здрасти колеги , замислил съм да си правя стоповете диодни . свава въпрос за б5 комби .интересува ме как да отворя 2-те части на стопа ? в смисъл основата на която са болчетата за захващането на стопа (и в която се слага пласмасата на която са крушките)и самото стъкло (то е пластмаса де) на стопа . мисля че двете части са залепени една за друга (неможе да не са де) а от долната страна направо е като стопено,т.е. все едно са стопени двете части и са залепени една за друга докато не са изстинали.
та чел съм някъде теми за фарове , че стъклата им ги свалят като потопят фара в гореща вода и след няколко минути като се размекне лепилото или силикона или каквото е там двете части се отделяли .чудя се дали това с горещата вода ще подейства и за стопа . мога да опитам , но се чудя и ако ги остава прекалено дълго във вряла вода от бойлера да речем дали нещо няма да се повреди или да се деформира от врялата вода.
ще съм ви благодарен ако някой има опит с тази операция(за отделянето на 2-те части една от друга) да сподели кое как става?
като започна направата ще поствам снимки да видите цялата процедура по направата на стоповете.разбира се мога да си купя и нови диодни стопове но 3-те модела които намерих не ми харесват . искам да свети голяма част от стопа като габарит/стоп а при тези модели много малка част от стопа свети и задната и мигачите са с крушки . ако светликата стане много силна като ги направя може и да ги затъмня.мисля че ще се получи много добре с оригинален стоп но с диоди.
приатен ден

как да отворя стопа на б5 комби
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: как да отворя стопа на б5 комби
колега и ас сам го мислил сас диотчета ама нз как -ако намериш безболезен начин ще е добре да споделлиш
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
хан така.
Нови проекти гледам се заформят на тема диоди
Съжалявам само,че ще те разочаровам.Стопа няма как да го отвориш,без да го повредиш.
Търси си нови ,с готови диоди вътре
Другото което е,трябва ти кристален стоп ,за да се виждат и осветяват диодите
Нови проекти гледам се заформят на тема диоди

Съжалявам само,че ще те разочаровам.Стопа няма как да го отвориш,без да го повредиш.
Търси си нови ,с готови диоди вътре

Другото което е,трябва ти кристален стоп ,за да се виждат и осветяват диодите

- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ее стига така ме отдахвай бе колега . защо да няма начин да се отвори пустият му стоп ? ако неможе да се разлепи мога и да го разрежа ми се струва . и защо да не осветяват и да се виждат диодите като не е кристален стопа ?
гледах скоро една обява един колега заменяше кристален за оригинален стоп
а относно готовите диодни дето ги продават - не ме кефят, искам голяма част от стопа да свети габарит/стоп а не само 1/3
гледах скоро една обява един колега заменяше кристален за оригинален стоп
а относно готовите диодни дето ги продават - не ме кефят, искам голяма част от стопа да свети габарит/стоп а не само 1/3

Абе колеги, стоповете така и така са червени, ако се наредят ярки бели диоди с насочено светене няма ли да се вижда прилично? Но въпроса с отварянето си остава. Ако опре работата до рязане, трябва много нежно да се работи, че след това да може да събере наново стопчето. Не се сещам само как ще стане тая работа 

- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
аз си мисля че ще стане . рязането ще го мисля ако се наложи . има едни шлифовалки малки , може да им се сложи мини дискче и да се отрежат . може и с ножче да се пробва ако не е дебела пластмасата . а може първо да се понагрее и тогава да се реже . варианти ще се измислят ми се струва , но каточели най добре е да се разлепи ако може .. затова питам някой отварял ли е ...
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
ами,пожелавам ви успех с рязането на стопа
и възстановяването
Хубаво е ако си намерите стопове които се разглобяват(такива са на киа сиид,субару,хюндай,дайхатцу и май хонда) до самото външно стъкло(пластмаса),където имате достъп до рефлектора на стопа,в/у който можете да си слагате и големи плочи с диоди.Има такива с по 120 SMD диоди и пригодени накрайници за всякакви цокли крушки

Хубаво е ако си намерите стопове които се разглобяват(такива са на киа сиид,субару,хюндай,дайхатцу и май хонда) до самото външно стъкло(пластмаса),където имате достъп до рефлектора на стопа,в/у който можете да си слагате и големи плочи с диоди.Има такива с по 120 SMD диоди и пригодени накрайници за всякакви цокли крушки

- s5501na
- Автомобил:
- Двигател:
можеби пистолет за горещ въздух?
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
s5501na написа:можеби пистолет за горещ въздух?
нестава

- passat123
- Автомобил:
- Двигател:
И аз съм го замислил но на Ситроен саксо и на Ауди А 6 !
А бащами ако му кажа да направя така паста ще
ми каже не се занимавай със глупости мойто момче но кой го слуша
!
Но аз ще се пробвам проблема при е Аудито 2000г и Саксото е 2003
е същия не знам как да разлепя самаия външен слой и да махна
втрешноста ! Значе знам за подобна тема
в сайта на рено ето и линк http://www.renault-bg.com/smf/index.php ... ic=19834.0
А бащами ако му кажа да направя така паста ще
ми каже не се занимавай със глупости мойто момче но кой го слуша

Но аз ще се пробвам проблема при е Аудито 2000г и Саксото е 2003
е същия не знам как да разлепя самаия външен слой и да махна
втрешноста ! Значе знам за подобна тема
в сайта на рено ето и линк http://www.renault-bg.com/smf/index.php ... ic=19834.0
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
е то хубаво става,но заслужава ли си толкова усилия,при полужени,че хората продават готови такива платки с много диоди
Отделно,лично на мен хич не ми допада идеята да се резна стоповете.Но всеки сам си преценява.
Иначе,човека от рено,можеше поне да такава плочка да ги нареди

и да сложи такива диоди

Отделно,лично на мен хич не ми допада идеята да се резна стоповете.Но всеки сам си преценява.
Иначе,човека от рено,можеше поне да такава плочка да ги нареди

и да сложи такива диоди

- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
е от къде се купуват тези подложки , диоди и т.н .. дето са на картинката ?
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
и все пак си остава въпроса с отварянето на стопа , оттам нататък ще се оправя 
а някой знае ли какво става с мигачите ако са диодни и те ? в смисал четох някъде че почвали да мигат по бързо заради по малката консумация , но това при по старите автомобили с по ретро релета
какво става при б5-цата примерно

а някой знае ли какво става с мигачите ако са диодни и те ? в смисал четох някъде че почвали да мигат по бързо заради по малката консумация , но това при по старите автомобили с по ретро релета

- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
Мойте са със 68 диода на фасунката и
става със силов резистор или пипане по релето(тва на по-старите),както казваш ти.Има тема по този въпрос!
Търси!
става със силов резистор или пипане по релето(тва на по-старите),както казваш ти.Има тема по този въпрос!
Търси!