Днес си купих комплект моторчета за централно заключване със всички необходими елементи към тях т.е четирите моторчета модул за управление и кабелите със лостчетата. но нямам идея как да го вържа или по точно то е направено като за лайци и си има накраинисите към моторчетата които са лесни но има 4 края без накраиници с цветове червен, черен(според мен това е захранването ) и още два единият бял а другият кафяв които нямам идея каде се слагат както и как този модул за управление управлява като тои е една кутия от която тръгват всички кабели.
Ще бъда безкрайно благодарен ако някои помогне да се справя.
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!
mod edit: golfer
Централно заключване/електрическо/
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Червения е +
Черния е - /маса/
Кафявия и белия се ползват ако ще го връзваш към аларма, ако няма да е към аларма ги изолираш.
Модулчето си командва по следния начин - взима сигнал от управляващата/ите машинки и подава сигнал на останалите за заключат и съответно отключат. Една или две от машинките са ти управляващи /т.е. имат по 5 кабела към тях/, останалите са с по два - син и зелен.
Ако имаш проблем казвай ще помагаме.
Черния е - /маса/
Кафявия и белия се ползват ако ще го връзваш към аларма, ако няма да е към аларма ги изолираш.
Модулчето си командва по следния начин - взима сигнал от управляващата/ите машинки и подава сигнал на останалите за заключат и съответно отключат. Една или две от машинките са ти управляващи /т.е. имат по 5 кабела към тях/, останалите са с по два - син и зелен.
Ако имаш проблем казвай ще помагаме.
- kvalev
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
re
Когато монтираш машинките във вратите и нагласяш лостчетата към оригиналните лостчета във вратата ги нагласи така, че да се движат възможно най-леко с лек луфт, за да не ти задържат.
Абе аз монтирам но само на приятели защото е голяма играчка, иначе жиците ще ги оправиш дори и нищо да не разбираш, само да не объркаш "+" със "-", това е. успех.
Абе аз монтирам но само на приятели защото е голяма играчка, иначе жиците ще ги оправиш дори и нищо да не разбираш, само да не объркаш "+" със "-", това е. успех.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не става. Щото като почне да пищи нали се сещаш кво става? Хиххи Пък и тези кабели са еднопосочни демек + си е + а - си е - . За централното трябва + и - да се сменят преждевременно за да може да отключва и заключва. Тва правят едни релета вътре в кутията на алармата. Ако нямаш аларма с централно си има отделни модули които са си само за централно но май бачкаха с ключа на вратата като отключиш едната и така. Такива с дистанционно не съм виждал още но трябва да има МАЙ