Централно заключване/електрическо/

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Bimbo
Автомобил:
Двигател:

Централно заключване/електрическо/

Мнениеот Bimbo » Съб 18 мар 2006 20:04

Днес си купих комплект моторчета за централно заключване със всички необходими елементи към тях т.е четирите моторчета модул за управление и кабелите със лостчетата. но нямам идея как да го вържа или по точно то е направено като за лайци и си има накраинисите към моторчетата които са лесни но има 4 края без накраиници с цветове червен, черен(според мен това е захранването ) и още два единият бял а другият кафяв които нямам идея каде се слагат както и как този модул за управление управлява като тои е една кутия от която тръгват всички кабели.
Ще бъда безкрайно благодарен ако някои помогне да се справя.
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!
mod edit: golfer

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Съб 18 мар 2006 20:26

Червения е +
Черния е - /маса/
Кафявия и белия се ползват ако ще го връзваш към аларма, ако няма да е към аларма ги изолираш.
Модулчето си командва по следния начин - взима сигнал от управляващата/ите машинки и подава сигнал на останалите за заключат и съответно отключат. Една или две от машинките са ти управляващи /т.е. имат по 5 кабела към тях/, останалите са с по два - син и зелен.
Ако имаш проблем казвай ще помагаме.

Потребителски аватар
Bimbo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bimbo » Съб 18 мар 2006 20:31

Признателен съм за помоща вече ми е по ясно и смятам че ще се оправя само още един въпрос трябва ли да има нещо специално в алармата за да се вържат към нея защото моята аларма е доста опростена и всичките и изходи които има са заети това означава ли че немога да ги вържа към нея.

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Съб 18 мар 2006 22:16

Ами трябва да има функция за управление на централно, съответно ако има такава ще може да се върже централното към нея, но ако няма за съжаление няма да може да се върже. Най-вероятно щом са заети "изходите" няма да може.

Потребителски аватар
kvalev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

re

Мнениеот kvalev » Сря 22 мар 2006 13:26

Когато монтираш машинките във вратите и нагласяш лостчетата към оригиналните лостчета във вратата ги нагласи така, че да се движат възможно най-леко с лек луфт, за да не ти задържат.
Абе аз монтирам но само на приятели защото е голяма играчка, иначе жиците ще ги оправиш дори и нищо да не разбираш, само да не объркаш "+" със "-", това е. успех.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 22 мар 2006 13:30

Аз даже и на багажника си сложих ама ми отне 2 дни работа и е доста кофти с тия пластмаси докато ги изрежа. яххяях :lol:

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Сря 22 мар 2006 14:27

Не разбирам от автоаларми, но ми хрумна, че ако няма отделен кабел на алармата за централното, може да се върже на кабела, който дава ток на аварийните, когато се включва алармата... :roll: :wink:

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 22 мар 2006 14:33

Не става. Щото като почне да пищи нали се сещаш кво става? Хиххи Пък и тези кабели са еднопосочни демек + си е + а - си е - . За централното трябва + и - да се сменят преждевременно за да може да отключва и заключва. Тва правят едни релета вътре в кутията на алармата. Ако нямаш аларма с централно си има отделни модули които са си само за централно но май бачкаха с ключа на вратата като отключиш едната и така. Такива с дистанционно не съм виждал още но трябва да има МАЙ :roll:

profit
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот profit » Чет 23 мар 2006 20:57

1 въпрос в този контекст - какво значат
съкращенията
NC+ NC-
NO+ NO-
C+ C- на алармата?

Потребителски аватар
RaZU
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот RaZU » Чет 23 мар 2006 23:01

пресполагам, че централното ти е California BOOM от лявата страна на кутията има схема мам да се свърже централното. Белия и Кафевия кабел се включват в алармата(но само ако тя може да оправлява централно). Машинката с 5 кабела е оправляваща и се слага в шофюрската врата.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Пет 24 мар 2006 8:29

[quote="profit"]1 въпрос в този контекст - какво значат
съкращенията
NC+ NC- Нормално затворен(normal close)
NO+ NO- Нормално отворен(normal open)
C+ C- на алармата? Общ

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Пет 24 мар 2006 11:16

blacki написа:Такива с дистанционно не съм виждал още но трябва да има МАЙ :roll:

Има имаааааа. На Илиенци всичко имаааа :wink: :wink:

profit
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот profit » Пет 24 мар 2006 20:32

pas1.8mi написа:
profit написа:1 въпрос в този контекст - какво значат
съкращенията
NC+ NC- Нормално затворен(normal close)
NO+ NO- Нормално отворен(normal open)
C+ C- на алармата? Общ

А това на човешки език :oops: какво значи - че всичките тези 6 кабела на алармата ще се свържат с централното заключване?

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пет 24 мар 2006 20:38

Да! Моя дето е тривратка излизат 6 кабела за централното. И тва без да може да отключва сичко с клча. Ако има и за ключа стават 6 + 4 мисля че бяха. :idea:

profit
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот profit » Пет 24 мар 2006 20:46

blacki написа:Да! Моя дето е тривратка излизат 6 кабела за централното. И тва без да може да отключва сичко с клча. Ако има и за ключа стават 6 + 4 мисля че бяха. :idea:

дано да пише и на централното NC,NO,C ... че иначе как ще налучкам кой кабел къде да свържа не знам :cry:

Върни се в “Направи си сам!”