изолация на врати или оле мале що течеш?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

изолация на врати или оле мале що течеш?

Мнениеот parno » Чет 10 сеп 2009 6:57

Много теми за подпокрили се голфове напоследък и всички казват " не е от люка" , "не е от парното" , "не е от джама"...
ами хубу де вижте си вратите или ви мързи да развиете 4 болтчета
така са устроени вратите на 2ката че при пропускане на вода от уплатненията е почти задължително тя да прокапе в купето
когато са ви корите монтирани не го виждате защото се стича по тях, най много да се види една тънка струйка ама кво ли си вика човек "ба една капка море не прави"
да ама под мокета в краката ви има едно като вата покрито с нещо като каучук и не усещате да е мокро , но пък ви мирише на влагичка а?
ето какво ви трябва :
Изображение
силикон, найлон (дебел и нешумящ) , двойно лепящо тиксо, нож и бира

махате кората и не виждате найлона
Изображение

до тук добре, имайте предвид че в завода са ги лепили с нещо уникално здраво и аз поне правя процедурата втори път и ми бе лесно сега, но първия път едвам зачистих лепилото!
та...почиствате с телената четка едрите остатъци и с разредител всичко останало
след като изсъхне и сте си взели нова бира лепите двойнолепящото...
трябва да е тънко и за предпочитане не хартиено
Изображение

от горе на долу почвате да разлепяте леко и полагате найлона
за 2врат г2 са достатъчни 2 х 1 метра найлон (цена на 3 х 1 хубав найлон метър е 2 лв)
след като сте го залепили кадърно на тиксото го изрязвате по края да не излиза от кората и окантвате със силикон
слагате щипките на кората в страни и долу като ги минавате и тях хубаво със силикон и воала
Изображение
лично моята кола за 3 дена замириса на блато вътре
но карах без кори и при потегляне на светофар примерно насъбралата се вода по ръбовете на ламарината направо си потичаше вътре.

друг филм при пасажера е вентилатора.
там където се вижда ръждичката при мен е мястото от което е текло водата
сваляте решетката почиствате първо ръждата (ако има налична) обезмаслявате и яко със силикон
Изображение
всичко излиза около 7-8 лв

та...
ако видя още някоя тема ааааааааааааааааааа голфа ми тече или ааааааааааа ваг*ната ми прокапа ще напълня багажника с тротил и ще се блъсна в сървъра на форума
мерси

Последна промяна от parno на Съб 12 сеп 2009 7:21, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Re: изолация на врати или оле мале що течеш?

Мнениеот vladtod® » Чет 10 сеп 2009 9:48

Браво колега,хубаво ми натякваш ама няма време mhihi ,обаче освен найлона при мен има 2-3 мм луфт между стъклото и уплътнението :? има ли начин да се оправи това ,че като мия колата все едно наливам вода с кофата във вратата. :shock

Потребителски аватар
marto_vw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marto_vw » Чет 10 сеп 2009 10:53

vladtod® написа:Браво колега,хубаво ми натякваш ама няма време mhihi ,обаче освен найлона при мен има 2-3 мм луфт между стъклото и уплътнението :? има ли начин да се оправи това ,че като мия колата все едно наливам вода с кофата във вратата. :shock

Точно този проблем го имам и аз.Външното уплътнение въобще не се допира до прозореца.Има около 3-4мм и като вали по проливно кората най-долу е мокра :013:
Оня ден като го гледах ми се стори, че не уплатнението е за смяна ами самата врата се е деформирала и уплътнението стърчи нагоре някакси.Незнам. :?

Потребителски аватар
anrus
Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
Двигател: RF-1988 и 1P-1991

Мнениеот anrus » Чет 10 сеп 2009 14:05

На големия отвор се поставя втори найлон, който отдолу се оставя свободен и се подгъва към вътрешността на вратата - така проникналата през уплътненията вода се отича към отворите в долния край на вратата и не прониква в купето.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Чет 10 сеп 2009 18:24

anrus написа:На големия отвор се поставя втори найлон, който отдолу се оставя свободен и се подгъва към вътрешността на вратата - така проникналата през уплътненията вода се отича към отворите в долния край на вратата и не прониква в купето.

