичка течен метал.След втвърдяването му напръсках участъка с черен спрей.Следва монтиране на кихалки 4 бр. /2 са 18мм и 2- 22 мм/,на точните според мен места за да вършат работа -сребристите кихалки,монтажа е елементарен ,пробива се отвор,нарязване на резба и навиване на кихалката като резбите им ги намазах с монтажин силикон .Изчаках 12 часа за втвърдяване на силикона и обратно сглобяване .В т.н. сервиз ми бяха монтирали двете месингови /жълти /кихалки,разположени под дросела ,те не вършат НИКАКВА работа но пък са на много лесно за монтаж място.

Последна промяна от sasho_sb на Пет 09 окт 2009 22:21, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Re: Рециклиране на пласмасови всмукателни колектори

Мнениеот freestyler911 » Вто 06 окт 2009 18:39

можеше да спестиш ядовете със газов инжекцион....

Добре е станало. И добре изглежда, като изключим кихалките на "СЕРВИЗА" ...

Потребителски аватар
sasho_sb
Автомобил: Vw Golf mk3
Двигател: AEE 1996

Re: Рециклиране на пласмасови всмукателни колектори

Мнениеот sasho_sb » Вто 06 окт 2009 18:53

абсолютно съм съгласен за газовия инжекцион ,но познатата подробност.
Поздрави ! :banghead:

Върни се в “Направи си сам!”