Така си оправих днес и аз задна дясна врата! :mrgreen:

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Чет 10 сеп 2009 18:41

vladtod® написа:Браво колега,хубаво ми натякваш ама няма време mhihi ,обаче освен найлона при мен има 2-3 мм луфт между стъклото и уплътнението :? има ли начин да се оправи това ,че като мия колата все едно наливам вода с кофата във вратата. :shock

а ве пич нали съм писал че ако уплътнението пропусне вода найлона е там за да не я допуска в купето ти а да си се източи през отворите в долния край на вратата :arrow:
сокерес не четете mhihi
освен че няма да се подмокряте придават съвсем лека шумоизолация тия найлони
а корите на вратите ги минавах аз с лак от вътре за да се гланцират и да не просмукват вода
уплътненията само смяна с читави ги оправя

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 10 сеп 2009 20:43

Парно, тез найлони ми се виждат много бош-лаФ работа. Мойта таратайка и тя е с такива, интересното обаче е... че на едната задна врата не е найлон, ами от тези подобните изолации дето ги слагат под ламинирания паркет. Една бяла такава. Та се чудя сега, кое е вярното:
1. Трите ми врати са разглобявани, заводско колата е излязла с подпаркетна изолация
2. Оригинално колата ми е била цялата с найлони, а някой се е опитал да я шумоизолира
Не мога да се наканя да отделя един цял ден да се позанимая малко с шумоизолацията да й сложа на всички врати от това бялото, тънкото, мекото и шумоизолиращото.
Гледам един колега пуснал тема за шумоизолиране на колата с някаква шумоизолация на стойност къмто 250 лева, лелеее много са за такВоз нещо според мен. :screwy

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пет 11 сеп 2009 5:47

чак до толкова изолиране който му е кеф да прави
нека са ялови, идеята е че работят на 100% защото на моята кола ги лепя за 2ри път, а и работата е че не ти влиза вода в купето , ако се захващаш специално за шумоизолиране то това е далеч от правилния път :wink:

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Пет 11 сеп 2009 12:13

И аз направих мойте врати по същия начин само че използвах лепило прома вместо двойно залепващо и отгоре с тиксо,също облепих корите отвътре с тънък найлон за да не просмукват случайно вода,направих го главно за водоустойчивост,шумоизолацията не ми е била цел,темата е много добра :)

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пет 11 сеп 2009 18:49

Achim Lauritzen написа: корите отвътре с тънък найлон за да не просмукват случайно вода

аз реших този проблем с лак за дърво :wink:
стават супер корите не поемат грам вода

Потребителски аватар
sa6i4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sa6i4 » Пет 11 сеп 2009 19:03

Аз лично съм го направил с такава вата,дето слагат под ламинираните паркети и с двойна лепенка и хартиено тиксо-държи си супер,а и да ви кажа си има ефект от към шумоизолация.Не че и сега със 120 вътре е все едно вън бушуват урагани,но сега е осезаемо по-тихо,а и то си е нормално за 20 годишна кола :да:

valka888
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valka888 » Нед 11 окт 2009 17:06

поздравления и благодарности за темата от името на всички "непросветени"
и все пак по-добро лекарство от едни нови уплътнения няма :D

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tatenceto » Нед 11 окт 2009 21:59

Колега имах същия проблем.И едно приятелче взе чук и буково трупче,и ми каза да не го гледам,и оправи луфта.Свали прозореца до долу,и с отмерени удари по ламарината,прилепна оплътнението по прозореца.Явно знаеше какво върши защото не се наложи да се коригира в последствие боята.

Върни се в “Направи си сам!”